• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Daa: hehe prestationsångest har jag bra med själv men jag hatar ju att ge det till någon annan! Jag kanske verkar mer självsäker än jag är? Sedan ÄR det ju lättare andra gången tycker jag (som med allt annat man gör). Första gången ville jag så gärna att allt skulle bli exakt RÄTT på något sätt. Andra gången får det bli "good enough"...  Men föräldraskap är ju mycket ett hantverk som man bara kan lära sig genom att försöka, misslyckas, försöka och lyckas. Det går ju inte att lära sig i en bok el av någon annans misstag.

  • muggles
    Villemoa skrev 2011-09-27 22:06:35 följande:
    Usch vad jobbigt Ninnis! Kan det kanske vara så att den uppvärmda frysta mjölken var varmare än den nypumpade? Eller är det så att det är flaskan han ratar *hmm* 
    Har ni provat att koppmata?

    Vet egentligen inte om du blev så mycket klokare på mina funderingar. Hoppas nån annan har nåt bra förslag! 
    Jag funderade på tvärtom - dvs att mjölken var för kall. Man vill ju ogärna värma bröstmjölk för varm för då försvinner en del nyttigheter så man är oftast försiktig. Kanske värmer ni exakt till 37 gr? Och sedan innan han har hunnit börja försöka så kanske den har svalnat för mycket? På BB fick vi tipset att värma på mjölken lite över 37 gr för att om den är för ljummen så blir de ointresserade (de känner inte att de får in ngt i munnen typ).
  • muggles

    Ninnnis: det KAN ju också vara så att han föredrar att äta vid ditt goa varma bröst...? Ju större de blir desto mer vilja och egna åsikter Men ge inte upp för tidigt. Barn är otroligt anpassningsbara och vänjer sig oftast vid nymodigheter om man bara ger dem tid.

  • muggles

    Vi värmde mjölken till 38-39 gr. Och ibland fick vi värma på efter halva tiden igen om det hunnit svalna för mkt.

  • muggles

    Själv har jag hunnit börja med smakportioner av gröt. De verkar glada och intresserade men rätt mycket rinner ut igen Men vi tar det med ro denna gång... Jag har lite utpumpad bröstmjölk kvar i frysen som jag blandar in - det ska ju förhoppningsvis hjälpa mot glutenallergi.

  • muggles

    Idag tänkte jag ta med tjejerna ut på utflykt. Moa var frisk redan igår men håller henne hemma en extra dag för säkerhets skull. Men vi måste hitta på ngt, annars får vi krupp både hon och jag. Tänkte åka ut till en av öarna i vår norra skärgård och äta lunch. Det skulle ju bli fint idag - trodde jag. Verkar väldigt mulet men skit samma - vi åker ändå!

    I natt var en bra natt, de vaknade efter 05 och var hungriga och inga uppvak däremellan. Oj känner mig väldigt pigg! Fick en liten tupplur mellan 06-07.30 också. Det går framåt! Vi hade några jobbiga veckor för ett tag sedan när vi sprang uppe både jag och maken flera ggr/natt (inte för mat men för att de var oroliga och behövde stoppas om). Det är väl enda nackdelen med tvillingar - det blir dubbelt så många uppvak per natt... Gäsp!

  • muggles

    Jag tränade spinning igår igen. Jag vet inte men Indoor walking är inte lika givande på något sätt. Har provat flera gånger men jag tycker jag får mer utväxling av spinningen. Vågen visar 55,9 nu! (Mot 60,4 i juli.). Så är tillbaka på det som jag vägde när jag blev gravid med tvillingarna (vägde 53 kg innan jag blev gravid med Moa men dit kommer jag nog inte tillbaka...).

    Förresten insåg jag att vi lyckades döpa tvillingarna på samma datum som jag plussade förra året - det var väl lämpligt!

  • muggles

    Shit snart är det en hel blå sida!

    Nä nu får jag nog ta och läsa ngt för Moa istället för att hänga här...

  • muggles
    lanovia 08 skrev 2011-09-28 11:10:23 följande:
    Trevligt med lite spam Muggles.
    Vad bra att det gått så bra att gå ner i vikt. Bra jobbat!!!!!! Och ge inte upp inte en omöjlighet att komma tillbaka till startvikten helt och hållet, men kan ta lite tid.
    Mysigt med lunch på en av öarna. Har ni något bra stället ni brukar åka till?
    Brukar luncha på Tullhuset (www.tullhuset.se/Bildgalleri.htm) men de har inte öppet vardagar nu tror jag, bara på sommaren. Vi var på Café Hönökakan (www.honokakan.com/) och åt lunch. Jättegod lunch! Och så köpte jag med mig en äkta Hönökaka bakad där på caféet.
  • muggles
    passionsblomman skrev 2011-09-28 18:22:03 följande:
    Mugglan, hur lång är du till din vikt om jag får vara frågvis? Du är väl inte så lång du heller, om jag minns rätt sedan vi sågs?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Jag är ganska exakt 160 cm.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård