• Leksi

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    En sak till Heloise, du undrade ju när "vanliga" barn börjar vinka & klappa händerna. A började vinka i januari, då var han 8 månader men det var bara ett kort tag, sen gjorde han det inte igen förrän vid 11 månader. Klappa händerna lärde han sig i juni, 13 månader gammal.

  • Leksi
    muggles skrev 2011-10-19 21:56:04 följande:
    Jag/vi kurade Moa lite lätt när hon var ca 8-9 mån. Hon började sova hela nätter regelbundet när hon var 6 mån (sov sin första hela natt när hon var 2 mån) men så fick hon återfall och blev skitjobbig att lägga vid 8-9 mån. Det är visst vanligt iom att de börjar krypa, drömma mer etc. Då körde vi lite buffning och ramsa (vagning på dagen). Det funkade bra! Nu känner jag mig säkrare på själva verktygen (det är ju en hel arsenal som man kan - och ska - lära sig) så nu kör jag både tidigare och mer by-the-book. Ska bli spännande att se resultatet

    Ninnnis: ingen fara! Skönt för dig med nätterna! Vi hade ju bra nätter förr, snyft! Reclaim the night - eller nåt
    Åh gud jag känner mig verkligen handfallen när det kommer till detta med sömn... A är ju snart 18 mån och det längsta han sovit i sträck någonsin är kanske 5h, men oftast sover han bara 3h i stöten.

    Det du skrev om tidigare, det där om att få dem att somna om igen om de hela tiden vaknade efter 25-35 min för att få dem att sova längre på dagen - det provade jag faktiskt med A när han var yngre (då det var ett problem) men jag lyckade aldrig få honom att somna om! Hur jag än vaggade, buffade, fortsatte gå med vagnen om vi var ute... helt hopplöst! Piong sa det bara om de där ögonen och så var han klarvaken efter sin ynka knappa halvtimme. Så jag gav upp försöken efter en tid. Nu sover han dock jättebra på dagen sedan vi gick över till bara en tupplur om dagen men jag har verkligen ett tungt ok över axlarna som stavas n-a-t-t-s-ö-m-n och som vi bara måste ta tag i. Anyday now.
  • Leksi
    muggles skrev 2011-10-19 16:36:15 följande:
    EA: jag har dansat "embryodansen" för att det lilla pyret (el båda) ska boa in sig och stanna kvar. Gah, det måste gå!
    *dansar febrilt jag med*
  • Leksi

    Du Flamman, är det inte på tiden att vi får veta mer om den här musikern? Att han verkar vara en riktigt bra person har vi förstått men hur träffades ni? Har han barn? Hur gammal? Bor nära dig? Kram!

  • Leksi

    Vad bra att idag är en bättre dag Heloise! Ja, om man nu ska få ett syndrom eller allvarlig sjukdom, så är nog Sverige ett ganska bra land att födas i.

    Då måste jag kolla FB lite noggrannare Flamman! Jättekul att få höra lite mer! Då var det den där westernklänningen som gjorde susen... Hjärta

    Jag hade en jättejobbig lämning på dagis idag så jag är fortfarande ledsen.
    Jag vet inte varför, men det är alltid värst på torsdagar, det känns som det är flest barn och minst vuxna då? Vi lämnar ute på gården och för det mesta är båda avdelningarna med små barn ute då vilket betyder över 30 barn om alla är där, de äldsta är väl runt 2½ tror jag. Idag var det säkert 20 små och bara två pedagoger, varav den ena hade hand om en inskolning och pratade med föräldern. Den andra pedagogen höll på att bära ut filtar till vagnarna inför lunchvilan. De hälsar ju så klart när man kommer men det fanns INGEN som såg barnen. Då får jag bara världens beskyddarinstinkt och vill inte lämna A... Det känner ju han så klart och klamrar sig fast vid mig och vill inte gå och leka. De tycker säkert jag är världens jobbigaste förälder som aldrig går men jag kan ju inte bara lämna honom gråtandes på gården helt ensam?! Idag stannade jag säkert 25 min innan jag gick för då hade det kommit ut fler pedagoger. Nä blä, sådana här dagar känns det som att dagis bara handlar om förvaring. Åh min stackars lilla älskling.

  • Leksi
    BrudSommar2006 skrev 2011-10-21 11:03:27 följande:
    PB, jag ska försöka förklara matsituationen hemma så får vi se om jag lyckas. Jag har gått ner i arbetstid så det är jag som hämtar barnen och lagar mat varje dag. Maken lämnar för han har kunder i USA som inte börjar komma in på jobbet förrän det är dags för oss här att gå hem så han har jättesvårt att komma ifrån tidigt på eftermidddagarna. När vi kommer hem vid fem ska jag börja laga mat och då står jag där med ett gnälligt barn (Iris) och ett illvrålandes barn som jag nästan måste bära på för att hon ska hålla sig lugn (Astrid). De blir inte lugna förrän de fått ordentlig mat och även om jag försöker muta Iris med en smörgås (funkar hyfsat) och Astrid med en flaska välling (hjälper knappast) så är det bråttom med maten och viktigt att de får något de kan äta. Sedan äter barnen och jag tillsammans, maken äter när han kommer hem vid sju. Så måndag till fredag skulle jag aldrig få för mig att laga något jag vet barnen inte tycker om och så säga ja men det var ju tråkigt, strunta i att äta då, och så sitta och äta själv medan de tittar på för det ser jag inte vitsen med. Det andra alternativet antar jag är att jag lagar någonting åt dem först och någonting åt mig och maken senare men så kul tycker jag inte att det är att stå i köket att jag tänker fixa fram två olika rätter på en kväll. På helgerna är det inte samma kris, ingen är lika trött och lika hungrig och man kan experimentera med olika maträtter på ett annat sätt. Då kan vi servera saker vi kanske inte är säker på att barnen gillar och prova flera gånger. Däremot kan jag servera någon viss grönsak till och lägga upp lite åt Iris fast jag vet att hon inte äter och så hoppas att hon får för sig att börja smaka, eller ha i en sak i en gryta som jag vet att de inte gillar och så får de peta bort just den saken osv. Igår kväll lagade jag bulgur fast jag gissade att de inte skulle äta det, men då ställde jag fram en skål med kidneybönor och en skål med strimlad skinka och så åt de bönor, skinka och sås och jag åt bulgur och sås, men de fick ändå bulgur på tallriken ifall att de skulle få för sig att prova igen. Typ så gör vi. Truga är vi väldigt försiktiga med för det är viktigt att Iris själv känner när hon ätit tillräckligt och det är egentligen inget gnäll vid middagsbordet för jag anpassar maten rätt hyfsat efter barnen ändå, jag skulle själv inte vilja bli tvingad att äta något jag inte tycker smakar gott. Typ så gör vi hemma.

    Jäklar vad långt det blev!

    Hej BS! Bara en liten kommentar på stressen efter dagis. A är också jättehungrig direkt när han hämtas och behöver äta vid 16.30. Vi har löst det så att han då får äta middagsmaten från dagen innan och sedan kan vi laga middag i (någotsånär) lugn och ro senare. Det kanske kan vara ett alternativ? Vi lagar ändå alltid mycket mat så att det blir lunchlådor åt mig och maken och då gör vi en liten åt A samtidigt.

  • Leksi

    Tittar in lite snabbt & hejar!

    Mycket intressanta ämnen idag måste jag säga! Läggning är ju ett hett ämne här hemma också. Vi gör ungefär som du Ingis, med den skillnaden att vi tar varannan kväll maken och jag (ungefär). Det funkar ju men jag vill inte bli en sån förälder som Mugglan och Flamman pratar om, som måste ligga bredvid sin 4-5-åring... Dessutom ammar jag fortfarande av ren och skär lathet på nätterna, orkar inte ta itu med det...

    Trög mage har jag konstant, verkar vara så jag är skapt. Måste hela tiden tänka på att äta loppfrön, dricka katrinplommonjos, mycket vatten, mycket fibrer, motionera annars blir det aj aj aj. Kanske borde börja ta en hutt olja varje dag förebyggande? Men ryyyys vad äckligt!! Guld i mun Hur är det med magen nu Blommis?

    I helgen var vi på IKEA och på middagsbesök hos svärmor. Äntligen har vi lite krafter på helgen för att beta av lite mer än bara det vanliga städa-tvätta-handla-sova ikapp.

    Idag har jag varit med kurs med ett par kollegor inne i Stockholm & det är även imorgon. Kul!

    Åh vad jag önskar att jag kunde komma på fika i casa Ingis i november!! Någongång ska jag banne mig ta barnet och åka ner till Skåne!

    Humle & Dumle... Hjärta Stanna stanna stanna kvar!

  • Leksi
    Villemoa skrev 2011-10-26 16:59:47 följande:
    Nu har jag både mailat supporten men också lagt upp en mapp som heter "för adressbokens medlemmar". Är det någon som överhuvudtaget kommer in på min sida?
    Inte jag heller.
  • Leksi
    Fru sy skrev 2011-10-26 14:43:24 följande:
    Här är det en till som gillar att dra glasögonen av folk, hörrom dagen åkte farfars glasögon i backen när Orvar ville undersöka dem. Tur att de höll! Men jag är lite sugen på nya glasögon till mig, men känns lite önödigt när de jag har fungerar... man kanske ska låta Orvar undersöka dem lite
    De kan gå sönder fortare än du anar... Jag har precis fått kassera mina efter att A fått tag på dem x antal gånger och gjort dem "olagbara" till slut. Jag satsade dock på ett par billiga på nätet denna gång (förälskade mig i ett par Björn Borg hos optikern men de var 3.500 kr dyrare...) eftersom det känns som risken är överhängande att jag inte kan ha dem alltför länge.
  • Leksi
    muggles skrev 2011-10-20 17:38:45 följande:
    Så kan det vara med mina tjejer med om de ligger på rygg... Tyvärr är det så att många barn sover bättre på mage.
    Tror inte jag kommenterat detta men det var en intressant teori! *antecknar för ev framtida bruk*
    Jag tror inte ens jag funderade på att det kunde vara det som spökade.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård