• Leksi

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Tack snälla ni för allt stöd, det är som alltid lika skönt att känna att man inte är ensam om att känna som man gör. Har faktiskt inga vänner IRL som jag känner att jag vill prata med om detta. Eller jo en, men hon går själv igenom en jättejobbig period just nu och har inte ens kunnat träffa lillskruttan än pga sjukdomar & annat mög.

    Men visst är det svårt det här med uppfostran? Hittills har det liksom flutit på ganska självklart, men ju äldre sonen blir desto mer tydligt blir det hur olika maken och jag ser på saker & ting. Själv läser jag mycket föräldratidningar och får tips därifrån medan jag tycker min man bara går på magkänsla och uppför sig som en grottbjörn. Det bästa vore kanske att boka tid hos en familjeterapeut eller liknande för att prata igenom sånt här med en utomstående men vad jobbigt! Och då måste vi ju ha barnvakt och det finns ju ungefär tusen andra grejer man hellre skulle göra när man har barnvakt...

    Just nu njuter jag av lugnet i alla fall och försöker tanka energi. Har en sovande liten bebis i knät och storebror är på dagis. Fram till 18 maj får han gå ordinarie schema och det är väl också helt opolitiskt korrekt att säga - men gud vad skönt det är! Det är tillräckligt jobbigt att vara ensam med båda barnen på morgonen drygt 3h (lilla vaknade 4.30 och stora 5.30, dagis börjar 9) så sedan är det skönt att han får leka och busa av sig på dagis.

    Tack vare dig Blomman åt vi färska hallon & blåbär till frukost idag. Mums vad härligt gott!

  • Leksi
    lanovia 08 skrev 2013-04-16 22:53:32 följande:
    Vill bara ut o göra det jag är utbildad till och älskar! 
    Underbart att du känner så inför ditt jobb!!
    *lite avis*
  • Leksi

    Klockarbol - vilken exman du har! Förvånad Ingen dålig meritlista! Men bra att umgängesavtalet blev klart i alla fall.
    Stor kram till dig idag när din pappa ska begravas. {#emotions_dlg.flower}

  • Leksi

    Ingis, så kul att se dig!! Glad
    Stort lycka till på intervjun, självklart håller jag tummarna!

  • Leksi

    Ånej, uppskjuten operation?! Stackars Blommis. Hur blir det då med maken som måste börja jobba på måndag? Det var ju tidigt nog ändå inpå operationen. Borde man inte kunna bli "sjukskriven" för vård av nyopererad sambo?

    Stor kram till dig och din familj Blomman! Håller tummarna för att op blir av snart och att allt kommer gå jättebra!

  • Leksi

    Hjärtligt välkommen hem Blommis! {#emotions_dlg.flower}
    Jag har tänkt på dig så mycket och det är underbart att höra att allt gått så bra så du redan fått komma hem. Om sambon jobbar nu - har du någon annan som tar hand om dig?

    Stora kramar!

  • Leksi

    Tack Daa för ljuvliga anektoder ur parvel-livet! ♥
    Min A är ju mycket äldre än dina barn (han fyllde 3 år i lördags) men han har inte börjat prata om det fysiska som skiljer kvinnor och män åt, men det kanske kommer snart nu när han fått en lillasyster... Flört

  • Leksi

    Stor kram Flamman inför imorgon! Tänker på dig och din familj. ♥

  • Leksi

    Vad skönt att begravningen ändå blev fin och ljus mitt i all sorg Flamman. Hur mår pappa nu? Hoppas de kan få till en medicinering snart som får till blodtrycket och pulsen.

    Hej Daa! Vad kul att semestern närmar sig! Hoppas ni kommer på vad ni ska göra!

    Vi har haft dop idag så jag är heelt färdig nu. Pust! Allt gick jättebra och bara 40 gäster (ja, jag skriver "bara" för på A:s dop för 3 år sedan hade vi 79 gäster!) så det kändes som jag faktiskt hann prata med dem som kom och även äta. Tungan ute Lilltösen var nysoven och nyammad inför dopet (alltid nervöst hur man ska lyckas tajma det, men vi hade tur att hon somnade i bilen till kyrkan), och smaskade på sitt rosa band under hela dopakten. Storebror var trött (dopet var kl 13 och han slutade sova middag för bara ett par veckor sedan) och klängde på oss under dopet men på det stora hela gick det bra. Lite skönt att det är avklarat nu faktiskt, har haft all planering i huvudet länge nu så det ska bli skönt att få släppa allt sånt.

    Maken är ledig FYRA veckor nu så det ska bli underbart att bara få vara tillsammans hela familjen. Solig  (Läs: sovmorgon varannan dag, tjohoo!!) Vi har inga direkta planer heller men jag tycker det känns helt ok. Vi kommer göra utflykter när vi känner för det och träffa kompisar plus försöka hinna lite målning och sånt hemma.

    Vad kul att hönsen kan komma och bo hos er snart Blommis! Glad

  • Leksi

    Idag gör jag skäl för min avatar kom jag på! Åt smörgåstårta på dopet så det har blivit en bit här på kvällen också. Mums!

  • Leksi


    Lånade dopklänningen från kyrkan var riktigt fin!
  • Leksi

    OJOJOJ Blommis!! Förvånad
    Hur gick det för dem i grannhuset? Slocknade branden av regnet?
    Vilken tur att du var hemma och kunde lugna lille Truls! *stackars liten*

  • Leksi

    Grattis Hvidis!! Så himla roligt! Gravid Hjärta  En liten trea...
    Och husletning och studiestart, mycket spännande på en gång? Vad är det du ska plugga?

    Vad roligt med hönsen Blommis! Låter ju som ett jättehärligt gäng med stora personligheter. Glad Att de lägger ägg så snart efter flytten måste ju bestämt betyda att de trivs bra!

    Förra måndagen började min man jobba igen efter fem veckors semester och jäklar vad trött jag blev på bara en vecka! Att inte få sovmorgon varannan dag längre gjorde att jag igår var helt svimfärdig av trötthet. Nu har jag fått sova ikapp lite men imorn är det ju bara på´et igen... Barnen sover egentligen rätt bra, men det börjar nog ta ut sin rätt att i snart fem månader nu aldrig få sova mer än max 4h i sträck per natt. Den lilla ammar var annan till var tredje timme oftast och den store vaknar ofta till 1-2 gånger per natt.

    Stora kramar till dig Daa! Ring läkaren imorgon nu!

    Lycka till MSW!

  • Leksi

    Åh, vilken söt liten hamster Flamman! Urgullig!! Jag hade också guldhamster när jag var liten.Stor kram till alla! Skulle vilja kommentera så mycket men jag har verkligen inte tid nu. Vi ska vara på bröllop om exakt 52 minuter, maken ligger och sover med lilla M och det är väl kanske dags att börja svida om och så, tror ni inte? *susar iväg*  

  • Leksi

    Stort grattis September!! Härligt att allt gick så bra!

  • Leksi

    Äntligen en diagnos Blommis men vad arg jag blir att det tagit sån tid!! Finns det någon hjälp att få nu när ni vet vad det är? Håller tummarna för det! Stor kram från en som inte hunnit in här så mycket på sistone men som ändå tänker på er alla.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård