Inlägg från: Klockarbol |Visa alla inlägg
  • Klockarbol

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    ingenjörsbruden skrev 2011-12-05 15:58:30 följande:
    Klockarbol: Var tacogratängen god?
    Jättegod!!! En ny favoriträtt på  "måste äta minst 1 gång i veckan eller så" -listan!!

    Äldsta tyckte det var för mycket vita bönor i men hon är inte så förtjust i baljväxter alls så nästa gång tänkte vi testa med hälften kikärtor som hon gillar bättre än vita bönor. Ev att vi använder små vita bönor (som vi kokat själva) istället för bönor på burk.
    Lök tycker vi inte om nån utav oss så hon använde bara 1/2 gul lök istället för 1 (och nästa gång ersätts den halvan med en scharlottenlök ^.^)

    Låg form rekommenderas och extra taco chips o ost ovanpå!

    asch, nu är jag ju hungrig...

    Grattis till OK-stämpeln förresten Skrattande
  • Klockarbol
    Norrskensflamman skrev 2011-12-09 09:04:14 följande:
    Hihi, nu finns ett klipp från vår konsert med A-L Larsson o G Fristorop på Youtube En låt bara, men ändå. Och mitt i kören står jag...
    Man skulle inte kunna få länken om man frågar jätte, jättesnällt?

    En av mina favoriter som lagom stor knodd var "jag var en vandrare" med Fristorp! Och den håller än!

    Här gås det från klarhet till klarhet.
    Ärkeexet - han den där ni vet som "inte hade råd" att betala underhållsskulden till barnen och som upplyste barnen om att han "hade så dåligt med pengar så det kunde inte bli så mycket julklappar i år".

    Barnen blev måttligt roade - Yngsta konstaterade att det spelade väl ingen roll eftersom det iallafall är farmor som betalar och Äldsta blev skitarg eftersom han trots allt bor o äter gratis hos sin mamma och dessutom har krypavstånd till jobbet... (Och Äldsta är hysteriskt stressad över vår ekonomi så det krävdes nära nog hot för att hon öht skulle berätta för mig vad hon egentligen önskade sig i julklapp... Stackars barn)

    Han den där ni vet, han som har så ont om pengar - han åker till Kiev i morgon på 10 dagars semester...

    Med en "arbetskamrat vars fru inte fick ledigt från jobbet"...
    Och det kom hastigt på minsann och var inte alls planerat!

    Jo men eller hur? Demon
    För semester beviljas ju på hans jobb bara så där (tidigare har det hetat att eftersom alla är schemalagda så går det inte att ta semester hur som helst?) och pass kan man ju fixa samma dag??
    Jaha, så det var inte sååå hastigt påkommet. Och pass hade han tydligen skaffat för över en månad sedan "utifall att om han skulle få möjlighet att resa någonstans".

    Jävla stolpskott.
    Fy f-n vad jag är less på lögnaktiga egoister.

    Hoppas fanskapet stannar där.

    Gah, nu fick jag ont i huvudet Rynkar på näsan
    F'låt spyan.
  • Klockarbol

    *vinkar*

    Jag smygläser men har svårt att ta mig för att skriva något.

    En flock grattis har jag till födelsedagsbarn, stora som små, och till goda besked!

    En deltagande tanke och en öppen chokladask till de som behöver det (å självklart ett äpple till BS!)

    Här har julats - fridfulla dagar hos mamma -  och soffsuttits igenom nyårsafton brevid Äldsta som skulle ha varit hos bästisen men som blev sjuk istället.

    Vi har även firat Äldstas 20 års dag! Jag har för övrigt privatchaufför numera eftersom Äldsta fick sitt körkort precis före jul Skrattande.

    Ärkeexet som "hade så dåligt med pengar till underhållsskulden o julklappar" så att han skulle åka till Ukraina i 10 dagar före jul blev magsjuk istället o fick stanna hemma. (somliga straffar vår Herre mesamma?)
    Svårmor ringde tidigt på morgonen han skulle ha åkt och förkunnade att han blivit sjuk. När jag stillsamt undrade vad det hade med mig att göra så blev jag upplyst om att det var mitt fel!!!!
    För jag hade ju tvingat honom att hämta sin tv kvällen innan han skulle åka - och han skulle ju packa!!!
    Av det lär vi oss att man blir magsjuk av att hämta tv-apparater?

    Dessutom ville hon veta om "jag hade några bevis för att han hade varit otrogen på riktigt"?????
    Hur i h-e är man otrogen på låtsas undrar jag?

    Där nånstans tappade jag humöret och sket högaktningsfullt i att gumman är gammal.
    Sen grät hon en skvätt och beklagade sig över hur synd det var om henne.

    På kvällen fick jag veta att hon ringt MIN mamma och beklagat sig över hur otrevlig jag var... Eh...?
    Hon hade även frågat min mamma om det fanns bevis för att han varit otrogen på riktigt >.<

    Så sådär går vi från klarhet till klarhet.
    Ärkeexet briljerar i dumhet,
    jag har en ohyggligt bitter och besviken nybliven 20-åring som visserligen fick ett grattis per telefon från sin pappa men inget mer (än i alla fall). Men hon fyller väl 20 nån mer gång antar jag?
    jag hade en nästan10-åring som stod och grinade i hallen vid fredagens hämtning för pappahelg - hon var bjuden på kalas och han klagar över hur besvärligt allt blev för honom och att han skulle få sitta och frysa i bilen i 4 timmar för han hade inte råd att åke en extra vända...
    Han kanske skulle låtit bli att köpa en 46" tv med extra lull-lull då kanske?

    I lördags somnade mitt kylskåp saligen in. Omtänksamt av den att göra det nu när vi kan använda kattvinden som kyl istället för mitt i sommaren Obestämd.

    Min stackars granne fick släppa att han hade för händer och fälla ett av mina träd som bestämde sig för att sakta men säker blåsa omkull i helgen. Mycket osympatiskt med ett träd som knarrar och gnisslar högljutt medan det saaaaaakta lutar sig åt sidan... (en rätt bra sida visserligen men ändå).

    Som kronan på verket så ramlade tvättlinan i badrummet ner med buller och bång och två maskiner nyhängd tvätt.

    En något mer händelserik helg än vanligt mao!

    Men vi har undulater!!!!
    3 nya familjemedlemmar som flyttade hem till oss på annandagen.

    Vårt hem har fyllts av kvitter, snatter, kurranden och regelrätta skrikmatcher (önskan från spädbarnsåren om bara textade tv-program har återvänt!) - det är dun, fjädrar, fågelpluttar och fröskal i hela huset - de är ruskigt svårflörtade och vill inte all bli handtama och på undulaters vis så bråkas och diskuteras det om vem som är bäst flera gånger om dagen!

    Det är helt underbart Solig och de ger oss oändligt många anledningar att le Hjärta

    Pöss på er alla!

  • Klockarbol

    PB - Jag ska försöka sticka in näsan lite oftare men är i ärlighetens namn glad att jag hinner smygläsa!

    Det blir en del soff- / tv- eller filmtittar tid med tjejerna, inte så mycket som det borde bli (alltså alla tre tillsammans), vi har tappat en del goda rutiner under jullovet men försöker plocka upp dom igen. Och eftersom händerna håller skapligt denna milda vinter så städas, sorteras och stuvas det om en hel del.
    Sen lockar ju samvaro med undulaterna en hel del också (även om de små trollen inte alls vill bli handtama!).

    Som extra bonus har jag fått ett "lägga pussel-ryck" så jag har barrikaderat v-rumsbordet med ett 1000-bitars pussel - giraffer på savann. Alla bitar är min själ i oranga nyanser! Apsvårt!

  • Klockarbol

    Flamman - Vilken fining till födelsedagstjej Hjärta

    BS - Han har alltid varit en drömmare och haft svårt att få saker gjorda i kombination med att vara impulsiv och komma på "kul-saker" att göra med noll framförhållning.
    Men under större delen av åren ihop kompletterade vi varandra, jag är så långt ifrån impulsiv man kan komma och skulle helst vilja ha schema och målplaner på allt!

    De senaste åren upplevde jag honom som frånvarande trots att han fanns i huset. Liksom "inte här" om ni förstår vad jag menar? Jag kände mig oerhört ensam och lämnad själv med alla 'måsten' och 'kom ihåg'. Känslan av att förväntas vara en kombination av databas och outlook-kalender.
    Nu vet jag ju att det berodde på hans missbruk även om det är en klen tröst.

    Att bete sig som en tvättäkta idiot började han med efter att jag kom på honom. Jag pekade på dörren och han bönade o bad om en möjlighet till. Det fick han under en begränsad tidsperiod (6 månader) men jag ställde samtldigt mycket klara och tydliga krav och var även tydlig med att förutsättningen för att tidperioden skulle gälla var att det gjordes varaktiga framsteg.
    Det gjordes inte... men eftersom läkar- och utredningskontakten tog längre tid än vad jag trott så drog det ut på tiden och landade på 10 månader.
    Att hålla löften är viktigt för mig och han var inte personligt ansvarig för långa väntetider.

    Fast nog önskar jag att jag hade haft lättare för att bryta löftet jag gav. (Jag vet att han inte höll sina löften till mig men det gjorde det ännu viktigare för mig att inte vara likadan, att vara bättre än så)

    Efter att han flyttade så har det spårat ur helt vad det verkar. Och jag ödar en massa energi med att bli upprörd över hans dumheter.
    När Yngsta kom hem i söndags kväll och vi packade ur väskan så trodde jag att hon packat själv först eftersom hennes smutsiga kläder låg nertjoffsat bland de rena. Men icke, pappa hade packat...

    Och ja, hon har "övernattningsväska" med sig när hon är hos pappa och tvätten kommer hon hem med... Dock så blåvägrade jag att skicka tandborste o dyl fram å tillbaka så sån't har hon eget där åtsminstone.

  • Klockarbol

    Arga barn som "kan fälva" när det gäller kläder har jag varit hyggligt förskonad ifrån.
    Nånstans vid 2-års ålder har jag slutat köpa kläder åt dom för det har inte varit nån idé, det var bättre för husfriden att de fick välja vad som skulle köpas själva under förutsättning att det ingick även "praktiska" plagg, typ overall...

    Sen är vi extremt morgontrötta alla tre så här plockas morgondagens kläder ihop kvällen innan. Och läggs i rätt ordning i högen! Annars går vi hemifrån halvklädda, det är lite småtrist att gå runt på jobbet och dra i tröjan för att den sitter så konstigt och upptäcka att jag har glömt ta på mig BH. Eller att jag har pyamaströja på mig Skäms. Men kollegorna har vant sig rätt bra nu...

    Jag är förkyld och febrig och har sovit större delen av dagen men nu ska jag nog paddla mig i säng.

    Jag har dock en önskan om att alla söta trådisarna håller sig ifrån trappor ett tag!!!! Så kanske trapp-trillandet kan sluta!?
    Jag ser helst att "mina" trådisar inte är blåslagna med onda svanskotor och ryggar!

    Natti natt tråden och jag ber om ursäkt för alla långa inlägg!

  • Klockarbol

    Solde - hur är det med tissetassen? Jag hoppas innerligt att det går bättre för honom?

    Ålder har jag helt missats att det frågats om - Jag är 42, fyller 43 i april. Äldsta blev 20 nu i januari och Yngsta fyller 10 i februari

    Näsan rinner, halsen svider o killar men febern är mer hanterbar så jag antar att det är på väg åt rätt håll.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård