Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    muggles skrev 2011-11-05 12:21:48 följande:
    Heloise: låter gott!

    Syrinx: usch vad jobbigt med så osäker arbetsmarknad   Bra gjort iaf att ringa de där samtalen, kan tänka mig att det är lite jobbigt det också.

    Vi har bjudit hit grannarna på middag idag, känner inte alls för det (bestämt sedan länge). Jag umgås ganska mkt med mamman i familjen (de bor mittemot och hon går gärna promenader precis som jag) och mannen är också sympatisk. Däremot är ingen av oss så himla förtjust i deras äldste son för han är inte alltid så snäll. Tex låter han inte alltid andra barn vara med och leka (han har tex sagt nej till Moa några ggr). En gång när han var här med sin mamma på en fika så vägrade han leka med Moa, han satt bara med vid bordet och surade. i desperation tog jag fram lite pussel men då klagade han på att de var för småbarn (det var 3+ och 5+ och han är snart 5 men han ville väl ha svårare). Suck. Ser framför mig hur han vägrar leka med Moa ikväll. Hon blir ju lite förvirrad varför och vi vuxna tycker det är lite pinsamt. Nåja. Vi har nu iaf bjudit igen för i somras. Jag umgås gärna med grannar på fikor och promenader mm, men tycker det är lite onödigt att bli så tajta så man ska bjuda varandra på middagar mm - det eskalerar liksom.

    Dessutom är jag lite krasslig och hostar rätt mkt, men jag får skrapa ihop lite energi. Små banaliteter jämfört med vad vissa av er andra har i ert liv just nu...

    Trevlig helg iaf!
    Men va?! Va pinsamt o vilken tråkig attityd de låter ungen komma undan med! *morrar*
    Ligger det inte på föräldrarna att hjälpa sina barn att umgås socialt?

    Hosta kan verkligen dränera en på energi. Hoppas den försvinner snarast och att ni får trevligt ikväll!
  • ingenjörsbruden
    start september skrev 2011-11-05 15:48:56 följande:
    Trist Ingis, men försöka hålla huvudet kallt ett tag till. Var det idag som var BIM eller kan det vara lite tidigt?Kram!

    Syrinx, har familjemedlemmar som är i teaterbranschen så jag har förstått att det är en kamp och att  det handlar mycket om nätverk, slumpen och ketchupeffekten även om man är jätteduktig på det man gör. Hoppas på alla tre för din och makens del. Kommer ni konkurrera om samma jobb framöver?

    Heloise recept  sparat också.

    Här gör maken helstekt kött a la tjälknöl i ugnen, jättegott. Rostade grönsaker till och jag lovade skala jordärtskockorna, pilligt men gott och lyxigt tillägg till det mer basala morötterna och sånt. Lite rödbetor i till storan också. Och färdig chlibea. Mums med gott vin.

    Annars är jag helt slut, stora vaknade 05.45. Suck. Det var lilla som väckte men stora blrjar med trotsdiskussioner istället för att försöka somna om. Dubbelsuck. Eftersom hon precis slutat sova middag blir det bråk fram emot em ändå så det känns inte lovande framöver. Just nu är hon och maken iväg och fixar lite saker och den förkylda lillan ville inte alls sova med mamma. Efter 45 min amning och mys  utan så mycket sovet fick jag gå upp men kaffe, er och lite äppelpaj vi bakade igår är inte så dumt heller. Äpple Där fick jag in den med!

    Veckan var körig och nästa blir värre, maken reser mycket. Men det är min sovmorgon imorgon så det ordnar sig, hälften av det köriga är det jag som vill göra så jag får väl tagga ner och sova lite när hon sover mer. .
    Ohh tjälknöl, det är ju så himla gott! *norpar lite mat från faten o ställer mig i ett hörn o mumsar o dricker lite vin* Hoppas den kommande natten ger mer sömn o förkylningen hos lillan går över kvickt. Trotsdiskussioner....önskar jag kunde trolla! Förstår inte hur de ORKAR trotsa om precis allt ibland!
    *viftar med trollspöet så att baciller försvinner o ersätts med gooood o låååång o djuuuuup söööööömn*
  • ingenjörsbruden
    start september skrev 2011-11-05 16:02:34 följande:
    Kram till alla som saknar någon idagHjärta (varför finns det inga ljus?)
    Kasst faktiskt! Ljus måste vi ju ha! Fast....vi är ju ena sådana riktiga ljushuvun....ibland iallafall...så det kanske inte behövs?!
  • ingenjörsbruden
    Heloise skrev 2011-11-05 17:40:31 följande:
    Vad trist Ingis, är du hundra på att Bim var idag? Jag fick - med E ända framtills Bim. Jag har vsrit skengravid så många ggr att jag tappat all tro på min kropp . Vi är på väg hem ifrån en härlig em hos goda vänner. Första ggr E varit där och hon har gått laget runt :) Ibland blir jag så gråtmild mär jag ser mina vänner och all den kärlek de öser över E. Hur fel kan det bli när alla bara öser kärlek, omsorg och flrstpelse över henne. Jag är ganska säker på att vår fantastiska familj och underbara vänner mer än väl kommer att kompensera mina tillkortakommanden som mamma. Det är tryggt!
    Ja det kan vara ngt sånt, vi får se vilket som kommer först....indianerna eller ett nytt test nästa helg.
    Jag är konfunderad men inte orolig, vi tar´t som det kommer.

    Naaaaw va mkt kääääärlek! Men du....du är den absolut bästa mamma i hela världen för fantastiskt söta Elise!

    *trär på Heloise en ruggigt fin folie hjälm som justerar alla mindre bra tankar...matchar skötväskan ypperligt*
  • ingenjörsbruden

    Känner mig helt slut, syrrans flytt gick bra, attans va vi slet trots manfall, en magsjuk o en hade fått pungbråck (?!).  Som tur var så kunde vår kusin + hennes fästman samt dottern med pojkvän komma och hjälpa till! 95% är på plats minst!

    Nu sitter jag här med en ballabus som målar på post-it.lappar o väntar på att få se på laban!

    Så jag önskar er alla en underbar allhelgona!
    Tänder ljus varje dag för de som inte finns med oss här dagligen.

    Målarpinne=bläckpenna!

    Nu, filmtajm!

  • ingenjörsbruden

    Fru E: Åhhhhh så himla förbannat nedrigt jävla uselt fel svar provet visade! *KRAMAR JÄTTEHÅRT*
     Jag som trodde att jag lyckats lura alla rödskinn i riket till min enkla boning, sysselsatt dem alla med att göra lergubbar, läsa böcker, lägga pussel, vika tvätt  o måla krigsmålningar o dansa runt totempålen-ingis.....

  • ingenjörsbruden
    Ninnnis skrev 2011-11-07 18:58:43 följande:
    Har rödskinnen kommit, Ingis?
    Japp, det är ju det jag håller på med, sysselsätter dem!

    Dock så har de kommit med rejält besked, av för mig, i sällan skådad skara. Något har min kropp hittat på iallafall, lite mysko.

    Är helt ok med rödskinnen men rätt irriterad på min kropp.....så här har den bara gjort två gånger tidigare så jag kände mig ju jättesäker.....skumberg, verkligen skumberg.

    Påtal om skumberg så har jag bara hunnit skumläsa igenom de nya inläggen, o kramar på er alla, behöver man många o kramar så kan man ta så många man vill!

    nä nu mååååååste jag plugga!!!! Tenta i morgon em! Har ni någon tumme över så håll den för mig i morgon!

  • ingenjörsbruden
    Hvidbrud skrev 2011-11-07 20:32:22 följande:
    Goder afton i tråden! Kastar bara in en liten fråga, totalt ot... Tänkte baka lite med e i morgon, jag är så sugen på rulltårta och det är roligt och lätt att baka och kul att se på när man skär i genom den. Vanlig rulltårta tycker jag smakar lite tråkigt så nu undrar jag vad ni tror smakar godast... 1. En morotsrulltårta med creamcheesefyllning elller 2. En rulltårta med krossade digestivekex i smeten fyllt med creamcheese och hallon? (Vet inte hur bottnen blir med kex i, för då får jag svänga ihop ett eget recept) Vad tror ni?
    Def ett spörsmål för fru E tror jag!

    Rulltårta med hallonkrämen utan digestivekex hade jag gillat....men morotsrulltårta....tänkte du fylla den med liknande kräm som man ibland får, krämen är lite sötsyrlig....eller nåt.....låter gott båda två!
  • ingenjörsbruden

    God kväll girls!

    Er vågar man ju inte lämna obevakade för attans va ni har producerat inlägg! Finns inte en suck i världen att jag ska komma ihåg allt jag eg vill kommentera mer än några få fragment.

    Tentan avklarad, återstår ca 2 veckors väntan på resultat o sen kan jag förhoppningsvis titulera mig Kontrollansvarig enligt PBL (plan- och bygglagen). Nästan alla som söker bygglov måste ha en KA(kontrollansvarig) enligt lagen. Jättekul kurs, svår tenta men jag skrev på alla frågorna, men håll gärna en tumme för godkänt resultat ändå! O det är helt ok att inte hålla tumme när man gör rulltårta! *fniss fniss ser Hvidis jonglera ihop rulltårta med knutna tummar*

    Hvidis/Ninnis: misstänker osså att det är därför min kropp betett sig som den gjort.

    Blommis: Ojojojoj vilket bry du har med din mage! Fya mig! Hoppas att undersökningen går snabbt o smärtfritt (!) o att din mage kommer på rätt köl snarast igen!

    Flamman: Alltså...ditt ex...... *MORR* men en massa  till din musiker! He´s a keeper!!!

    Fru E: Skickar STOOOOOOORA SÄÄÄÄÄÄÄCKAR MED MOOOOOOOOOD o KRAAAAAAMAR i rosa fluffiga säckar!

    Nu måååååste jag gå o se på de där desperat himmafruarna o socialisera lite med maken, han e lita gnälli!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård