Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hej tjejer!


     


    Jag har haft det hur bra som helst i helgen, men är trött som attan nu efter både den, och så dagens uppstart på det nya jag ska gå via AF/FK.


    Har en del att prioritera här hemma nu, så jag vågar inte fastna här så inget blir gjort...


    Ang helgen: Jag har beställt levande kräftor och hoppas han håller sitt löfte och levererar dem hem hit på torsdag så jag kan koka dem då (de ska ju dra i lagen innan de inmundigas).

    Hade tänka att vi kunde göra lite annat, mer mättande som Västerbottenspaj, kantarellmackor och en matig sallad eller så. För som min Morfar säger "Si kräfter, de kan en äta tess en svälter ihjäl!" . Men det som behövs till detta, kan jag lika gärna köpa hem och så ser vi vart det landar. Hurdana kräftätare är ni? Är ni som min sambo, som artigt äter tre, men sedan inte står ut med pillandet mera, eller är ni som jag, som gärna äter och äter och äter kräftorna tills munnen är helt skrynklig av allt salt... Och vad vill ni dricka? Jag själv tycker det är öl som gäller just till kräftor, i alkoholväg, men ni andra? och har ni beslutat vilken dag det blir ni kommer och vilka blir det?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Ninnnis skrev 2011-09-26 17:11:57 följande:
    Jag är nog som du
    BRA!!! Tungan ute
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Mugglan, jaaa jag fick också brev här om mammografi. Man kände sig ju inte yngre i vart fall. Gjorde det ont när de klämde fast stackars brösten?

    Tycker de borde göra Pappografi med, så här i jämställdhets-tider.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Jag har en varning att utfärda:

    Hundägare, notera att det nu i det varma septembervädret är massor av ormar som tycker de ska sola på och bredvid stigarna när man är ute och går!!! De vill väl ha del av den sista värmen inann de ska krypa och gömma sig under en sten eller så.
    Jag har sett både huggormar och snokar i stort sett varje promenad nu, så hunden behöver hållas under uppmärksam uppsikt, eftersom huggormsbett i näsan inte är så vidare bra för hundar. Rättare sagt är det livsfarligt, lärde jag mig på valpkursen. Död

    Har också petat tillräckligt på huggormarna för att inse att de är rovdjur och inte alls så flyktbenägna ifall man hotar dem så att säga.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Heloise, Jag trodde knappt det gick att få glasögon i så unga år!
    Ja, HUR ska de stanna där i lilla fejset? Kanske märker hon att hon ser bra och vill ha dem därför?

    Börjar förövrigt nästan eftersvettas själv bara av din berättelse. USCH vad jag avskyr att rusa sådär, och sedan sitta och vara vaaarm och känna sig ofräsch!

    Vad roligt för Neo att få träffa er igen! Undra på att det kan bli tårar i de lägena.

    Klart ni ska ha en Truls-variant fattar la du! Jag kan skaffa honom en girlfriend, åsså tar ni en valp efter honom sedan.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Lanovia, och andra som undrar; det är noll och inget hemligt alls vad jag gör nu. Däremot är det i min skalle lite oklart vad det faktiskt är, eller ska innebära mer konkret, så förklaringen hittills riskerar att låta något flummig.

    Hur som helst, så ska jag i 8 veckor till att börja med, ge det här en chans. Det är en typ av kurs som egentligen är 22 veckor lång. Jag har positiva vibbar och jag tror det kommer att bli så att jag går hela. Kursen är egentligen avsedd som en guidning mot jobb inom precis den servicesektor jag egentligen vill ifrån, och därför hade min AF-handläggare inte ens mig i tanken först. Men sedan började hon fundera i vidare banor och i termer av "näteverk, social kontakt, lokal orientering, samvaro, rutiner" etc, och kom på, att jag nog kanske visst det skulle få ut något av att vara med, hellre än försöka nöta på alldeles ensam med att komma på bra idéer för arbetsprövning osv.

    Så, nu hör jag till en grupp, får ta del av föreläsningar, jobba med självanalys, åka på studiebesök osv  och kommer att få hjälp på traven att hitta någonstans där jag kan få testa att vara och se hur det kan funka och passa mig.
    Jag hoppas alltså på att dels lära känna folk, dels knyta kontakter till mitt nätverk och dels få en bredare bild av arbetsmarknaden. I förlängingen gynnar det ju också mina förutsättningar inför de drömmar jag har om eget företagande, då jag nu lär känna orten bättre.
    Jag fick ingen mammagrupp, utan den här gruppen. Så ser jag det. (annars tyckte jag ju att mamamgrupp var en bra plan för att nätverka, men där sket det ju sig)
    Jag har de här första dagarna fått intrycket, att det hela går ut på att jobba ganska rejält med sig själv och sina mål, inställning, tankemönster osv. Frågorna på min hemläxa idag, är något att bita i för vem som helst. Och jag är ju analytsikt lagd, och min process pågår ju hela tiden, så det känns som en naturlig fortsättning på allt som hittills passerat och allt jag redan jobbar med.

    Nu tycker visst min son jag ska laga mat. Tur att jag gjort det lätt lätt lätt för mig själv idag: köttsoppa från en glasburk och ciabattabröd som bara ska bakas av lite snabbt.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Mugglan, hur lång är du till din vikt om jag får vara frågvis? Du är väl inte så lång du heller, om jag minns rätt sedan vi sågs?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    lanovia 08 skrev 2011-09-28 11:28:30 följande:
    Men i allt gnäll som jag just nu häver i mig är jag egentligen glad, har en helt underbar dotter som förgyller dagarna. I magen ligger en krabat som är aktiv och gör sig påmind och om inte allt för länge kommer han titta ut och bli en del av våran familj. :-P


    True blessings!

    Och bara för det, betyder det inte att man inte kan vara trött, ha ont och känna sig liten och ämlig emellanåt.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hunden är nybadad och luktar inte hund utan balsam, tovorna är utredda och fluffet till päls är vit och just fluffigigen. Ni anar inte hur ful han är när han är genomvåt och ynkligast i världen!

    Imorgon ska jag hämta levande kräftor och sedan koka dem. hoppas ni inte ändrat er och ingen alls kommer! Då blir det MÅNGA kräftor till mig!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård