Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Mammografin? Tja, de lämde ihop de stackars tjejerna,som Heloise kallar dem, och det gick väl bra när det var tillplattning uppifrån. Men när de klämde ihop den sidledes, då gjrode det faktiskt rejält ont. Antagligen för att jag har lite ömma bröst pga indianerna.
    Hur det sedan gick, får man vl veta inom en månad eller vad de sa. Bra info var också att när det är första ggn, är det vanligt att man får komma tillbaka för kompletternade bilder "så bli inte livrädd om det står att de vill ta fler bilder".

    Kalmar i MBT en heldag kändes efter ett tag i benen kan jag säga, men det var ju härligt sSoliglsken och varmt så vi satt ute på en bänk och käkade sushi. Truls fick stadsträning och så köpte vi kondisfika med oss hem så sonen skulle få lite mysfaktor av att vi var iväg.
    -Rättegångar är inte bra för min sambo. Han får tillbaka alla Sthlmsnattsaggressionerna i kroppen. De där som kommer över alltings jävlighet, rättsväsendets baksior och ärkeasens undkommanden. Det vi flyttat ifrån, men som ibland kommer ikapp även här. Han blir som en osalig ande, som man får säga till att sticka ut och springa eller något annat för att avreagera sig. Annars gick den väl bra.

    Igår skruvade jag tändstift, rengjorde och satte tillbaka. Idag har jag rengjort fördelarlocket. Vad får jag för mekarpoäng på det då tjejer?
    Vad det än ger poängledes, så är det ändå något med lilla bilen som den vill få hjälp med.
    Då är det tur att jag har fått tag i en kille som ska göra just det-hjälpa oss.

    Annars har vi blivit kontaktade ang villavagnen, men det visade sig vara en sådan där utomlandsbluff, som tog massor av energi och oro och funderande innan jag slutligen sa "NÄ, det här luktar skit lång väg och alla klockor i hela tornet ringer så det dånar!" Men FY vad man får myror i skallen innan man landar och dessutom en massa nojjor som jag sedan tar med mig i drömmen.

    Sonen har köpt ett spel som inte går att öra, så jag måste lära mig hur man laddar hem rätt drivrutiner-ingen aning om hur och måste alltså läsa en massa engelsk info. Blä!

    Jag har läxor, matlagning och sonens läxor att ta itu med. Vad MÅNGA saker det blev att mecka med helt plötsligt!
    Jag som är så trött så trött så trött....jag orkar inte ens tänka.

    Men kika in här så jag vet vad ni gör, det måste jag ju!Oskyldig


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    jagblirgalenjagblirgalenjagblirgaleeeeeeeeeeeen! Skrikandes

    Min son fick igår för sina sparpengar, köpa ett spel som såklart genast installerades på speldatorn. Det ska tilläggas att det vad jag förstår ska röra sig om en väldigt srtark speldator, som verkligen ska gå att köra spelen på, med massa minne osv.

    Nu häder det sig som så, att efter ett par minuters spel, "slocknar" skärmen, eller, man ser ett par bilder i de två nedre hörnen, men resten är svart och man kan typ inte göra något mer.
    När man startar spelet, kommer ett utropstecken i triangel upp med texten "Unsuported videocard detected..." och en text om att det kkan krascha och vad det nu var, om man krör det ändå. och så fanns där en beteckning på vad jag uppfattade som namnet på den drivrutin som krävs för att det ska funka. I manualen till spelet står också att man ska gå in på de olika sidorna för de drivrutiner man behöver och ladda ner dem. Alltså gick jag till NDIVIA och inbillar mig att jag laddade ner det jag skulle ha därifrån.

    Meeeeeeeen......

    ......tror ni det där utropstecknet försvann efter installation och omstart?
    Nä.
    Fortfarande är det däringa videokortet unsuported eller vad det var det stod. Jag får SPELET på de här spelen, som jag inte begriper och inte kan hjälpa min son med. han blir ju as-ledsen när han inte kan spela och jag själv blir sådär irrationellt förbannad som man nog nästan bara kan bli på en dator.

    Skit!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    muggles skrev 2011-10-05 20:12:39 följande:
    Skriv vilket os du har också
    Vad är os?

    Operativsystem? Och vad är det? Typ WindowsXP? Jag är datoridiot...

    Jag är så trött just nu att jag grinar snart.Som en unge. Samma som igårkväll förövrigt, så jag ska bara äta lite äggröra med kantareller och sedan skalla kudden. Jag hör av mig om datorländet imorgon och TACK för engagemanget! Det är så trist att se sonen så deppig och ledsen och verkligen inte lyckas hjälpa honom.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Migrän.

    Fasen vad det tar, när det är ett rejält migränanfall man träffas av. DONK, rätt ner i kudden bá, och så stanna kvar där tills det mildras lite.

    Nu har det släppt, men är inte helt borta, så jag stannar nog hemma imorgon också, så skallen får återhämta sig.

    Men hela eftermiddagen har jag suttit med den förbenade datorn ändå. Och jag listade ut en hel massa saker, men behövde ändå ringa spelsupporten för att få bekräftat: datorns grafikkort klarar inte av det här nya och superavancerade spelet. Trots att det är ett bra grafikkort. Alltså måste man köpa ett nytt och bättre. Typiskt spel-och datorvärlden! Hela teknikvärlden btw. "köp nytt, uppgradera, skaffa nya värsta bästa snabba"
    Jaja, jag lärde mig vart man hittar rätt på infon om vad man egentligen HAR för system i sin burk. Det var ju duktigt av mig.

    Mugglan, jo just det! Vare sig meka bilar eller leta saker i datorn är något intresse. Lika lite som matte, aktiefonder eller stickning. Man blir antagligen duktigare på saker om man intresserar sig för att lära sig dem.
    Synd bara att både datorer och bilar vore rätt smidigt och ekonomiskt att kunna fixa med själv. Det vore föralldel snickra och mecka el och rörmokeri med.
    Men man blir ju så ARG när man håller på där vid datorn. Eller är det bara jag som är så obalanserad?  

    Nu ska jag natta mig själv, så jag får sova. Jag är fortfarande helt slut. Tycker jag har sagt det i flera dagar nu.

    Totalegoinlägget Allan, men nästa dag är jag kanse pigg och receptiv nog att vara lite mer social och empatisk.

    Puss på er och sov så gott.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Ninnnis skrev 2011-10-07 10:28:37 följande:
    Blommis, jag blir också vansinnig när datorn krånglar. Eller andra tekniska ting. Eller döda ting i allmänhet. Eller levande, för den delen
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Klockarbol, förutom att jag tycker du gott kan häva ur dig-du är bland vänner!- så vill jag upprepa och hoppas du tar mig på allvar:

    Du är mer än välkommen att maila, hälsa på och ringa eller whatever och ösa, komma ifrån eller bara reagera lite i sällskap av någon annan. Jag har undrat mycket över hur allt utvecklat sig och hur du har det.

    Har du fått plocka några svampar i år? Jag tänker på dig varje gång jag ligger på knä bland trattisarna.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Syrinx, jag vet jag vet! Du kan sticka en sjal åt MIG! Jag kan inte sticka. Det där garnet lät väldigt vackert och mjuuuukt!

    Förövrigt vill jag säga, att jag tycker det piggar upp tråden att du dykt upp här! Lite nytt blod är bra.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Klockarbol och Flamman; jag har just å era vägnar talat med en dam på Skattevmyndigheten. Nu vet jag hur det ligger till med era karlar och hur ni ska bli av med dem från era brevlådor. Så här är det:

    "En person skall enligt folkbokföringslagen vara folkbokförd där h*n har sin dygnsvila. Detta oavsett ägande eller andra omständigheter"

    Ingen av era stackare till Ex har någon som helst laglig rätt att stå skrivna, än mindre oinbjudna stiga in i era hem.

    Här påpekar min sambo, att ni dessutom har rätt att använda så mycket våld som nöden kräver, för att få ut en person som olovades trängt sig in, eller vägrar lämna ert hem. Det gäller alltid och alla.

    Det ni ska göra, säger damen på Skattemyndigheten, är följande:

    Ni ska skicka ett brev till Skattekontret och bosättningskontrollen. Där berättar ni all info ni har om personens nya boende. Namn, telefonnummer och personnummer på personen, samt allt annat som kan hjälpa till.

    Då startar de en utredning och personen i fråga kommer att få en förfrågan från dem. Ljugerhan då, liger han riktigt risigt till, eftersom det är straffbart att uppge falska uppgifter om vart man bor.
    Det är också så att det här ju påverkar saker som att ni mycket väl kan ha rätt till bostadsbidrag och sådana saker, bara saken är klar, att karln inte bor där längre.

    Vad gäller oönskade besök, så är det solklara polisärenden sa damen vidare. Ni har ingen som helst skyldighet att släppa in honom och han gör intrång om han uppehåller sig där utan ert medgivande.

    Jag tog adresserna till era respektive kontor dit ni ska sicka de där breven och anmäla att era Ex har flyttat.

    Skattekontoret
    Folkbokföringsenheten
    901 80 UMEÅ

    Skatteverket
    Folkbokföringsenheten
    Kontrollsektionen
    106 61 Stockholm

    Jag var helt enkelt så nyfiken på hur det här egentligen ligger till rent lagligt, att jag var tvungen att ringa och fråga dem.
    Era män har lagen emot sig, precis så mycket som jag trodde. Så det så!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    ÅH HELOISE!!!

    Nackhåren står rakt ut och jag ryser om och om igen! Undra på att du började gråta! UNDERBARA nyheter så här en blåsig fredagseftermiddag!!!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård