Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnis, om du kyler dem innan ni åker och tar dem i kylväska är det nog mest idealiskt. Har ni pratat ihop er om när ni tänkt er komma fram hit? För det är ju det som avgör hur lång tid de annars får i kylen här. Kommer ni mitt på dagen så behöver du ju inte mecka med kylväskor och så. Vi lär väl äta framåt kvällen visst?
    Käkar ni längs vägen vad gäller lunch, och så fikar vi när ni kommer hit? Eller ska jag tänka i lunchtermer? *miljoner frågor*


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ikväll ska vi grilla. Det är varmt som om det vore juni ute. Jag fattar ingenting! Hunden vill inte röra sig, för han tycker det är för varmt. Helt galet!

    Heloise, vad härligt det vore med ett plussitivt besked! PlusSolig


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ninnis, gör så du. Det finns ingen tidspress för mig åt något håll. Bara bra att veta ifall vi som redan är här käkar lunch innan ni kommer, vilket jag väl nästan tror.

    Nu ska JAG ut på den där svettiga promenaden. Jag drar mig. Dels är jag inte alls så förtjust i att röra mig när det är varmt, men främst så har jag memsvärken man helst vill glömma just idag. Jag har SÅ ont bak  ryggen. Jag vet att det antagligen blir bättre när jag väl kommit ut, men så trött och seg och ämlig man känner sig när kroppen blir så här!

    Nåväl, nu har jag dragit ut på det länge nog. Mot Sherwoodskogen!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Ninnnis skrev 2011-09-30 21:27:32 följande:
    Blommis & Ingis, jag har lagt ölen i kylen och lägger dem i kylväska imorgon. De håller kanske inte kylan helt, men de hinner nog bli kalla igen tills vi ska äta.

    Det känns som när jag var 17 år och skulle fira midsommar på Öland och det största problemet var hur man skulle hålla ölen kall på vägen  


    När älgen är blå, är ölen kall

    Jag kan meddela att kräftorna är provsmakade och godkända-och eftersom man ju inte säkert kan veta om det råkar vara något fel på den man tar, så prövade jag kvaliteten på tre av dem. Cool

    Nu ska jag bara ladda kraft i kram-armarna så jag är redo för att äntligen få ge riktiga kramar till två av dem jag faktiskt känt längst på BT, men aldrig sett. Det är helt galet roligt att det blir av!

     
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Ååååååå!
    När jag var ute och gick i förrgår, flög en sådan där älglusfluga rakt in i min näsborre.
    Nu kan jag inte bli kvitt min tvångstanke att den kanske sprutade ut sina ägg där inanna jag fick ut den. Som i den där artikeln, där de sedan kröp in i huvudet så det blev larver som kröp under skinnet i pannan, ner mot ögonen...

    Alltså, jag ÄR verkligen inte sjåpig med kryp, vanligtvis, men den här älglusvidrigheten har så att säga tagit skruv. Och de söker sig så uppenbart in mot håligheter och där den kan krypa in. Idag fick jag en i örat. vidrigt vidrigt vidrigt!Skrikandes *kräkreflexer*

    Jag har redan fräst allt jag kunnat, torkat näsan med mossa, tvättat den inuti när jag duschat och lite halvt tvångsmässigt krafsat med nageln och säger hela tiden "skärp dig". Men nu är jag redo att at något starkt på en tops...Snacka om att nojja! Min sambo garvar ihjäl sig och säger-ja titta där kryper något! Jag får nästan panik.

    Tror ni whiskey dödar dem om de är där? Eller får jag bara jävligt ont i snoken?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hoppas Ingis och Ninnis inte loggar in och läser det där sista. för då ändrar de sig och kommer inte av två skäl:

    A) Värdinnan tycks ha tappat greppet fullständigt. Förmodligen som en direkt följd av orsak B

    B) I östra Småland finns uppenbara faror man gör klokast i att inte utsätta sig för.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    muggles skrev 2011-10-01 09:53:32 följande:
    Syrinx: hej har vi "hälsat"? Självklart har man en talan även om man inte har barn, tycker iaf jag. Man behöver inte uppleva allt för att förstå el ha en åsikt.
    Word!!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Fru Bygg, USCH vad jobbigt och jättetråkigt att känna att det inte funkar! Jag förstår att det känns tråkigt och svårt att försöka fatta beslut och att det finns en massa känslor runt amningen. Jag menar, det är en så primär sak-att ge sitt barn mat liksom, så det är nog lätt att falla i gropen där man sitter och känner sig misslyckad. Precis som när man somkvinna inte lyckas bli gravid typ....

    Men, nog måste väl det absolut viktigaste vara att både lilltjejen och du får må bra och ha det lugnt? Inte tror jag hon får det bättre av att ha en mamma som är helt trasig med ont och tårar varje matning, än om hon får ersättning? För de stunderna är ju viktiga även för kontakt och närhet, och hur kul blir det om ni har råångest varje gång?

    Men samtidigt kanske det går att få ordning på? Har du talat med amningshjälpen? Tösen är ju som sagt jätteliten än, så ni har ju inte haft så lång tid på er?

    Jag kan personligen bara relatera till det hela i så måtto att sonen inte fattade alls vad han skulle göra första dagarna och jag fick panik och mådde skit. Men det ordnade till sig småningom, även om det var slabbigt, pumpande och meck av dess nåde innan det plötsligt blev rätt. Fram till det lossnade, kände jag mig ungefär helt oduglig.

    Du måste ju såklart själv avgöra när ni har kämpat färdigt och vart gränsen går för om det är värt det.

    Jag skickar dig ett gäng varma lugnande kramar i den processen. Hjärta


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ååååååh vad trevligt det är att sitta uppe och prata och pata och prata med ansiktena på dem man pratar med alldeles levande framför sig och höga skratt som ljuder genom huset.Skrattande

    Och Åååå vad trött man är nästa dag, när man varit uppe nästan hela natten... Cool

    Och vad konstigt det är, att när man haft just trevligt, så gör den där segheten i skallen ingenting. Utom att man inte riktigt orkar tänka ut svar på läxan som egentligen ska vara klar imorgon.

    Det är då man skulle behöva vara begåvad med en gnutta disciplin och plikttrogenhet.
    Men jag tror det är helt tomt på det idag.

    Men jag har plockat alla mina äpplen och gått nästan två timmars promenad. Kan man ge förken ett äpple istället för läxan tro?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Kikar in innan jag svimmar ner i sängen. jag är så trött att jag undrar om jag håller på att bli sjuk, men det är väl antagligen bara helgens nattsudd som betalar sig.
    Idag har jag försökt meka lite med min bil-det är inte mitt starkaste kompetensområde, om vi ska uttrycka oss milt om saken.Tomte Men jag försökte iallafall.Äpple Äpple till mig själv.

    Imorgon ska jag till Kalmar på mammografi. Vilken otroligt trist anlednig att åka dit!
    Det råkar märkligt nog sammanfalla med att sambon ska på rättegång som vittne, så vi åker dit bägge två. Det får ju bli en sushilunch då, så man sätter lite piff på dagen åtminstone.
    Nu ska jag krama min son godnatt och tvinga min sambo att massera min nacke en liten minut. Det borde gå att förhandla fram, eftersom jag ensam plockat av all frukt från det dignande vinteräppelträdet.
    Kram på er , jag återkommer när de klämt färdigt mina stackars tuttar....


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård