• Piggelin1

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    ingenjörsbruden skrev 2012-01-02 19:15:07 följande:
    Piggelin: Skjuva skulle jag vilja beskriva med att du håller i en skiva, typ en stor gipsskiva. Du håller bara i två hörnor, diagonalt mot varandra, o så vrider du hörnen åt olika håll....den kraften kallas skjuvning....iallafall i kontruktionsberäkningsvärlden!
    Hihi, det skulle vara ingenjörer som du (& Mugglan) till att ha koll på såna ord som skjuva Men jag fattar, även om jag inte direkt håller i gipsskivor så ofta Hur uttalar man det? Typ sjuvar/schuvar? Får erkänna att jag aldrig ngnsin hört ordet förut, men så håller jag ju inte heller på med konstruktionsberäkningar

    Sept - vilken mysig & perfekt nyår ni verkade ha! Påminde väldigt mkt om vårt firande förra året, det passade oss verkligen suveränt då! Fick mail idag av en av kompisarna som var här i lördags, som berättade att hennes nioårige son givit firandet toppbetyg, bästa ngnsin Värmer i hjärtat att även barnen hade så kul & fann varandra Hjärta

    Sept igen - så ni är också beroende av Downton Abbey! De avsnitt vi missat på ordinarie tid har vi tittat ikapp på svtplay. Såg du "Bakom kulisserna"-programmet i torsdags? Kul att se alla skådisarna utan 1910-talsklädsel & -frisyrer. Hoppas det kommer en tredje säsong så småningom, tomt nu när det är över för denna gång.
    Förutom Downton Abbey så är Homeland ett enda programmet vi verkligen följer just nu. Helt annan handling, men grymt bra serie det med!
    Det är verligen grymt med svtplay/tv4play mm - som när vi tex imorgon kommer att missa just nämnda serie.
    Jag som hårdnackat värgar tv i sovrummet får pikar av maken för att jag halvligger med min lilla laptop i sängen & kollar svtplay

    PB - massa stöttande kramar. Tufft att vara den där stöttande/starka som alltid ska hålla uppe alla andra i alla lägen. 

    BS - fy fasen rent ut sagt, sån jädra skit detta, klart att du är bitter. Skräp upphöjt till tio miljoner eller så.
     
  • Piggelin1
    Soldemor skrev 2012-01-03 10:38:17 följande:
    Fast nu har the real drömtjänst kommit ut, så den skall jag skriv ansökan på, på fredag innan det är gudstjänst.
    Spännande!! Lycka till!!!
  • Piggelin1
    ingenjörsbruden skrev 2012-01-07 09:30:32 följande:

    Leksi: Det borde bara skilja 3 dagar mellan BF o
    busans BF......sex bara en gång om året.....elller vart tredje år...hahahaha


    GRATTIS Ingis!! Underbara nyheter!
    Välkommen i klubben som har sex en gång vart tredje år På våra barn skilde det drygt två veckor om man går på BF-datum, men det slutade med  att det skiljer (3 år &) fyra dgr mellan dem  (12 & 16 nov).
    muggles skrev 2012-01-07 07:55:51 följande:
    Grattis Ingis! Vin till sushi?!
    Jajamen - det går utmärkt! Gjorde det senast i förra veckan när vi var hos syrran & hälsade på.

    Håller på att läsa ikapp - vi var i Sthlm förra veckan & nu har det satt fart här på jobbet igen.
    Uppfattade att det finns en massa laxrecept, ska kolla igenom de sidorna lite extra noga!
    Återkommer
  • Piggelin1
    muggles skrev 2012-01-09 13:58:43 följande:
    Lägg bladspenat så det täcker en ugnsform. Salta och peppra laxen, lägg i ugnsformen. Riv parmesanost och lägg ett täcke över laxen. Fyll på med grädde (mellan tex) på bladspenaten så det blir som en sås. Kör i ugnen. Enklast med köttermometer instucken på tjockaste stället, kör till 58 gr, då är den perfekt så där krämig inuti. Kanongott! Går under namnet Mugglans lax men det är inte mitt recept (tror faktiskt det är Tore Wretman el något).
    Visst var det det som din make bjöd på precis när ni träffats?! Vill minnas att du bjöd Miss X & mig på det strax efteråt, typ din födelsedag?!
  • Piggelin1
    Norrskensflamman skrev 2012-01-10 10:01:57 följande:
    Jag tar inte alls illa upp, för jag tänker precis likadant. Jag tycker musikern är så mycket bättre manlig förebild än vad deras pappa är, även om han har sina bra sidor också, självklart. Men just vad gäller förhållandet mellan kvinna o man, så har jag känt ofta senaste två åren att han visat flickorna en helt annan bild av hur det ska vara än vad JAG tycker är sunt. Kulturskillnader-visst, till endel. Men inte enbart. Personliga referenser och hur man själv är som person är också en stor del i det hela.

    Därför tycker jag det är så otroligt skönt nu att få visa flickorna en sundare bild (i mitt tycke) av familjelivet och förhållandet mellan man o kvinna. För jag vill verkligen inte att de ska tro att det ska vara så som vi har haft det jag och exet, och att de själva ska hamna i samma sits... 

    Jag är så glad!!!! Och lycklig.... Och tacksam för att jag har det så bra!!!

    Förlåt ego-ego... men efter allt gnäll och all misär som jag kräkts ut här till er, vill jag gärna dela med mig av min lycka också!! Jag ÄR ingen tragisk figur, egentligen. Bara det att jag haft det lite jobbigt ett tag, men tagit mig ur det. Hurra!!! Skål
    Jag har sagt det förut, men säger det igen: Det är sååå himla härligt att läsa om hur lycklig du är!
  • Piggelin1

    Nuuu har jag läst ikapp de senaste femton sidorna, det tog sin lilla tid J


    Så här kommer ett gäng kommentarer…


     PB, lät verkligen otroligt fint med din sång på morfars begravning – började nynna på den av bara farten (& nu kom den tillbaka igen)


    Fru Sy – ska försöka komma ihåg & konsultera maken ang kamera. Påminn mig annars!


    Flamman – lät som ett mysigt kalas på G. Gömma godispåsarna påminde mig om när jag var liten, vi körde aldrig fiskdamm, utan påsarna namnades med alla som var med & gömdes sen i tex tv-rummet på olika ställen.


    Syrinx – jag är också nyfiken på munstycken. Vet att min svägerska har en massa olika rör till sin fagott, men visste inte att man hade olika munstycken på en flöjt.


    Ninnis – känner igen det där med att avsluta amningen – lilleman var totalt ointresserad på slutet, så där var det han som bestämde att det var nog. Med Amanda höll jag på längre & det var snarare jag som bestämde mig för att fasa ut det. Lät lyxigt med badet & vinet.


    …och på tal om bad & vin – låter alldeles alldeles underbart med en spa-helg, Ingis!


    Lanovia – vilken BVC går du till? Den som ligger i närheten av där du bor? Vi går till den som har en barnmottagning i samma hus, som ligger lite närmare Gbg Rätt speciell bvc-tant jag haft att göra med där…


    Lanovia igen – jag kör Mirena, har haft en hel del bekymmer med spottings, men nu verkar det äntligen ha börjat reda upp sig. Borde säkert ha kollat upp det, men aldrig lyckats komma till skott.


    Grymt många goda fiskrecept, har kopierat ner hela gänget!!


    Kan bidra med två favoriter


    Denna brukade Lappis i gamla tråden tipsade om


    http://www.alltommat.se/recept/Lax-med-cashewnottacke-och-limesas-3847


    Brukar dock skippa vinet i såsen & bara smaksätta med lime & vitlök. Potatisen brukar vi också välja bort, bara sallad & kanske lite bröd till.


    http://www.alltommat.se/recept/Mangolax-1779


    Liquid Smoke har lite speciell smak, men jag tycker det funkar. Maken brukar ha lite sånt i hamburgarna när vi grillar på sommaren., grymt gott!


    En annan variant är en laxsida & en röra ovanpå gjord av matyoghurt, soltorkade tomater & massor av färsk basilika.


    …och på tal om plattfiskar & länken till receptet (Flamman?). Några ggr har jag fyllt spättorna  med  Cantadous pepparrotsost & rullat ihop. Den ost som blir över har jag blandat med CF eller liknande & hällt över i formen & sen alltihopa in i ugnen..


    Mugglan – vad är Tigersås?!


    …och på tal om vad/hur/när man ska äta för att må bra – så håller jag bara med & länkar till en i mitt tycke väldigt sund bok. Det var länge sen jag läste den nu, men den sammanfattar nog egentligen väldigt mkt. Sunt förnuft, inte för mkt av ngt, unna dig det du VERKLIGEN gillar, BRA produkter osv. Kanske ska plocka fram den igen,, tror jag behöver den just nu J


    http://www.bokus.com/bok/9789172637351/franska-kvinnors-smala-hemligheter-smarta-kvinnors-guide-till-ett-gott-och-halsosamt-liv/


     Flamman, jag får också ont i magen om det är för fett – fisksoppa på bara grädde får jag grymt magknip av. Min mamma körde alltid med största delen mjölk & liten del grädde (för smakens skull) i sin matlagning när jag växte upp & jag tror att det är rätt sunt.


     Nähäpp, tydligen spontanfika här som chefen bjuder på – hoppas nästan att det inte är ngt gott, så kan jag vara ståndaktig & stå över! Tjing!

  • Piggelin1

    Men hallå, vart försvann alla radbrytningarna?! Skrev i word & kopierade över

  • Piggelin1

    Halvtråkig vetekrans - så jag stod över. Yesss!
    Varje litet steg...

    Promenerar några ggr i veckan på lunchen, sen jag började jobba igen i höstas. Nu har jag dessutom börjat cykla på motionscykeln som jag köpte på Blocket för två år sen & som mest har stått & samlat damm. 20-25 minuter, inga speciella övningar eller så än så länge, bara rakt av. Allt är bättre än inget, som jag brukar resonera! Det är svårt att hinna med tycker jag när man jobbar fullt & vill hinna umgås med barnen & framför allt även avlasta/lösa av pappaledige maken efter jobbet. Ge sig iväg ngnstans efter åtta på kvällen lockar sådär...

  • Piggelin1

    Minerva är hormonspiral & jag var först skeptisk, ville inte heller hålla på med en massa hormoner längre, men när min BM berättade att en hormonspiral bara släpper ifrån sig en bråkdel hormoner jämfört med ppiller/minipiller, en siffra på 12% poppar upp i skallen, men jag kan minnas fel - då kände jag att det var ok för mig.

    Syrinx - det är precis det jag gjort Maken bara skrattade när jag cyklade samtidigt som jag tittade på Leila på TV4+ häromveckan, eller om det var Halv Åtta Hos Mig  Om jag gör det ikväll & väntar till kl åtta, då kan jag titta på Sveriges Mästerkock samtidigt. Jag var helt såld på det i våras. Nu har nyhetens behag försvunnit, men det kan nog funka ett tag till ändå

  • Piggelin1

    Tack för infon om munstyckena! Det var lite så jag tänkte, att rör är mer förbrukningsvara än ett munstycke till en flöjt. Japp, mkt jobb har jag förstått att det är. Tror att hon dessutom haft som extraknäck i perioder att tillverka rör åt en affär i London (där hon även jobbade extra tills hon lämnade UK för Norge för några år sen).

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård