Nuuu har jag läst ikapp de senaste femton sidorna, det tog sin lilla tid J
Så här kommer ett gäng kommentarer…
PB, lät verkligen otroligt fint med din sång på morfars begravning – började nynna på den av bara farten (& nu kom den tillbaka igen)
Fru Sy – ska försöka komma ihåg & konsultera maken ang kamera. Påminn mig annars!
Flamman – lät som ett mysigt kalas på G. Gömma godispåsarna påminde mig om när jag var liten, vi körde aldrig fiskdamm, utan påsarna namnades med alla som var med & gömdes sen i tex tv-rummet på olika ställen.
Syrinx – jag är också nyfiken på munstycken. Vet att min svägerska har en massa olika rör till sin fagott, men visste inte att man hade olika munstycken på en flöjt.
Ninnis – känner igen det där med att avsluta amningen – lilleman var totalt ointresserad på slutet, så där var det han som bestämde att det var nog. Med Amanda höll jag på längre & det var snarare jag som bestämde mig för att fasa ut det. Lät lyxigt med badet & vinet.
…och på tal om bad & vin – låter alldeles alldeles underbart med en spa-helg, Ingis!
Lanovia – vilken BVC går du till? Den som ligger i närheten av där du bor? Vi går till den som har en barnmottagning i samma hus, som ligger lite närmare Gbg Rätt speciell bvc-tant jag haft att göra med där…
Lanovia igen – jag kör Mirena, har haft en hel del bekymmer med spottings, men nu verkar det äntligen ha börjat reda upp sig. Borde säkert ha kollat upp det, men aldrig lyckats komma till skott.
Grymt många goda fiskrecept, har kopierat ner hela gänget!!
Kan bidra med två favoriter
Denna brukade Lappis i gamla tråden tipsade om
http://www.alltommat.se/recept/Lax-med-cashewnottacke-och-limesas-3847
Brukar dock skippa vinet i såsen & bara smaksätta med lime & vitlök. Potatisen brukar vi också välja bort, bara sallad & kanske lite bröd till.
http://www.alltommat.se/recept/Mangolax-1779
Liquid Smoke har lite speciell smak, men jag tycker det funkar. Maken brukar ha lite sånt i hamburgarna när vi grillar på sommaren., grymt gott!
En annan variant är en laxsida & en röra ovanpå gjord av matyoghurt, soltorkade tomater & massor av färsk basilika.
…och på tal om plattfiskar & länken till receptet (Flamman?). Några ggr har jag fyllt spättorna med Cantadous pepparrotsost & rullat ihop. Den ost som blir över har jag blandat med CF eller liknande & hällt över i formen & sen alltihopa in i ugnen..
Mugglan – vad är Tigersås?!
…och på tal om vad/hur/när man ska äta för att må bra – så håller jag bara med & länkar till en i mitt tycke väldigt sund bok. Det var länge sen jag läste den nu, men den sammanfattar nog egentligen väldigt mkt. Sunt förnuft, inte för mkt av ngt, unna dig det du VERKLIGEN gillar, BRA produkter osv. Kanske ska plocka fram den igen,, tror jag behöver den just nu J
http://www.bokus.com/bok/9789172637351/franska-kvinnors-smala-hemligheter-smarta-kvinnors-guide-till-ett-gott-och-halsosamt-liv/
Flamman, jag får också ont i magen om det är för fett – fisksoppa på bara grädde får jag grymt magknip av. Min mamma körde alltid med största delen mjölk & liten del grädde (för smakens skull) i sin matlagning när jag växte upp & jag tror att det är rätt sunt.
Nähäpp, tydligen spontanfika här som chefen bjuder på – hoppas nästan att det inte är ngt gott, så kan jag vara ståndaktig & stå över! Tjing!