• Piggelin1

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ja det stämmer, det finns tandläkare, MVC & barnmottagning i samma hus. Fast jag gick inte på MVC där ism lilleman, utan inne i stan på Kungshöjd, var mest praktiskt rent geografiskt plus att jag är listad där sen en massa år tillbaka.

  • Piggelin1

    BVC-tanten vi haft med båda barnen (fast Amanda har ju bara varit där ett par enstaka ggr eftersom hon är äldre)sen vi flyttade från stan, hon är verkligen speciell. Om lilleman varit första barnet, då hade jag nog bytt, nu skakade jag mer på huvudet & struntade i henne.

    Kände mig i perioder rätt nere i vintras/våras & när jag förde det på tal vid ngn kontroll, så var hennes svar "Jaha, hur var det nu, har du fyllt i den där blanketten?" (den om hur man mår, min anm.) "Eller annars kanske du ska göra det igen?"
    Jamen vad bra, fyll i en blankett & sen är allt tiptop, frid & fröjd igen! Tänk vad BRA att det går att lösa så enkelt!! Just den kommentaren har blivit min & en kompis (som var lika frustrerad/utschasad över tvåbarnslivet som jag) favoritkommentar tillsammans med en kommentar som hennes BVC-tant  fällde när hon hade bekymmer med amningen i vintras med sin lilla tjej. Typ hål-i-huvudet-kommentar...

  • Piggelin1

    Shit vad jag skriver när jag äntligen är ikapp

  • Piggelin1

    Fru Sy, sitter här i soffan med maken bredvid & läste ditt inlägg.
    Han är svag för Canon (har det själv) & pratar om att det finns mkt & bra objektiv till dem om man vill ha dem. Eller typ om man har en gammal Canon systemkamera, så passar fortfarande objektiven på de nya med.

    Ang 1100 eller 550 så säger han att bildmässigt är det samma kvalitet, det är mer handhavandet/funktionaliteterna som kan skilja - mao båda är helt enkelt bra! 

  • Piggelin1

    Ngn mer än jag som är en sucker för serien Homeland på svt? Den serien är sååå himla bra tycker jag - såg just senaste avsnittet där allt tog en massa nya vändningar. 

    Just det PB - jag tänkte på att du gjorde den fiskrätten (& minns även diskussionen vi hade kring receptet & vad maten kallades  - minns du?! ) - skulle nämnt dig i mitt inlägg men missade det i hastigheten.

    Nu sängen! Natti! 

  • Piggelin1

    Lanovia förresten, jag har några Boob-toppar liggande (långärmade, en svart, en vit & en hallonröd) - är det ngt som du är intresserad av? De ligger bara här & skräpar & jag har haft tankar på att testa att sälja på Blocket, men inte kommit till skott. Har iofs inte alls koll på vad du är för size, men tror att tröjorna är två medium & en large.
    Hojta till om det är intressant! 

  • Piggelin1

    Flamman, vilken bra dag T fyller år på Grattis i förskott till henne!

  • Piggelin1
    start september skrev 2012-01-20 11:34:51 följande:
    Jag älskar att läsa! Hinner inte mkt nu, prioriterar dagstidningar och någon veckotidning. Jag gillar  det mesta , mer tänkvärda böcker, välskrivna deckare och intellligenta relationsskildningar. Deckare är bra när man inte varvat ner ordentligt än, fångar hjärnan.

    Nu i skötväskan har jag haft Annika Lantz dagbok om hennes andra föräldraledighet, fantastiskt kul och korta bitar som passar vid småstunder man kan få när lilla sover.
    Den boken blev jag sugen på, får nog låna den på bibblan. Minns att den nog fanns när jag var hemma med Amanda för några år sen, men läste den aldrig då, men nu som tvåbarnsmor så kanske den kan vara kul att läsa
    Visserligen är jag ju igenom den värsta tvåbarnsmamma-frustrationen eftersom det inte är jag som är f-ledig utan min man, men igenkänningen lär säkert finnas där ändå!
    Villet lyxliv man har nu egentligen - inga exakta tider att passa, maken roddar barnen om dagarna & jag kan stanna på jobbet utanm att fundera på hämta/lämnatider. Fast snart är vi där - maken börjar skola in så smått hos dagmamman i månadsskiftet feb/mars.

    Annars är jag också dålig på att läsa för tillfället - det blir mest dagstidning här med, samt en prenumeration på Elle Mat & Vin. Tills alldeles nyligen har jag prenumrerat på tidningen RES (grymt välskrivna reportage) i säkert tio år, men senaste året insåg jagi mer & mer att varje nummer blev liggande nästan oläst, så när förnyelseförfrågan kom för ett tag sen, så skippade jag det. Var sak har sin tid-känsla. Så småningom tar vi upp det igen.

    Fast jag läste faktist ut en bok nyss, började typ i somras, men först runt jul kom jag in i den ordentligt - har väl leagt på topplistorna ett bra tag tror jag - "En dag".
    Fastän jag sällan tar mig tid att läsa, så kan jag inte sluta köpa nya pocket, har en hel hög hemma som väntar på att bli lästa.

    Deckare & kriminalromaner går helt bort, jag är för lättskrämd för sånt. Skulle inte kunna somna efteråt
  • Piggelin1

    BS - vad skönt att sprutan inte gett några jobbiga reaktioner än så länge. Hoppas det fortsätter så.
    God middag ni åt igår förresten!
    Det du skrev om Iris & klä på sig - jag tog mig friheten att kopiera in det i ett mail & skicka till min lätt frustrerade make Förhoppningsvis lite tröst i att vi inte är ensamma om det scenariot...

    Heloise - gott med positivt besök idag!

    Lanovia - mina Boob-tröjor är långärmade amningströjor alla tre. HM's amningslinne har jag aldrig testat, däremot köpte jag en top ism att jag ammade Amanda - heeelt värdelös, använde den typ två ggr, funkade inte alls.

  • Piggelin1

    Heloise - UNDERBARA nyheter!! Gud så skönt det måste vara att veta nu! En lillasyster minsann, visst gissade du på lillebror innan?

    PB - grattis moster!! Vad skönt att allt gått bra för syrran din!

    Flamman - så mkt klokt är redan sagt, så jag nöjer mig med att skicka lite kramar till dig! Hjärta

    BS - ang påklädningsracet - vi har precis som Flamman (?) tipsade om, börjat med att Amanda plockar fram nästa dags kläder precis innan hon går & lägger sig. Funkar bra faktist! Sen kan det ju ta hundra år ändå, men varje litet steg känns alltid bra     Maken lämnar ju Amanda hos dagmamman halv nio (tre dgr i veckan, tutti 15 h), men det är mer regel än undantag att klockan är närmare nio innan de kommer dit. Igår trodde vår dagmamma knappt sina ögon när de kom dit tjugo över åtta

    Sept - var förbi bibblan igår, lånade Annika Lantz bok. Läste ett par kapitel innan jag somnade. En annan bok med stor igenkänningsfaktor är annars Satungsverserna av Kicki Edgren Nyborg http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9153434773
    Hittade den på bibblan förra vintern när jag var där med barnen några ggr. På barnavdelningen fanns det en vuxenhylla inklämd, där jag hittade denna. Satt & småfnissade gott, minns att Amanda undrade vad jag skrattade åt Också korta lättlästa kapitel, perfekt när man är hemma med två barn.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård