• mazlin

    Vad är skillnaden mellan bröllopstårta och vanlig tårta?

    Det här med bröllopstårta, vad innehåller en bröllopstårta? 
    Det kostar runt 40-50kr/bit och en tårta på ica eller hos konditoriet är billigare.
    Vad är skillnaden mellan bröllopstårta och vanlig tårta? 

  • Svar på tråden Vad är skillnaden mellan bröllopstårta och vanlig tårta?
  • mazlin

    Nästa fråga då.. 
    Vad har eller ska eran bröllopstårta innehålla?
     

  • GnuGS

    En skillnad är väl att bröllopstårtor ofta bakas i ”pyramid”, alltså en stor tårta i botten och sedan allt mindre diametrar på dem ovan. Det måste ju bli mer arbetskrävande, likaså om de ska levereras på ställning och inte bara i kartonger.
    Vi funderar på att strunta i den traditionella formen och ha flera vanliga, alltså lika stora, tårtor (fick priset 345:-/12-bitarstårta från en rätt dyr cateringfirma, och det blir ju 28:-/bit jämfört med 55:-/bit som är ett vanligt pris på bröllopstårta i Stockholm). Men det är ju inte lika roligt...
    Vi är också inne på att istället ha krokan, mest för att vi har ett sådant traditionellt bröllop att det vore kul att gå ”all out”..! Fast nog vore det gott att ha en modern tårta med hallon- och passionsfruktmousse eller något sådant.

  • Etheleglin
    Emblas Mamma skrev 2011-01-17 08:01:51 följande:
    ville bara påpeka att jag aldrig varit med om att få en tårta med gammal degig sockerkaka ;)

    Sen kan jag bara påpeka att jag sett så många vackra tårtor som är hemmagjorda som man absolut inte kan tro att dom är gjorda hemma.

    Är man bara duktig så kan man få till det otroliga! Man behöver inte betala 2000kr på en tårta för att den ska vara fin! Den kan vara jättefin ändå! :D
    Och jag tycker att det inte finns en enda som inte är degig. Just därför kör vi på mousse.

    Tycker du verkligen det? Min syster jobbar i USA med att göra bröllopstårtor (och andra tårtor). Hon har bara hållit på i två år och jag tycker verkligen att det syns skillnad mellan hennes och de som har hållit på längre. Likaså glänser prinsesstårtor på ett väldigt osnyggt sätt om man köper de på Maxi jämfört med hos ett riktigt bageri.

    Och om man har budgeterat för att lägga 2000-3000:- på tårtan, vad gör det? Man får det man vill ha. För somliga är tårtan viktig, för andra inte. För oss (två studenter med barn, som jobbat innan studierna) är det inga problem att lägga den summan, det är bara att låta bli att köpa nya vinterskor ett år så har det gått på ett ut. Vi väljer hellre det och att vi sedan kan säga att vi fick bröllopet precis som vi vill ha. Köpa nytt hus kommer vi ändå kunna göra om något år.
  • Emblas Mamma

    Ja jag ser ingen skillnad:) synd st du gör det! Jag upplever många som bakar fint - men kan inte du så är det ju bäst du köper :) jag kan ju påpeka att hos oss där v bor så ÄR det bageriet i staden som bakar tårtorna som sen säljs på maxi, dom är lika fina som vilken tårta som helst och jag har ALDRIG någonsin sett en glänsande marsipantårta ;) Vi kommer också ha en matt, ska ta kort då tiden vä kommer så kan ni se att den minsann kommer vara vacker oc inte degig ;)


  • BlackWIngedAngel
    moonlightgirl skrev 2011-01-17 08:43:09 följande:
    Ha ha ha, herre gud säger jag bara. Ja men det är nästan så det känns. Ungefär som när man kommer att gå tillfloristen också.  =)
    Eller när man går till frisören. ;) 
  • JustMeAndMyLove

    OT - Tas alla inlägg med länkar bort numera eller??? Andra gången det hänt mig. 
    Hur kul är det att prata utan att ens kunna dela en länk??

  • BlackWIngedAngel
    JustMeAndMyLove skrev 2011-01-17 16:10:03 följande:
    OT - Tas alla inlägg med länkar bort numera eller??? Andra gången det hänt mig. 
    Hur kul är det att prata utan att ens kunna dela en länk??
    Det låter ju vansinnigt. Jag har inte märkt att det skulle vara så i alla fall.
  • JustMeAndMyLove
    BlackWIngedAngel skrev 2011-01-17 16:14:07 följande:
    Det låter ju vansinnigt. Jag har inte märkt att det skulle vara så i alla fall.
    Mäh gud va konstigt... det är andra gången jag tas bort, har  inte skrivit något konstigt men dock haft en länk, denna gång var det en länk på en bröllopstårta,  knappast nått stötande :/ 
    Har startat en tråd och frågat nu i alla fall. 
  • Sebastiána
    Etheleglin skrev 2011-01-17 13:19:37 följande:
    Och jag tycker att det inte finns en enda som inte är degig. Just därför kör vi på mousse.

    Tycker du verkligen det? Min syster jobbar i USA med att göra bröllopstårtor (och andra tårtor). Hon har bara hållit på i två år och jag tycker verkligen att det syns skillnad mellan hennes och de som har hållit på längre. Likaså glänser prinsesstårtor på ett väldigt osnyggt sätt om man köper de på Maxi jämfört med hos ett riktigt bageri.

    Och om man har budgeterat för att lägga 2000-3000:- på tårtan, vad gör det? Man får det man vill ha. För somliga är tårtan viktig, för andra inte. För oss (två studenter med barn, som jobbat innan studierna) är det inga problem att lägga den summan, det är bara att låta bli att köpa nya vinterskor ett år så har det gått på ett ut. Vi väljer hellre det och att vi sedan kan säga att vi fick bröllopet precis som vi vill ha. Köpa nytt hus kommer vi ändå kunna göra om något år.
    Vi har hoppat över både vinterkängor och sommarkappa och använder pengarna till fotograf och liveband

    Skämt åsido. Klart man prioriterar olika. Vi vet att den här hallontårtan är god. Vi tycker inte att det är värt pengarna att betala det dubbla bara för att få den bröllopsdekorerad.
  • sacki79
    Emblas Mamma skrev 2011-01-17 14:09:26 följande:
    Ja jag ser ingen skillnad:) synd st du gör det! Jag upplever många som bakar fint - men kan inte du så är det ju bäst du köper :) jag kan ju påpeka att hos oss där v bor så ÄR det bageriet i staden som bakar tårtorna som sen säljs på maxi, dom är lika fina som vilken tårta som helst och jag har ALDRIG någonsin sett en glänsande marsipantårta ;) Vi kommer också ha en matt, ska ta kort då tiden vä kommer så kan ni se att den minsann kommer vara vacker oc inte degig ;)
    Alla marsipantårtor börjag svettas efter ett tag (blir glansiga). Hur fort detta sker beror bara på om det är sommar och fuktig luft eller om det är vinter och tort, hur länge den står framme och om den är fodrad med grädde eller en smörkräm... Så enkelt är det. Alla marsipantårtor blir alltså glansiga om de inte äts upp inom inte allt för lång tid. Så ni som aldrig sett "svettiga" marsipantårtor har nog bara glufsat i er den innan den hunnit komma till det stadiet Glad
Svar på tråden Vad är skillnaden mellan bröllopstårta och vanlig tårta?