• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Jeni skrev 2011-10-21 19:31:49 följande:
    0,5 m släp blir nog jättebra om du tycker det är fint, jag själv gillar inte heller släp och kommer nog ha liknande 0,5 m. Om du inte kan förklara det där angående broderierna åt dem och de inte förstår, kan du ju lada ner bilden till din dator och öppna upp den med paint eller något annat "ritprogram" och stryka över det du vill få bort med en svart penna och sen skicka bilden till dem och skriva jättetydligt " det som är markerat med svart ska bort!" Glad Lycka till!
    I agree!! Både vad gäller det lilla släpet (ett halvmeter släp kommer INTE va i vägen eller göra att du snubblar/inte kan dansa/backa i klänningen) och att kryssa, stryka över och skriva i paint. Paint är skitbra till det, har själv använt paint till samtliga klänningar och jag har gjort mer komplicerade ändringar än dina.
  • 1700tal
    Tinzi skrev 2011-10-22 12:38:08 följande:
    tack! Jo jag kryssade över i rött i Paint så nu hoppas jag de förstår  bättre :) Trist bara att de INTE vill skicka bilder på klänningen innan de skickar den :(
    Men varför vill de inte det? Ändringarna du gör är ju ändå relativt stora. :-/ Annars stämmer det ju att man inte får bild på de som man beställer ur deras sortiment men om man gör en del ändringar brukar de ju göra det ändp för säkerhets skull... Tycker fortf det verkar lite konstigt alltihop.

    Tinzi, vilken mailadress har du till din kontaktperson på millybridal?
  • 1700tal
    Tinzi skrev 2011-10-24 11:44:11 följande:
    ÄNTLIGEN är min beställning på Millybridal lagd, det tog bara sisådär 13 månader :) heheh!

    Får se hur lång tid det tar nu, de vet ej när jag gifter mig.

    De skall i stort sett specialgöra min klänning så dröjjer nog antar jag...bara jag får den till MARS, så jag hinner fixa eventuella ändringar om den inte skulle sitta bra.

    Jo, hur brukar Millys klänningar vara sydda vid bysten, tunt tyg eller kraftigt tyg som "håller" upp bysten lite eller?
    Du får den säkert i god tid till mars! Ja, alla mina är superstadiga över bysten så BH är totalt överflödigt utom för att fylla ut med lite (som i mitt fall som har ganska nätt byst ). 
  • 1700tal
    Styrka skrev 2011-10-25 09:40:47 följande:
    Nu börjar det närma sig för mig... tänkte beställa i januari för att hinna beställa en till om den skulle bli helt fel.

    www.vicyc.com/highlow-taffeta-beaded-wedding-...

    men jag har några kilo att gå ned till bröllopet som är i juli. Och här kommer mitt huvudbryderi. Hur många cm mindre än mina nuvarande mått bör jag ange i beställningen? Jättesvårt att gissa ju, ännu svårare för andra att råda... Är det nån här inne som vart i min sits? Hur tänkte ni isf?

    Jag ska iofs bara gå ned 5 kilo, så det är ju inte världsskillnad, och jag ska beställa med korsettrygg, så lite går ju att justera. Men vill inte beställa med nuvarande mått, för om jag går ned så kommer snörningen väl gå ihop helt i ryggen och inte forma det snygga V:et, det blir ju bara ett rakt streck. :-/ Elelr tänker jag fel?
    Om måtten skulle vara för små, kan man inte bara göra en bredare platta bakom snörningen då, det borde väl funka?

    Hoppas att någon härinne kan komma med en ljus idé?
    Ett kilo brukar motsvara ca 1 cm på midjan och lite mindre på höft och byst. Lite beroende på man är propotionerad förstås, var hullet sitter och var kilona satte sig när man gick upp. Hade samma förutsättning som du och ungefär lika många kilon.

    Om du VET att du kommer gå ner 5 kg skulle jag dra av 4-5 cm i midjan och kanske 2-3 på byst och höft. Och med snörningen blir ju klänningen väldigt flexibel.
  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2011-10-26 15:03:37 följande:
    Hur gör ni ? Säljer ni eran klänning när ni gift er ? Funderar åå hur jag ska göra med mina...
    Mäh, inte ska du väl sälja din fina klänning???
  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2011-10-26 15:46:09 följande:
    Jag funderar på det, den ena tar ju as stor plats men det kanske e kul o ha ? jag är så dålig på att göra mig av med saker
    Har du sålt de andra då?
  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2011-10-26 15:51:20 följande:
    eh nej... jag har 3 hemma en sålde jag ju innan jag gifte mig. Men har ju några underkjolar o tillbehör också men så tänker jag att tänk om i får en tjej ngn gång eller våra två killar för den delen. de kanske älskar att klä ut sig o då kan de ha sakerna o leka med... Väldigt smart tycker jag :)
    Haha, you nutter! Mm, försöker oxå mentalt förbereda mig på att lägga ut en drös till försäljning. Men det tar emot! (óm man nu startar butik, gifter sig 6 ggr eller om de mot all förmodan skulle va supermoderna den dag ens barn gifter sig...)
  • 1700tal

    Just det, det var ju det vi skulle! Med citronlundar och ligusterlabyrinter! Och så skulle vi spatsera runt i våra överblivna klänningar och spetsparasoller, haha!

  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-10-26 18:11:13 följande:
    Jaaa det kan man undra.. Jag ÄLSKAR att shoppa!

    Haha, du är ju helt underbar!!


     

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!