• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Sommarbrud skrev 2011-10-26 18:23:01 följande:
    Vem var det som köpte flest klänningar ? 1700tal eller miceme? Eller har vi fler som gillar att handla? (jag köpte bara 4 så jag ligger i lä)

    Jag köpte bara 5! Men har även en sjätte som jag fick som prov... Men den räknas inte.


    Men du köpte ju desto mer annat istället!

  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-10-26 18:27:46 följande:

    Hej 1700-tal!!


    Sommarbrud: Jag är övertygad om att 1700 tal är värst!!


    Nähää!! Det var ju duuu! Har dessutom inte köpt NÅT annat än brudklänningarna. Inga tärnklänningar, dekorationer eller NÅT! Har ju typ handlat MINST i hela tråden...
  • 1700tal

    Hallojs alla tjejer som kommit med kritik (positiv som negativ) ang. era hemkomna klänningar!


    Ett UPPROP till er tjejer som vill hjälpa andra!!!


    Snälla, skriv alla era utförliga omdömen i den allra översta länken i TS, i den sammanfattande tråden. De är guld värda då ni handlar från ställen som inte är väl använda av oss tjejer som beställd en massa tidigare! Kram!

  • 1700tal
    Tinzi skrev 2011-10-28 22:46:35 följande:
    Hua..nu är jag nervös, och det kommer jag vara tills min klänning kommer...får massa mejl om tyget, olika snören osv, och har inte en ANING om hur min klänning kommer att bli när den är färdig! Hoppas nu bara att dom (Milly) skickar bilder som jag bett om!!!

    Hur länge fick ni vänta på er klänning från Milly?

    hade ni gjort några ändringar då?
    Hur lång tid sa dom att det skulle ta resp hur lång tid tog det?

    Men kasta in frågorna här om du blir osäker. Det kommer säkert blir bra, bara de har förstått dina förklaringar och hur du menar.


     


    Mina klänningar (de med ändringar) därifrån tog mellan 2-4 mån, 2 under lågsäsong (nu) och 4 när det var högsäsong och deras hemsida kraschade och det blev lite kris. Ju fler ändringar jag gjorde, desto längre tog det ju (och inte bättre blev det heller eftersom testklänningen inte gjordes i annat tyg som mest gjorde mig nojjig )

  • 1700tal
    knyttan skrev 2011-10-30 12:30:53 följande:
    Hej alla gafflande!
    Jag tror säkert att svaren på mina frågor finns någonstans i denna överväldigande tråd, men jag hoppas att ni har överseende med att jag inte orkar gå igenom 1300 sidor... skulle gärna vilja ha lite svar från den samlade expertisen på kinaklänningar om ett par saker:

    1. Jag har hittat en klänning här:
    www.matildasfest.com/
    som jag funderar på, men nu undrar jag om det inte egentligen vore bäst att beställa direkt från "the source" s.a.s. dessa klänningar lär ju sys upp i Kina i vilket fall som helst? Jag vill dra mig till minnes att jag har sett någonstans att Matildas fest använder sig av Milly, eller kommer klänningarna där från olika företag?
    Modellen är ju i vilket fall som helst ganska enkel så det borde väl bara vara att maila bilden och måtten?

    2. En bidragande anledning till att överväga att beställa från Kina är att jag vill beställa en specialgjord bolero till klänningen i samma tyg, men med vissa speciella detaljer. Det verkar vara rätt vanligt att skicka in olika instruktioner till Kinaföretagen med egna "skisser" och "klippochklistrabilder" har jag förstått. Ni som har erfarenhet av sådant, har ni blivit nöjda? Har det blivit som ni har förväntat er?

    3. Är det någon som vet vilken prisskillnad det är på att beställa en klänning från Kina i poly satin eller äkta siden?

    Hoppas nån kan hjälpa!
    Tack!!!

    Hej!


    1. Matildas fest har kinaklänningar, ja, liksom de flesta butikers klänningar sys där (märke eller ej! ). Det är de klänningar under kategorin "brudklänning 2" på deras sida som är från milly, iaf fall de flesta. Du känner igen de på bakgrunden och den kursiverade loggan. Vilken modell är det du gillar?


    2. Jag har beställt mina klänningar med klipp-och-klistra-principen och det har fungerat bättre för varje klänning jag har beställt, kan man väl sammanfatta det med. Jag var alldeles för petig, hakade upp mig på detaljer och använda för avancerad engelska och för långa meningar. Så det tål att upprepas igen - använd tydliga skisser (visa den för annan som inte vet hur du vill ha din klänning och se om den förstår dina pilar, inringningar och förklaringar), kortfattade stolpade meningar och ställ inte för många frågor på en gång för då får du bara svar på hälften!


    3. Hos milly skulle jag räkna med ca 1500 kr extra om det är en enkel modell utan alltför stora mängder tyg. Min sidenklänning därifrån (ses i mitt galleri under "klänningen") har vansinnigt mkt tyg. Men ÅÅH, så värt det!!

  • 1700tal
    knyttan skrev 2011-10-30 21:42:59 följande:
    Om du klickar på länken jag postade så kommer du till den modellen jag vill ha (inte bara till startsidan som det ser ut). Det ser ju ut som om det är samma bakgrund och provdocka som i "brudklänning 2"?

    Och wow, du har ju några att välja på!! Sidenklänningen, är den beställd i ivory eller champagne? Det var väldigt fin färg på den, liksom cremefärgad, ungefär så skulle jag vilja ha min!

    Tack för svaren!

    Aha, nu såg jag klänningen! Tror inte att den är från Milly dock, känner inte igen den (har hela sortimentet på datorn nämligen och kan det hyfsat bra utantill, då jag handlar av dem som företag oxå) och den saknar logga (vilket Milly kräver och gör själva, som återförsäljare får man bilderna färdig med logga) men du kan ju skicka bilderna och be dem sy upp, det är ju en väldigt enkel modell.


     


    Sidentygerna finns bara i en nyans. Taften är riktig gräddig, åt champagnehållet som du ser på min. Helt underbar nyans som är snäll mot hudtonen, även på mig som är blond (slår inte åt orange, vilket däremot polyestertaften i "light champange" gör, den har en HELT annan nyans). Sidensatinet (silk satin) däremot är betydligt ljusare i nyansen (normal ivory) och den nyansen är ganska lik satinet i polyester. Jättefin den oxå. Har alla tygprover här hemma i alla tygsorter så bara att hojta till om du undrar nåt ang. tygerna.

  • 1700tal
    pulmonate skrev 2011-10-31 16:56:02 följande:
    Hej 1700tal, aka. MillyBridal expert! ;)
    Jag har frågat efter två sidenband till min klänning som ska vara bortagbara. De frågade nämnligen ifall jag ville ha ljus champagne eller mörk champagne. På deras färgkarta har dom bara 1. Råkar du ha bilder på dessa?

    Hej! Hm, jag har färgkartorna men inte där jag sitter just nu. Det finns en hel drös champagnefärger så frågan är vilken de menar... Det finns ingen på mina kartor som heter mörk champagne, bara nr. :-/ Den som heter light champagne är iaf den som de använder till hela brudklänningar i den färgen. Här är en klänning i i light champagne i taft:



    Och här är en i light champagne i satin:


  • 1700tal
    Imke1977 skrev 2011-11-01 07:44:50 följande:
    Ställer min fråga oxå igen. Är det någon som vet nått om sidan
    www.weddingdresscentre.co.uk

    Är detta en site för kina klänningar eller?
    Nej, det tror jag inte det är. Med de priserna lär det vara ett företag som säljer märkesklänningar. Förvisso säkert sydda i Kina de oxå men lappen med namnet sitter nog i klänningen om det är avsaknaden på den du klassar som kinaklänning..
  • 1700tal
    Drömbröllop12 skrev 2011-11-01 12:15:04 följande:

    Trodde jag ville ha klänningen i satin men efter att ha chattat med olika säljare så rekommenderar de den i taffeta, vad säger ni experter? Jag kan nada om material!


    Nu kommer jag inte ihåg vilken klänning du skulle beställa men gå på det säljarna rekommenderar.


     


    marimekko86 - Vad fina ni var!!! Och vad kul med bilder! -)


     

  • 1700tal
    Tokig skrev 2011-11-01 18:31:41 följande:

    Är det någon som vet en Kinafabrik eller sömmerska som är duktig på spetsklänningar. Har fått in offerter nu och de ligger på mellan 10-20 000 för en klänning. Jag vill ha en vacker klänning men det är trots allt bara för en dag.


    Vilken fabrik ska jag vända mig till?


    Vad gäller just spets skulle jag absolut hålla mig till Milly, Landy eller Corals bridal. Och be att få se bildprov på spetsarna först, det kan du få hos dessa.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!