• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    FelizLane skrev 2011-11-02 08:45:22 följande:
    Ja, jag vet... Men hittar ingen klänning som jag känner är perfekt.Denna som jag har som grund tycker jag ändå väldigt mycket om. Det är sån jag tänker mig men utan axelband, spets på bysten istället för att det ska vara lika tyg hela vägen. Ett band i midjan som bildar släpet. Helst ska jag kunna ta bort det till kvällen när jag ska dansa :)

    Vilken sida tror ni är bäst när jag ska göra om så här mycket? Har nån annars någon säljare på dhgate att tipsa om?
    Med tanke på de omfattande ändringar du vill göra så skulle jag använda mig av det enda företag som syr upp en testklänning för som de skickar löpande bilder på som du ska godkänna, Milly. Då är det nog störst chans att du får den som du vill och du kan hela tiden kontrollera att de verkligen syr som du menar.
  • 1700tal
    Jane skrev 2011-11-03 09:03:24 följande:

    Kinaklännings-experter!! Jag har visat vilken klänning jag ska köpa, vet inte om någon kommer ihåg den, men jag kommer behöv en underkjol. Då vill jag hitta en sådan med bara tyll (till för en ball-gown) utan stålringar. Jag hatar när någon ställer sig bredvid en och klänningen böjs upp på andra sidan.


     


    På vilken webbsida kan jag hitta en sådan med bara tyll?


    De finns i stort sett överallt. Jag har flera st från Milly, med olika antal ringar och utan. Tänk bara på att de utan ringar plattas till av tygmängderna i kjolen, så särskilt mkt vid ball gown blir det inte utan ringar. Snarare en "snäll" A-linje.


    Du kan även köpa såna väldigt billigt på ebay, det har flera andra i tråden gjort.


     


     

  • 1700tal
    FelizLane skrev 2011-11-03 09:24:02 följande:
    Åh, det är svårt när man skriver från mobilen ;) men är det milly med s eller utan?

    Utan!!


    Mäh vad fasen, sen jag bytte dator kan jag inte citera mer än ett inlägg i taget!

  • 1700tal
    Jane skrev 2011-11-03 10:56:45 följande:

    Tack för svaret! Jag förstår att det kommer plattas till lite, men underdelen på klänningen är inte av ett så tungt tyg, det är organza som är ett ganska lätt material, eller är jag ute och cyklar? och på bilden ser det ut som att den är sydd "utstickig" så jag vet inte....vad tror du, kommer helhetsintrycket förstöras med en sån underkjol?


    här är bilden igen...


    The Newest  Ball Gown  Wedding Dress BGW0051


    Nu gjorde jag copy/paste hoppas den kommer med.


    Vet du att jag skulle be företaget som ska sy klänningen (för den är väl inte gjord än?) att göra/välja en som passar till just den modellen eftersom den är så mkt sjöjungfru.. Annars börjar både tyll och ringar (om man nu har det) för högt upp.


     


    Hm, jag tror att det kommer bli platt utan ringar, trots organzan. Både min tyllklänning och min lättare taftklänning (som inte väger mkt) plattas till. Men du kan ju chansa, om du har tid att ev fixa en till.


     


    Men - funderade lite på det där du skrev om att ringarna böjer ut/svänger ut kjolen när nån ställer sig bredvid... Måste säga att så gör inte mina med ringar alls, ringarna är jättemjuka. Om nån tex kramar en eller om man dansar nära intill nån så böjs de bara lite in mot kroppen. Samma när man sätter sig ner, en del tror att ringarna liksom "fjongar" upp i knät då men de gör de inte heller. De är helt flexibla och man kan röra sig helt fritt utan att man märker att man har en underkjol på sig. De i tyll däremot åker in mellan benen och hindrar både dans och gång.

  • 1700tal
    Tinzi skrev 2011-11-03 11:07:53 följande:
    Jahopp, nu har jag även beställt en BOLERO av Milly.

    Saken var den att jag hade en rabattkod som jag fick när jag reg. mig på deras hemsida, MEN då jag gjorde beställningen via mail (spec. klänning) så glömde jag detta, nu ska de göra en bolero åt mig så jag kan använda kupongen, vet inte OM /hur mkt jag får lägge imellan, men ville ju ändå ha en svart spets bolero så blir spännande.

    OCH de blir klara redan i mitten av December mned min klänning säger de...hur lång tid brukar själva leveransen ta , nån som vet? Och brukar klänningarna vara klara när de säger att de skall vara klara?
    Vad kul med bolero, kan du visa bild? Leveransen tar ca 3 dagar från Milly från den lämnar fabriken tills du har den i handen. Och enl min erfarenhet så brukar klänningar som sys så här års komma i tid, efter nyår och framåt tidig vår har de som mest att göra. Under hösten syr de nog mest åt företag, de kollektioner som ska i butik till säsongen som kommer nu.
  • 1700tal
    pulmonate skrev 2011-11-03 13:13:02 följande:
    Hej! Jag beställde min klänning igår (officiellt...)!! Det är SÅÅ SPÄNNANDE! Jag valde 2 veckors levarnsen då jag inte har bråttom. De säger ju att det tar 1,5 månad att sy, sen 2 veckor att skicka den. Tror du att det kan stämma att den kommer om 2 månader?
    Precis efter ny år! Spännande! Jag valde att de skulle skicka hem den till mina svärföräldrar för jag kanske är hemma i Sverige då!

    Vet ni om Milly syr upp bridesmaids klänningar? Jag har hittat jätte snygga Karen Millen klänningar, men de är egentligen för korta. Så jag funderade lite på om man skulle försöka med att Milly syr upp dem. Vet ni hur de brukar ligga i pris, i så fall?
    Tack för hjälpen!

    Kul!! Lova att du visar bilder sen! Vi får hålla tummarna för att du får den om 2 mån.. Vilken var det nu igen, kan du visa bild igen?


    Ja, visst syr de upp tärnklänningar. På hemsidan verkar de flesta ligga på ca 200 dollar. Milly har ju en mängd egna tärnklänningar oxå, precis som med brudklänningarna men kan inte se dem på hemsidan. Skumt...

  • 1700tal
    Tinzi skrev 2011-11-03 13:32:22 följande:
    oki, då hoppas vi på det. Man vill ju inte vänta mer än nödvändigt ;)
    Jag har skickat lite olika bilder så får vi se hur de lyckas :)


    (har frågat om de kan göra en sådan här baksida) (ska ha svart bolero)

    Ååh, vilken snygg rygg! Den ska bli jättespännande att se sen, tror inte jag har sett nåns bolero från milly, bara mängder med klänningar!

  • 1700tal
    pulmonate skrev 2011-11-03 15:02:39 följande:
    Känns personligt att lägga upp foto på sin klänning. Jag har själv satt ihop den från flera olika klänningar. Så för mig är det min drömklänning. Ovandelen är en Jim Hjelm klänning som är helt i lace och är ganska rak i nederdelen. Nederdelen är ifrån en klänning jag hittade på Shopindream måånga år sen. Det var en favorit länge, men kände att jag ville ha en mer sofistikerad ovandel och mera täckt. Det gör också att ryggen får mer uppmärksamhet. För den i shopindream var även urringad framtill och jag tyckte att det blev för mycket.
    Men jag har inte fått så jätte bra kritik för den från vänner :-/
    Hoppas det är någon som gillar den (och speciellt min m2b!) Vad tycker ni att jag ska ha för skor till denna? Färg och modell? Min kille är bara 5cm längre än jag och jag vill egentligen inte bli längre än honom. Men samtidigt känns det som att man vill ha någon klack.. hmm.
    Mina bridesmaids kommer att ha champagne färgade klänningar så som bältet runt min midja. Ska skorna vara i den färgen, eller vita? Eller något helt annat?

    Den är helt underbar!! Tror den kommer bli fantastisk.. Var det du som startade en tråd om hur dina närmaste reagerade när du visade bild på en Jim Hjelm (inte fotoshopad)? Det kommer jag ihåg, om det nu var du.


     


    Kan inte heller förstå hur nån inte kan tycka den är vacker. Sen har ju alla olika smak (jag gillar ju tex fluff i stora mängder vilket syns på de i mitt galleri! ) men det betyder ju inte att man inte kan tycka att andra klänningar är smakfulla och eleganta. Vilken din är i MÄNGD!


     


    Skor... Jaa, du kan väl ha med liiten klack isf, om du inte känner för ballerinas. Jag tänkte likadant, är lång själv med just brudskor tycker jag det är fint om det bara är lite klack. Mina finns oxå i mitt galleri, köpte dansskor eftersom jag lätt får skoskav och vill ha bekväma skor.

  • 1700tal
    Jane skrev 2011-11-03 15:52:48 följande:
    Men nu blev det helt knäppt, och jag som skrev ett långt inlägg..... :)

    1700-tal: Klänningen är inte beställd men den ska beställas från mylove-bridal hade jag tänkt, då skulle det vara bra om jag frågar dem om en bra underkjol som passar till, som du sa. De flesta brudar jag har sett har haft sådana som svänger upp på andra sidan när någon kramar en, men om det är sådana böjbara ringar som du sa, så är det ju bättre. Du har rätt det kanske blir problem om man har en underkjol i bara tyll när man dansar, det tänkte jag inte alls på. Ja ja då får jag beställa en med ringar då :) tack för hjälpen, jättesnällt!

    Så retligt när det blir så..


     


    Hm, kanske är det just millys ringar (som jag har) som är så pass mjuka. Eller så är det för jag har relativt mkt släp i mina, som gör att ringarna inte kan svänga undan bakåt.. Det är klart att om man inte har släp alls, då kanske underkjolen lättare går "gung". Annars kan du ju beställa både och så har du att välja på. Det påverkar ju som sagt klänningens utseeende mkt, bortsett från gunget.


     


    Tinzi - ja den lär bli fin iaf. Ska du ha blingbling på den oxå eller har du undanbett pärlor och paljetter? Om du vill ha som på bilden, vacker, slät spets är det nog bäst du säger det. För du har väl inte undanbett det på din klänning väl? Den svarta spetsen på den är ju dränkt i paljetter.. Tänker bara att om du inte skriver nåt alls kommer de nog matcha den till din klänning och slänga på en massa bling. De kära kineserna har ju en tendens att göra det på allt...

  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2011-11-03 16:43:26 följande:
    1700: Hur är det med dig? Ser att du hjälper till i tråden igen, vad roligt o toppen hjälp för alla dem som ska beställa klänningar:)

    Mäh tjeeena! Satt just och tänkte på dig faktiskt, övervägde att slänga ut ett rop i rymden (=tråden) efter dig - du skulle ju hänga här varje dag hade vi ju bestämt!


     


    Jovars, det är fint under omständigheterna. Installerat mig i nya lght, den är SÅ liten. Men hantverkarna har renoverat i veckorna 3, så snyggare och modernare lya går nog inte att finna! <3

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!