• 120530

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Skumboll skrev 2011-07-15 13:13:05 följande:
    Ett lokalt tryckeri en bit utanför stockholm! Skönt att kunna åka dit och kika på provtryck och hämta allt istället för att ska skickas och kanske förstöras.
    Så du "designade" dem själv? Blev det dyrare eller billigare jämfört med tex Callipraphen?
  • 120530
    Skumboll skrev 2011-07-15 13:21:36 följande:
    Ja precis, jag är grafisk formgivare så det kändes rätt självklart för mig att formge dem själv.
    Jag vet faktiskt inte vad slutpriset hamnar på och jag har egentligen ingen större koll på calligraphen men jag skulle tro att det är billigare att trycka själv. Lite beroende på material och efterbehandling osv. 
    Ok, intressant att veta! Vi köpte våra save-the -date kort på calligraphen. Själva priset för materialet (kort, kuvert, papper, band mm) tyckte jag inte var alls farligt, det hade nog blivit dyrare att köpa hos en pappershandel. Sedan kostade montage 2kr/st vilket jag inte heller tycker var farligt då både jag och sambon jobbar mycket och brukar få svårt att hitta tida att göra sånt i lugn och ro. Men priset för trycket är en engångskostnad som i vårt fall (38 bjudna = ca 22 kort) blev mer än själva korten. Har man många gäster blir det ju inte så mycket per kort men för oss blev det det. Fast jag förstår ju att det kostar vad det kostar oavsett hur många gäster man har, men vi blev lite snopna!
  • 120530
    Skumboll skrev 2011-07-15 13:36:47 följande:
    Får jag fråga vad era 22 kort gick på totalt? 
    Det är ju det som är lite lurigt att allt inte är inkluderat i priset utan det dessutom tillkommer en engångskostnad för trycket. Jag kan tro att calligraphen har rätt stor avans på sina grejer faktiskt, för det kostar inte så mycket att trycka egentligen. 
    När jag trycker hos tryckeri så ingår ju materialet i det också (band och sånt får jag ju såklart fixa själv). 
    Trycket: 259 kr
    Kort+kyvert+band:10 kr/st
    Montage: 2kr/st

    Totalt: 523 kr

    Jag tror också att calligraphen tjänar bra på det. Men jag är inte säker på att det hade blivit så mycket billigare att ordna det själv, tex tror jag att materialet hade blivit dyrare för mig. Trycket hade såklart inte kostat något om jag skrivit ut det på datorn själv, men det hade inte blivit lika fint heller. Plus att vi aldrig fått tid till att knape och knåpa Tungan ute

    Som grafisk formgivare förstår jag att du gjorde det själv, men för oss var det det bästa allternativet. De blev väldigt, väldigt fina och 523 kr är ju ingen förmögenhet!
  • 120530
    Skumboll skrev 2011-07-15 13:57:41 följande:
    Nej, ska man köpa allt material i butik, skära och montera så tror jag inte att det blir så mycket billigare och så står man där och får dessutom göra jobbet själv. Tid är också pengar, det får man inte glömma...
    523 kr för inbjudningar är inte mycket, jag kan tänka mig att det börjar kosta om man ska ha typ 15 olika trycksaker (som jag, haha!). 
    Precis, vår fritid tillsammans är värd mycket! Själva inbjudningskorten kommer nog att kosta nästa det dubbla vad det gäller korten, och sedan är det placeringskort, program och menyer. Så det blir än del innan vi är färdiga. Tur att man bara gifter sig en gång
  • 120530
    Skumboll skrev 2011-07-16 22:49:30 följande:
    Färgerna är tyvärr rätt blaskiga på bilden, mycket finare i verkligheten!



    Och asken till rispåsar och vigselprogram



     


    Fiiiint! Duktig du är på att pyssla! Frågar precis som de andra, har du något rosettknep?

    I fredags kom min dushmössa, mindre än ett dygn efter beställning, inte illa! Den var jättefin och mb2 skrattade länge, skall fota så fort jag får tid så ni får se Skrattande

    I helgen har mb2 dessutom äntligen kommit sig för att fråga sin tilltänkte bestman om han vill vara bestman, han svarade ja och det känns skönt att det är spikat. Har väll aldrig trott att han skulle tacka nej men det känns ändå skönt att han är tillfrågad. Vi frågade också om det var ok att han hjälper fotografen med blixt och sådant  och det gick också bra! 
  • 120530
    Skumboll skrev 2011-07-17 21:16:59 följande:
    Jag heter pyssla i mellannamn (haha!) så jag älskar ju att fixa med sånthär!

    Rosetterna är inte knutna utan är gjorda med dedär små ringarna med bling-bling på. Det är lite pilligt men går att få väldigt fint. Och rosetterna är lösa, jag har alltså limmat på dem med limpistol!

    Aha, förstår att det är lättare om man slipper knyta, det är ju då de brukar vilja bli snea!

  • 120530
    Pinkgrape skrev 2011-07-18 09:39:06 följande:
    Mysigt det ser ut, låter som en toppenhelg! Är det bara din och sambons stuga eller tillhör den någon av era familjer?

    Vad har du för frakt på din klänning? Skall bli väldigt spännande att se den, efter alla disskutioner det varit kring dina klänningar Flört

    Jag behöver lite tips! Vi skall ju gifta oss i februari på samma ställe som vi skall ha festen. Vi kommer alltså aldrig gå ut  utomhus efter att vi gått in i rummet vi skall vigas i. Så kramar, gratulationer och riskastning som brukar ske utomhus kommer nu ske inomhus. Och jag antar att restaurangen vi är på inte blir så förtjusta om det kastas ris inomhus. Så jag är inne på att de skall kasta rosenblad istället. Men de i tyg/plast känns lite tråkiga tycker jag Rynkar på näsan Hur länga håller riktiga blomblad om man skulle lägga dem i en korg? Eller har ni några andra förslag? Det kanske inte är alla som "kastar" något alls?
  • 120530
    Skumboll skrev 2011-07-18 10:48:55 följande:
    Å vad roligt! Vill ju ha bild på både skor och jackett sen!
    Håller med, bilder!!
  • 120530
    Minuz skrev 2011-07-18 14:59:32 följande:

    Jo, hoppas det. Nu har jag ju iofs bara "slängt" på mig allt.


    Ska se om jag kan få iordning underkjol + klänning ordentligt. Men klänningen är iaf jättefin och varm!


    Roligt att du är nöjd! Svårt att se på bilderna bara, du får ta fästmannen i örat så vi får lite bra bilder Flört
  • 120530
    Skumboll skrev 2011-07-18 17:24:30 följande:
    Sådär ja, vigsel och festprogram är nu nästan klara! Såhär vart det!


    Superfina! Man skulle kanske ha beställt sina trycksaker ifrån "Tryckeri skumboll" istället Flört
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!