• 120530

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Pinkgrape skrev 2011-07-21 10:24:03 följande:
    Jättefint ställe ni ska vara på Red :D Jag håller med, man kan definitivt ha ett stort och fint bröllop även om det är borgerligt. Jag förstår inte riktigt varför så många tror att de måste bli korta, lite tråkiga och enkla.

    Jag blir så avis när jag ser sådana fina platser. Det finns inte här i närheten. Vi har valt ett hotell, men det är jättetrist och stelt och avskalat i jämförelse med vad jag har sett att flera här ska ha. Vi kommer ha vår middag här www.hotellaurum.se/html/konferens_tonsalen.ht... men det kommer ju vara dukat med runda bord och sådär. På bilden är det ju dukat för konferens.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Det var väll jättefint!? Modern och luftig, det kan nog bli supperfint när man dukat och pyntat lite. Jag gillar när det är högt i tak, vare sig detär ett modernt hotell eller ett gammalt stall!
  • 120530
    Skumboll skrev 2011-07-21 10:39:31 följande:
    Jaha, nej nej, några såna värderingar lägger jag inte i ett borgerligt bröllop.... det var ju så vi själva tänkt först innan vi bestämde oss för kyrka ändå.
    Hoppas du inte tycker att jag fräste på dig, det var absolut inte meningen!
  • 120530
    Pinkgrape skrev 2011-07-21 10:52:05 följande:
    Red skrev 2011-07-21 10:41:15 följande:
    Det var väll jättefint!? Modern och luftig, det kan nog bli supperfint när man dukat och pyntat lite. Jag gillar när det är högt i tak, vare sig detär ett modernt hotell eller ett gammalt stall!
    Jag tycker också det är skönt att det är högt i tak och stora fönster. Det jag inte gillar är den är så.. avskalad på något sätt. Klart att det kanske gör lite skillnad när borden är dukade, men det kommer ju ändå vara vita dukar, vita servetter, vita ljus och bara lite rosa rosor. Vi har inte möjlighet att pynta något mer, då vi får tillgång till lokalen samma eftermiddag. Hur ska man hinna? Och vad ska man göra? Jag skulle så gärna vilja ha något bakom oss, brudparet, som markerar lite extra att "här sitter vi". Vet dock inte vad. Vi får inte sätta upp något på väggarna. Stolarna.. haha ja, jag avskyr färgen röd, så jag är glad att stolarna vi kommer ha är likadana fast marinblå :) Klart att det finns det som är positivt, men jag hade hellre haft en mysig lokal i fin miljö. Det finns ju möjlighet att gå ut från denna lokalen till en altan, men utsikten är hotellgäster som spelar minigolf och E4an.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Ni skulle väll ha runda bord? Det tror jag gör mycket för att mjuka upp känslan. Så kommer det ju vara fullt av glada gäster med färgranna kläder, det kommer bli jättebra! Men jag förstår att det känns lite stressat att ni bara får tillgång till lokalen samma eftermiddag! När man fixar och donar vill man ju ha tid att ändra sig och känna efter lite. Jag antar att ni har frågat om ni kan få den tidigare? Skall ni duka och sådan själva eller hjälper de er med det?
  • 120530
    Pinkgrape skrev 2011-07-21 11:04:51 följande:
    Det är ju just därför, för att de dukar och fixar allt sånt, som vi inte får tillgång till den tidigare. Den är uthyrd kvällen före också, så de ska ju hinna städa bort efter det innan det plockar fram vårt. Jag kan dock hålla med om att runda bord nog kommer göra lite skillnad. Om vi nu får runda bord. Jag är lite irriterad på det där. Jag vet flera som haft den lokalen och haft runda bord och det står även på deras hemsida, vi fick dock bara förslaget om E-format bord. Ska dit nästa vecka dock och då ska jag ta upp den saken. Vi kommer ju inte ens få se hur dukningen kommer bli innan vi kommer dit och ska sätta oss. Jag är världens kontrollfreak, tyvärr, så det känns lite sisådär.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Men kan ni inte skicka dit någon som känner er och förstår vad ni gillar som kollar av när de dukar färdigt? Tärnan kanske? Vem skall sätta ur placeringskorten? Jag är själv kontrollfreak (vi är nog många här!), så jag försår precis.
  • 120530
    Amejuli skrev 2011-07-21 11:31:14 följande:
    Wiiiii! Klänningen är på Arlanda! Skrattande
    Spännande!

    Nuu: Kul att den passade! Bilder, bilder Glad
  • 120530
    Drömbröllop12 skrev 2011-07-21 12:09:24 följande:

    Hej tjejer!


    Var med i tråden för ett tag sen men ja ni vet semester och annat har gjort mig frånvarande.


    Men idag har jag äntligen bestämt mig för klänning och vill dela min lycka :D Känns så kul!


    Och sen vill jag fråga er experter inför att jag beställer, ska jag be om något speciellt tyg på denna? (Så den blir så fin som möjligt) Alla inputs är guld värda :) Vilken färg tycker ni man ska ta om man är ljus i hår, hy osv.


    www.littlecoral.com/wd09032-lace-wedding-dres...


    Superfin klänning! Jag tycker personligen att ivory är finast på nästan alla brudfklänningar, men jag vet inte om man borde rosonera annorlunda när det gäller spets... Annars tycker jag att ivory klär de flesta, champange tycker jag att man skall vara ganska solbränd/gyllene i hyn för att bära upp.

    Tyg är inte min specialitet, men det finns det andra här som är duktiga på Glad
  • 120530
    Amejuli skrev 2011-07-21 13:26:13 följande:

    Nu har klänningen kommit!!!


    Gick ju sjukt fort det här med expressfrakten med DHL.


    Jag är nog mitt emellan nöjd.
    Det som jag tyckte var lite fel var att den var något stor trots att jag tog dragkedja och snarare drog ner mina mått något än överdrev den. Sen tycker jag nog inte att sömnaden är av det bättre slaget precis. Innertyget i livet är liksom lite större än yttertyget så att det viker upp sig i överkant så jag får nog dra en söm där. Sen vred sig en del sömmar lite, särskilt en uppe vid höger armhåla så att linjen där blev ojämn. Blommorna som satt  på såg också ganska plastiga ut och satt rätt glest. MEN, för det otroliga priset var det ungefär den kvalitén jag hade förväntat mig, kanske bara en gnutta sämre.


    Jag tror dock ändå den kommer till bra användning under kvällen med några mindre ändringar. Har redan tagit bort blommorna men kommer också korta den lite, ta in den lite om det inte blir allt för krångligt (syr ju själv då) och sen kommer jag sy fast små tryckknappar på insidan av klänningen och på BH:n så den verkligen håller sig uppe.


    Positiva överraskningar: Kjolen mycket vippigare än förväntat så det behövs verkligen ingen underkjol och färgerna var riktigt fina. Spetsbrodyren som satt under blommorna var riktigt fin när blommorna kom bort!


    Synd att den inte blev helt 100! Skulle verkligen vilja se bilder! Var den lik originalet?
  • 120530
    lundabrud skrev 2011-07-21 14:06:07 följande:
    Har ni andra erfarenhet av att man bör "underdriva" sin storlek? Dvs gör de i allmänhet stora storlekar? Jag är en 36:a men kan ha vissa kläder stl 34, medan de flestas 38:or blir lite stora. Ska jag skriva att jag är stl 34 (gifter mig om ett år o hade inte tänkt gå ner i vikt men kommer definitivt inte att gå upp)?
    De flesta sidor har måtttabeller, då kan du mäta dig och se vad du är enligt deras mått. Sedan beror det ju på klänningen och hur den sitter, och om det är dragkjedja eller snörning.

    Jag är likadan som du, ibland 34 och ibland 36. Jag är är en 34:a om midjan och en 36:a om rumpan. Min klänning, som du ser på min bild, sitter åt över brösten och midjan och går sedan ut och blir fluffig. Så den passade i storlek 34, men om den varit tajt om rumpan hade det inte funkat. Hoppas du förstår vad jag menar, blev lite virrigt Glad
  • 120530
    1700tal skrev 2011-07-21 14:42:03 följande:
    Nu har jag och vovven varit ute och powerwalkat i en tim! Har gjort det varje dag även om det inte blir springa verje gång. Men 3,5 varv i spåret kör vi nu stenhårt varje dag. Och vågen visade i morse på minus 1 kg. Äntligen på rätt väg!

    Well, som många sagt - bilder förväntas ni på alla klänningar som ramlat in idag! Japp, bildkrav har vi i denna krav!

    Vad gäller strl beror det nog lite på var du beställer ifrån oxå. Verkar som en del tillverkare lägger på lite för säkerhetsskull. Milly som jag beställt alla ifrån syr exakt på millimetern. Har beställt några av mina lite för små så de ska passa när jag når min rätta vikt men de har gått att ha redan nu tack vare snörningen (med dragkedja hade det inte gått) men då är det på håret.
    Duktigt! Ikväll blir det jogging för mig igen, kör varannan dag nu. Om jag någonsin kommer ifrån jobbet vill säga, går på semester imorgon och har massa jobb som MÅSTE bli klart..
  • 120530
    1700tal skrev 2011-07-21 15:01:03 följande:
    Inte klokt vad energi du har! *avis* Men just nu går det av bara farten med träningen faktiskt. Även om jag inte springer på samma vis som du. Vill bara pressa ner ett antal kilon nu och FORT!
    Jag försöker att tänka att ska jag duscha kans jag lika gärna springa en runda först haha! Jag tycker jag är lagom som jag är i vikt men vill tighta till mig lite överallt. Vill ha vältränade axlar och armar till bröllopet, och gärna lite magrutor till bröllopsresan Skrattande Känner mig lite stressad av att klänningen satt som en handske när jag provade den, det finns verkligen inte utrymme för något extra kilo, så jag måste ju hålla igång och träna lika duktigt de månaderna som är kvar.

    Men du är ju jätteduktig nu, det är ju börjar som är jobbigast! Måste vara super att ha hund också, så måste man ju ut och gå. jag hade gärna haft hund med mig när jag sprang, blir lite mörkrädd i skogen ibland fast det är ljust ute!
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!