• 120530

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    1700tal skrev 2011-07-20 15:57:32 följande:
    Red - ja, 5000 är ju ingen katastrof. Men då har ni inte räknat vinet till själva maten då förstås? Ska ni ha sittande middag med servering av vin då?
    Nej, det är bara baren efteråt.

    Vi skall ha sittande middag med fem rätter. Maten kostar 675 kr/kuvert och vinpaketet 450kr/kuvert. Sedan tillkommer 250 kr/kuvert för brudskål, tårta, kaffe och avec. Så totalt kuvertpris blir 1375 varav ca 600 är för alkohol. Hutlöst tycker nog vissa Skäms Men vi vill verkligen ha bröllopet på vårt sätt, det skall verkligen kännas som oss, och då är det så här det blir.

    Har ni fått fram något kuvertpris?
  • 120530
    Skumboll skrev 2011-07-20 16:40:06 följande:
    Bor man i stockholm tycker man att det där är ett riktigt riktigt bra pris!! 
    Vi tycker att vi har en fått ett billigt kuvertpris, och vi betalar 1500. Guld i mun
    Ojdå! Vad ingår då?
  • 120530
    Skumboll skrev 2011-07-20 16:47:06 följande:
    Champagne+canape, trerätters med tre glas vin, tårta+ kaffe och avec samt vickning. Lokalkostad, personal och enklare blomsterarr ingår också (där har vi lagt till så att vi får exakt de blommor vi vill ha så det blev lite dyrare) De allra flesta ställen vi kollade på gick på runda slängar 2000/kuvert för ungefär detsamma. Nu är vi en bit utanför sthlm vilket gör en del på priset. 
    Då är våra upplägg och priser ganska lika! Vi har fem rätter men ingen canape eller vickning, så det går kanske jämt upp. Sedan har vi 5 glas vin med på påfyllning för dem som vill. Lokalkostnad tillkommer med 2000 kr och sedan ytterligare 2000 för rummet där vi skall vigas. Slår man ut det på antal gäster blir det 1480 per kuvert. Personal och blomsterarrangemang ingår hos oss också. Lite billigare var det kanske här på vishan då
  • 120530
    Skumboll skrev 2011-07-20 17:35:12 följande:
    Om inte annat så tycker jag att det verkar som ett bra pris för allt det ni får! Jag tycker det är ovärderligt att slippa all planering med egen lokal, catering, dukning osv. Ska bli så skönt att överlåta allt sånt åt andra.
    Så har vi också resonerat. Förhoppningsvis flyter allting på på bröllopsdagen utan att vi behöver oroa oss för något, det har bröllop nästan varje helg och är väldigt proffsiga.

    En rolig sak är att alla som gifter sig där får ett fruktträd planerat i deras park som märks upp med namn och datum. Så kan man gå dit sedan på bröllopsdagar och liknande och se hur trädet (och kärleken) vuxit sedan sist Hjärta 
  • 120530
    Skumboll skrev 2011-07-20 19:40:11 följande:
    Om de håller bröllop i vanliga fall så behöver man nog inte oroa sig, jag har frågat vår restaurang massa konstiga grejer och de säger alltid "lämna det till oss, det fixar vi". Skönt värre!!

    Vilken kul grej med fruktträden! Är också nyfiken på var ni ska vara!
    Vi har valt att sköta allt planerande själva fram till bröllopsdagen, förrutom hjälpen ifrån stället då förstås. Vi älskar såklart våra familjer men vi är ganska olika, så hade vi delegerat hade vårt bröllop förvandlats till något helt annat än vi önskat. Sedan på dagen får vi en del hjälp. Bestman och tärna hjälper till vid fotografering, min bror (och toastmaster) och hans tjej hälsar gästerna välkommna och visar var de skall sätta sig osv,  svärfar åker och hämta brudbuketten som en kusin gör mm.

    Vi skall vara på http://heagardsskafferi.se/ Kolla i deras galleri för lite bilder, jättemysigt tycker vi och passande för ett vinterbröllop. De har en stor sal som jag tror rymmer 150 gäster (det är därifrån bilderna i bröllopsgalleriet är tagna), men där är ett valv som går att stänga på mitten så vår del kommer vara anpassad för max 50 st. Och så får vi vinbaren i vår del Tungan ute

    Sedan skall vi hyra ett litet intilliggande rum för vigseln. Det kommer stå tomt i vilket fall, men vi betalar 2000 kr för att de skall städa, ställa iordning med stolar mm och dekora med blommor och ljus. Gården är ifrån 1600-talet, så 1700-tal kanske gillar det även om det inte är ett slott. Matsalen har tydligen varit ett av europas största stall Glad flådigt värre!

     
  • 120530
    bruden skrev 2011-07-20 22:22:49 följande:
    Säljaren sa att jag skulle få en bild men så klantade sig fabriken så bilden uteblev. För det + strulet med leveransen får jag dels snabbleverans men han drar av summan för underkjolen Den är beställd på DHgate
    Skönt att det löst sig, och säljaren verkar ju väldigt schysst! Skall bli spännande att se den!
  • 120530
    1700tal skrev 2011-07-21 08:45:36 följande:
    RED - åååååh, vilket ställe! Japp, me like! Vilka valv!! Men hur gör ni med borden där? Går det att anpassa till en bröllopssittning?

    Du beskrev det precis som jag vad gäller det där med risken att delegera i planeringsstadiet. Så känner vi oxå, våra föräldrar gifte sig i hemlighet på annan ort i byxor typ. Need I say more. Och svärmor är mkt förtjust i att ordna bjudningar och fester för hela släkten. Hon är helt fantastisk på att laga mat men risken finns att om vi "släpper loss" henne i planeringen av själva festen så slutar vårt bröllop som en av hennes sammankomster. Utan ett spår av sånt vi gillar, och vi prioriterar helt andra saker. Som lokalen och mkt smarrigt vin. De 2 grejorna fattar de inte alls, näsan lite onödigt tror jag... Drömmer
    Visst är det mysigt, längtar lite ecxtra när jag tittar på deras hemsida! Det går att anpassa , men vi skall inte ha det klassiska "honnörsbord med tre tungor" för vi tycker inte att lokalen gör sig rikigt för det. Det kommer bli bord med 8-6 platser lite huller om buller. Och så sitter vi där vi syns bäst.  Sedan har de lite myshörnor här och var med soffor och fotöljer som vi kan låta vara eftersom v inte är fullt 50 st, och det tycker vi är viktigt. Lite konjakshörna sådärGlad

    Hahaha, är du min hemliga syster som skall gifta sig med min mb2s bror?! Det låter nämligen som att vi har samma föräldrar och svärföräldrar Tungan ute 

    Mina föräldrar gifte sig i hemlighet i rådhuset, och tycker inte det är så himla noga med någonting.  Mamma hade dock kjol! Svärmor annordnar väldigt mycket bjudningar, en mysig familjemiddag innebär minst 20 gäster. Och henner sätt är det enda rätta Skrikandes Vin är vi dock överrens om, det gillar vi alla haha!
  • 120530
    Skumboll skrev 2011-07-21 09:39:32 följande:
    Haha, alla vi pratat med frågar oss "varför ska ni göra det så komplicerat?". De tycker alltså att vi kan gifta oss borgerligt för det går ju snabbt och är billigt.
    Mina föräldrar gifte sig också borgerligt i hemlighet och fattar nog inte alls grejen, även om mamma verkligen försöker förstå. 
    Vi gifter oss också borgligt, och tycker inte att "nivån" på bröllopet har något att göra med om man tror på någon gud. Vårt bröllop blir varken snabbt eller billigt Flört, det är bara vigseln som blir annorlunda.
  • 120530
    1700tal skrev 2011-07-21 10:01:35 följande:
    Men gud, våra föräldrar låter verkligen likadana. Svärisarna tog inte ens kort efter deras hemliga vigsel, har inte ens vågat nämna att vi vill ha en heldagsfotograf än. Då trillar de väl av stolen!
    Skumboll skrev 2011-07-21 09:39:32 följande:
    Haha, alla vi pratat med frågar oss "varför ska ni göra det så komplicerat?". De tycker alltså att vi kan gifta oss borgerligt för det går ju snabbt och är billigt.
    Mina föräldrar gifte sig också borgerligt i hemlighet och fattar nog inte alls grejen, även om mamma verkligen försöker förstå. 
    Haha, eller hur! Och bara det faktum att vi så gärna ville va på ett slott. Den biten gick vi överhuvudtaget inte in på förrän det redan var klart. Taadaam!
    Mamma blev helchockad när hon var med mig och provade klänning, för det var nog först då hon insåg vidden av vårt bröllop. När vi gått ut ur affären tittade hon på mig och sade: Men ni skall väll ändå inte ha band? Hahaha, men nu har hon vant sig vid tanken så nu förstår hon ganska väl hur vi tänker.
  • 120530
    Skumboll skrev 2011-07-21 10:31:15 följande:
    Det jag menade var typ rådhuset med endast två vittnen.... blev lite felformulerat.
    Det är ok! Blir bara lite trött på folk som frågar om vi skall gifta oss kyrkligt eller borgligt, och när vi svarar borgligt antar de en massa saker. Att jag inte skall ha klänning, att vi inte skall ha några gäster, ingen middag, ingen dans, att det skall vara runt lunch, ingen bröllopsresa... En kollega sa tom: Om ni skall gifta er borgligt kan ni ju inte ha någon utgångsmarch!

    Nej, straffet för synden att gifta sig brogligt är ju att man måste gå ut i tystnad
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!