• Jane

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    knyttan skrev 2012-01-28 20:45:15 följande:
    Kan du inte bara säga att du vill ha taft (taffeta) och inte satin? Satin är glansigt och taft är lite mattare.
    Jo, men klänningen är gjord av spets på överdelen och organza på nederdelen och det är den jag inte vill ska vara glansig.
  • Jane
    daniiel skrev 2012-01-28 20:49:50 följande:
    knyttan skrev 2012-01-28 20:45:15 följande:
    Kan du inte bara säga att du vill ha taft (taffeta) och inte satin? Satin är glansigt och taft är lite mattare.
    Jag tycker dock inte att mina klänningar i satin är glansiga, alls. De har en fin "lyster" eller vad man nu säger. Har jag mina klänningar i något konstigt material då? :P Sedan att be om matt organza, ifall det är organza i klänningen, gör stor skillnad. Matt organza (matte organza) ser inte alls sådär plastigt och billigt ut som den glansiga gör, tycker jag.
    Jo det är matt organza jag vill ha, men vet inte om säljaren uppfattade det. Tycker som du att man ser en jättestor skilnad på matt och glansig organza, det förstnämnda ser ju lyxigare ut.

    Jag skrev "Can you please make the dress of an matte material? I don't want it to be shiny"
    Då svarade hon ingenting på det och skrev " OK, can i have your telefonenumber"
  • Jane
    pulmonate skrev 2012-01-30 09:27:01 följande:
    haha.."ok can I have your telephone number" lol. Vad ska hon med det till? Ska hon ringa dig?
    Men du kan skriva,
    I just wanted to make sure that you will make the dress in matte organza. This is very important since I don't want it to be shiney. Thank you!

    Tack för formuleringen, jag kör med copy/paste :)))


     


    Jo, jag skickade typ 4 frågor till henne, varav 0 blev besvarade, istället bad hon mig om telefonnummer och shippingadress (till för tullen). :) jeeej


  • Jane

    Pulamonte: Nått blev fel med mitt inlägg :S


    Jag kör i alla fall copy/paste på formuleringen du skrev, tack! ¨:)


    Jo jag skickade 4 frågor till henne, varav 0 blev besvarade...istället ville hon ha mitt telefonnummer och min shippingadress (til för tullen) jeeejj :)))


  • Jane
    MsChevy skrev 2012-01-31 20:09:35 följande:
    visst blev den fin? Snörningen ska vara nere i ryggslutet ja (så man kan dra åt chipsmusklerna hehe)
    Har under hela planeringen sagt att ja inte vill ha helvit klänning eftersom det blir mitt andra bröllop, men den här alltså är för underbar i helvitt! Tänkte bara bryta av med annan färg på snörningen...
    Men cerise eller champagne/guld eller gammelrosa eller vilken färg tror ni skulle passa? Svag rosa kanske? Vill bara att det bryter av lite...eller blir det för mycket?
    Vill iaf ha den översta klänningens tyg, spets med gnistrande pärlor o paljetter (eller va de nu är för nåt), men fylligheten från andra klänningen. Hur 17 ska man förklara det för kineserna?

    Hej, om jag minns rätt så skrev du att du är rödhårig. Jag själv är också vinröd och tycker att alla röda nyanser på plagg inte passar mig, så du borde vara försiktig.


    Jag tycker ljusrosa nog skulle passa bäst av förslagen du skrev....men jag själv hade valt grått eller silver, så det blir en liten "glänsande" touch där bak :)


  • Jane

    Usch, jag fick lite panik nu.....klänningen jag beställde på eBay den 19 jan och som jag väntar i mars, har fått massor med negativa kommentarer av personer som har betalat och inte fått sin klänning i tid eller inte fått sin klänning alls.

    Jag skickade ett email till säljaren igår om att jag vill ha klänningen sydd i en matt organza, men har inte fått något svar än. Jag läste också någonstans att kinesiska nyåret firas 24-28 januari, och då borde ju alla vara tillbaka och jobba nu, eller har jag helt fel?

    Jag blir så skrämd av att jag kanske har blivit snuvad, inte för pengarnas skull, utan att man väntar i ovisshet och missar typ 3 månader i onödan och sen måste stressa ihop en klänning på annat håll. Men som sagt vet jag ännu inte om den kommer bli skickad till mig eller inte....
    Men jag har många tankar i huvudet efter alla negativa recensioner jag läste idag...


  • Jane
    Lommila1 skrev 2012-02-02 08:46:43 följande:
    Verkligen trist! Men tyvärr inte så mycket att göra åt det:( Spanade in försäljaren lite och det verkade som om de positiva kommentarerna kom från småsaker hon sålt, inte iaf klänningar...
    Var du inte inne på att beställa från milly eller landy tidigare? Kanske du skall säkra och beställa en till och om du i slutet har 2 bra klänningar sälja bort den du inte vill ha!?
    ja, jag var egentligen inne på att köpa en helt annan klänning på MyLove-bridal, det kanske är bra att jag skickar in en bild på klänningen jag redan beställt och låter dem sy en. Det är smart det ni föreslog, tack! Jag vill ju inte få reda på i mars, att jag blir utan klänning och då kanske inte har tillräckligt med tid att beställa en ny.
  • Jane
    Darling Daisy skrev 2012-02-04 13:01:14 följande:
    Jane: Var det du som misstänkte att säljaren på Ebay kommer lura dig på klänningen?
    Jag tycker också att du (om ekonomin tillåter) ska beställa/köpa en klänning från en tillverkare som är känd för att leverera så att du verkligen har en klänning när dagen B närmar sig.

    Om du känner dig shoppingsugen och har lite mer utrymme i budgeten kan du självklart surfa vidare på ebay, dhgate och andra sidor och klicka hem lite fler klänningar. Sen postar du bilder här åt oss: sånt gillar vi skarpt!!  
    Yes det var jag, jag beställde klänningen den 18 januari för 500 kr. Budgeten är inte jättestor, men ca. 2000 kr skulle jag kunna lägga ut och då kan jag tänka mig att beställa samma klänning från MyLove-bridal. Jag kontaktade dem och de ville ha 250 $ för klänningen och en bolero, vilket låter bra. Jag ska bara tänka vidare på det lite....

    Annars vet jag inte riktigt hur eBay fungerar men jag tror att man måste vänta ut den beräknade sytiden och frakttiden och vänta på att ifall klänningen skulle komma, sen kan man klaga och få pengarna tillbaka.
  • Jane

    Är det någon här som har köpt herrkostym från exempelvis Landy eller Milanoo? Hur är kvalitén i sådana fall? Finns det någon mer kinasida som säljer kostymer?


Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!