• Jane

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    1700tal skrev 2012-02-11 16:22:28 följande:

    Och till er som letar kostym - tror daniiel är den endas man som haft kinakostym (vad jag vet). Minuz har också beställt en tror jag som väl blev bra? Vi beställde från suitopia och den blev pannkaka, kommer inte användas!


    Suitopia har vi också kikat på, tycker de verkar jätteprofessionella. Varför blev det pannkaka för er del?
  • Jane

    Nu har jag fått ett meddelande från paypal och kommer få pengarna tillbaka för klänningen jag inte fick.
    Så nu är det dags att beställa klänningen hos ett seriösare företag. Jag har tänkt mig Mylove-bridal. Eftersom det är en klänning som de inte har i sortimentet så måste man ju skicka den per epost och beställa, men hur blir det sen, kan man logga in på sin sida och ändå se hur pass långt de kommit med klänningen, info och sånt?

    Och nån som gärna vill berätta hur mylove-bridal fungerar? Finns det en insydd BH och underkjol i alla klänningar? Hur lång leveranstid har de?


  • Jane
    Tinzi : 12 maj
    Sessan67: 25 maj
    MissBliss: 26 maj
    bridetobe2013: 1 juni
    UngBrud2012: 7 juli
    Knyttan: 7 juli
    28juli2012: 28 juli
    Italia08: 28 juli
    Jane: 4 aug
    1700tal: 18 aug
    Pulmonate: 18 aug
    Anny: 22 el 29 sept
    DestinyD: 29 sept
    emmadeckmar: 11 nov
    Minuz: 1 dec

    Just Me: 23 Mars 2013
  • Jane

    Hej,

    Nu är det panik, MÅSTE beställa min klänning från Mylove-bridal, men jag vet inte hur jag ska göra då de inte har klänningen i sortimentet. Man skickar ju bilden per email men hamnar den och info om den i "min sida" när man sedan loggar in på deras sida?

    Hur skriver man att man vill ha ett tätt spetstyg (alltså mycket spets och lite space mellan spetsen, jag hoppas ni förstår vad jag menar) på engelska?

    Jag skrev för några dagar sedan men det var mycket kackel runtom så jag tror inte nån såg mina frågor. Så hoppas nån kan hjälpa mig nu Glad


  • Jane
    daniiel skrev 2012-03-05 11:55:03 följande:
    Skicka ett mejl till dom, mylovebridal@gmail.com, med bilder på klänningen du vill beställa. Ju fler och mer detaljerade bilder, desto bättre såklart :) Jag vet inte hur det blir när du loggar in sedan, eftersom jag bara beställt ur deras ordinarie sortiment, men jag kan säga att det spelar nog ingen roll, för det står inte speciellt mkt info där ändå. Du får ju samma info via mejlen istället.

    Hur man gör med det där med spetsen vet jag inte riktigt hur man ska formulera. Ska du beställa en klänning helt i spets? Syns det tydligt på bilderna där hur spetsen ser ut? Om inte, leta fram en bild på ett spetstyg du gillar och skicka med den och skriv att du vill ha en spets som liknar den så mycket som möjligt. Det kanske kan vara ett alternativ?
    tack för svar! Jag har tyvärr bara en bild på klänningen, men jag tänkte skriva ner hur den ska vara också.
    Det är inte viktigt för mig att den ser exakt likadan ut, bara de inte ändrar någon stor sak på modellen eller liknande.


    Här är klänningen jag ska beställa med tät spets på överdelen och organza nertill. Sen ska jag beställa en bolero av samma spetstyg också.

    Kan de på mylove-bridal göra så att de lägger in tyg eller något bakom snörningen där bak? Hur ber man om det i sådana fall?

    Tack för hjälpen
  • Jane
    pulmonate skrev 2012-03-05 13:47:25 följande:
    Jag tror man säger "I want dense lace without many spaces". Vanligtivs använder de sig av "lace applique" dvs att det sys på spetsbitar för att bilda en hel spets. 

    Min spets blev ju ganska gles, men eftersom bilden jag skickade var faktiskt lite gles. Så skickar du en bild på en snygg tät spets som du gillar, så är det nog det bästa. Kan jag tipsa om att söka på "Monique Lhullier" eller "Jim Hjelm" lace. De har skitsnygga klänningar i spets!  
    Jo jag kommer ihåg din klänning och hur de gjorde spetsen. För mig känns det därför viktigt att påpeka att det ska vara en tät spets, så att klänningen behåller ursprungsidén. I och med att överdelen är spets och underdelen organza så skulle nog den inte se så bra ut om den inte är tät.
    så tack för översättningen! :)
  • Jane
    daniiel skrev 2012-03-06 09:15:05 följande:
    Jättefin klänning :) Hoppas du ska bli nöjd. Jag tycker dock att du ska leta fram en bild på ett spetstyg du gillar, skicka med den och skriva typ som pulmonate skrev, så det inte blir några missförstånd om spetsen. Ett till tips bara - be om matt (matte) organza, den är mycket finare än den blanka, som ser väldigt plastig ut.

    Japp, de kan göra en tygpanel bakom snörningen. Jag har det på båda mina klänningar därifrån. Skriv att du vill ha "A fabric panel behind the lacing in the back", så ska de nog förstå :)
    tack för hjälpen, jag ska leta fram ett spetstyg då. :) jo, det är bra att ha en tygpanel bakom snörningen, för har man oönskade valkar som jag har så kan de ploppa fram mellan snörningen....inte sexigt alls! :) Förresten, kan man pruta hos dem?
  • Jane
    Lommila1 skrev 2012-03-06 10:05:30 följande:
    Här hittade jag den btw på sidan varifrån jag beställde min klänning:
    www.daphnebridals.com/14400/lazaro-lz3955.asp...
    Den klänning jag fick hade iaf väldigt fin spets:)
    Nu skall jag sluta spamma och skaffa mig ett liv... Lycka till!

    Tack snälla! hade ingen aning om vad den heter eller så, så det är svårt att hitta fler bilder då, men nu har jag det. :) Tack! jag ska kolla länkarna nu.


  • Jane


    Okej, efter er hjälp snickrade jag ihop den här bilden om min klänning. Lade till bilden på tyget som syns bättre i en större skala, här syns det inte så bra. Satte dit bilden på boleron som jag ska beställa samtidigt och som ska vara av samma spets som klänningens överdel. Tycker ni infon kommer fram rätt om alla detaljer?


    Har jag glömt någon detalj som jag borde ha med? Något tips?


    Tacksam för all hjälp


  • Jane
    daniiel skrev 2012-03-06 19:38:34 följande:
    Jag tycker det ser bra ut :) Nu har du ju skrivit "Floorlength", betyder det att du inte vill ha släp på klänningen, eller att du menar att den ska vara golvlång framtill, alltså inte tex tea length? Tänkte på en sak, som de brukar vara rätt duktiga på att sy dit - pärlor och paljetter. Det ser ju inte ut som att det är några sådana på din klänning, men trots det, så kan du få sådana på klänningen om du inte nämner tydligt att du inte vill ha det.
    Ok, med floorlength menade jag golvlång utan släp....då skriver jag till "No train" så att det kommer fram ordentligt. Jo överdelen har några pärlor faktiskt.
    Lommila1 skrev 2012-03-06 20:38:07 följande:
    en kommentar bara; orginalet har väl kjolfluffet i tyll?!
    Ingen aning faktiskt, i och med att jag hittade bilden hos en oseriös klänningssäljare så ville inte hon säga vad det var för tyg. Själv är jag inte bra på alla sorter och så heller, så jag antog att den var av organza. Obestämd men tyll är nog snyggare än organza.
    daniiel skrev 2012-03-06 20:52:23 följande:
    Det stämmer bra :) Men vill man ha organza, så tror jag det skulle passa bra till den klänningen också, det ser ju lite.. mjukare ut, typ :P

    www.jlmcouture.com/Lazaro/Bridal/Additional/S...
    Ja oj tyll står det. ja då tror jag faktiskt att jag får byta ut organzan mot tyll. Klänningen blir nog snyggare om den är fluffig som på bilden, organzan blir nog mjukare/plattare som du säger. Skulle jag ta organza kanske den inte kommer likna ursprungsklänningen mycket heller.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!