• Jag han

    Visa era bröllopstårtor! :)

    Är lite nyfiken på vad alla ni gifta har haft för tårta. Lägg gärna in en bild och skriv vad det var för smak så jag får dreggla lite ;)


    Vår var en moussetårta med smak av vit choklad och passionsfrukt.

  • Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)
  • Willow
    LyckligaBruden skrev 2012-08-13 17:24:38 följande:
    Nej dubbla portioner känns lite overkill, då får folk ta med sig doggybag
    Om vi blir 40 så kan man ju ta 50 bitar, bara för att vara supersäker.

    Brukar man ta ut tårtan när man fikat klart så att säga, eller står den kvar där hela kvällen så att folk kan gå och mumsa lite som de vill? *Noll koll*
    Vi bestallde tarta for 60 pers - vi blev 68 i slutandan och vi hade lite mindre an halva nedersta (storsta) tartan kvar och da hade vi tartan som efterratt, sa folk var inte proppmatta nar det var dags for den. Vi bad att stalla undan den nar alla hade fatt tarta da jag tyckte det kandes 'ofrascht' att ha den framme, det ar ju en kylvara trots allt, sen beror det val pa vad man har for slags tarta och hur varmt det ar, han man en med icing/sockerpasta sa kan den klara sig ute langre. Tyvarr sa tappade dem tartan nar den bars fran lokalen/ladan till koket, vilket vi fick veta dagen efter sa vi fick iaf inget over vilket var lite trist, men men.

    Jag tror inte att man behover bestalla extra portioner, det blir med all sakerhet tarta over anda.
  • Minuz
    Willow skrev 2012-08-13 17:16:17 följande:
    Varfor inte ha olika smaker pa tartorna sa att ni bada far det ni vill ha? Vi hade vanlig tartbotten med rabarber/jordgubbs mousse i botten och tva oversta tartorna var chockladbotten (brownie liknande fast inte lika kladdig som brownie lite mittimellan) med rarorda hjortron och vitchokladmousse - alla var mer an nojda och belatna
    Minuz skrev 2012-08-13 13:46:15 följande:
    Så underbar!!!!!!!!!!!!!!
    Tack
    Det kan man ju göra, men tänker göra samma smak på alla. Jag får väl ha en liten chokladbit i väskan.....

    Men det lät verkligen som goda tårtor.
  • Chicita
    LyckligaBruden skrev 2012-08-13 17:22:33 följande:
    Varför bli så stött för då? Antar att du inte förstod att jag skojade om att eftersom vi har långt att åka så får jag väl käka upp tårtan på vägen då den inte kan åka in i frysen på en gång. Fick ett bra svar!
    Jag är inte stött. 
    Om du tolkar svaret så så får det stå för dig själv.
    Eftersom du fortsätter älta det och inte nöjer dig med mitt svar så känns det som att du vill att jag ska bli förbannad på dig.

    Jag förstod mycket väl att du skojade om det, och jag svarade motsvarande tillbaka.
    Minuz förstod i alla fall Tungan ute
    Willow skrev 2012-08-13 17:16:17 följande:
    Varfor inte ha olika smaker pa tartorna sa att ni bada far det ni vill ha? Vi hade vanlig tartbotten med rabarber/jordgubbs mousse i botten och tva oversta tartorna var chockladbotten (brownie liknande fast inte lika kladdig som brownie lite mittimellan) med rarorda hjortron och vitchokladmousse - alla var mer an nojda och belatna
    Minuz skrev 2012-08-13 13:46:15 följande:
    Så underbar!!!!!!!!!!!!!!
    Tack
    "risken" med fler smaker är ju att många vill äta från båda sorterna och då går det åt mer tårta. Men annars är det ett bra förslag Glad

    Jag har inte gett Minuz ett förslag på tårta, men kan ju göra det.
    Jag skulle satsat på en kraftig browniebotten underst och sen en fräsch limemousse ovanpå den.
    En sockerkaksbotten och sen antingen flädermousse eller vit chokladmousse ovanpå och till sist en till sockerkaksbotten - täck med marsipan eller sockerpasta.
    Om maken där inte gillar choklad så är det bara att han låter bli att äta understa botten (och kanske ger den till chokladälskande Minuz Flört)
     
  • Minuz
    Chicita skrev 2012-08-13 17:58:44 följande:
    Willow skrev 2012-08-13 17:16:17 följande:
    Varfor inte ha olika smaker pa tartorna sa att ni bada far det ni vill ha? Vi hade vanlig tartbotten med rabarber/jordgubbs mousse i botten och tva oversta tartorna var chockladbotten (brownie liknande fast inte lika kladdig som brownie lite mittimellan) med rarorda hjortron och vitchokladmousse - alla var mer an nojda och belatna Tack
    "risken" med fler smaker är ju att många vill äta från båda sorterna och då går det åt mer tårta. Men annars är det ett bra förslag Glad

    Jag har inte gett Minuz ett förslag på tårta, men kan ju göra det.
    Jag skulle satsat på en kraftig browniebotten underst och sen en fräsch limemousse ovanpå den.
    En sockerkaksbotten och sen antingen flädermousse eller vit chokladmousse ovanpå och till sist en till sockerkaksbotten - täck med marsipan eller sockerpasta.
    Om maken där inte gillar choklad så är det bara att han låter bli att äta understa botten (och kanske ger den till chokladälskande Minuz Flört)
     
    Precis, har man fler sorter så vill antingen alla äta båda eller bara en sort..... Så det kommer bli samma smak.
    Det lät oxå gott!!!!!

    Idag köpte jag faktiskt hem tårtbottnar (orkar inte baka) Skrattande
    Och ska prova några fyllningar. Dags att prova lite olika så jag vet vad jag ska göra på den stora dagen.
    Ska även prova att frysa någon innan jag spacklar och  dekorerar den då det ska vara lättare att få den fin.

    Chicita - brukar du göra det eller tar du den direkt så att säga?

    I vanliga fall brukar jag låta den stå i kylen över natten innan jag fixar och donar.......
  • Chicita
    Minuz skrev 2012-08-13 18:10:11 följande:
    Jag brukar göra som du gör, låta den stå över natten.
    Jag lägger plastfolie (så det hänger långt utanför) i den form jag bakade bottnarna i och bygger sen tårtan upp och ner så att säga.
    Då blir det lite stöd åt fyllningen också. För att göra formkanterna högre så använder jag pappremsor (inte allt för tjocka) som jag sticker ner mellan formens väggar och plastfolien efter att jag fyllt upp en bit. 
  • Smulan
    LyckligaBruden skrev 2012-08-13 17:24:38 följande:
    Nej dubbla portioner känns lite overkill, då får folk ta med sig doggybag
    Om vi blir 40 så kan man ju ta 50 bitar, bara för att vara supersäker.

    Brukar man ta ut tårtan när man fikat klart så att säga, eller står den kvar där hela kvällen så att folk kan gå och mumsa lite som de vill? *Noll koll*
    Tror det räcker med att du beställer för max 45 för det kommer bli stora mängder kvar annars.
    Vi tog ut tårtan när alla var klara eftersom den ju är en kylvara trots allt. Men den stod framme länge så alla fick chans att mumsa extra. Tårta mår ju bäst i kylen.
    FruStendahl skrev 2012-08-13 17:34:01 följande:
    Ica Maxi tog 30:- biten och det tycker jag är ett bra pris så vi betala 1.500kr, fick dock med mig halva tårtan hem... :) mums!
    Hur många var ni? 30 kr biten är väldigt bra pris =).
  • LyckligaBruden
    Chicita skrev 2012-08-13 17:58:44 följande:
    Jag är inte stött. 
    Om du tolkar svaret så så får det stå för dig själv.
    Eftersom du fortsätter älta det och inte nöjer dig med mitt svar så känns det som att du vill att jag ska bli förbannad på dig.

    Jag förstod mycket väl att du skojade om det, och jag svarade motsvarande tillbaka.
    Minuz förstod i alla fall Tungan ute
    Willow skrev 2012-08-13 17:16:17 följande:
    Varfor inte ha olika smaker pa tartorna sa att ni bada far det ni vill ha? Vi hade vanlig tartbotten med rabarber/jordgubbs mousse i botten och tva oversta tartorna var chockladbotten (brownie liknande fast inte lika kladdig som brownie lite mittimellan) med rarorda hjortron och vitchokladmousse - alla var mer an nojda och belatna Tack
    "risken" med fler smaker är ju att många vill äta från båda sorterna och då går det åt mer tårta. Men annars är det ett bra förslag Glad

    Jag har inte gett Minuz ett förslag på tårta, men kan ju göra det.
    Jag skulle satsat på en kraftig browniebotten underst och sen en fräsch limemousse ovanpå den.
    En sockerkaksbotten och sen antingen flädermousse eller vit chokladmousse ovanpå och till sist en till sockerkaksbotten - täck med marsipan eller sockerpasta.
    Om maken där inte gillar choklad så är det bara att han låter bli att äta understa botten (och kanske ger den till chokladälskande Minuz Flört)
    Okej okej, i mina öron lät det som att du blev stött, utan smileys så kan det vara svårt att tyda det någon skriver. Meeen vi skiter i det nu och fortsätter prata tårta

    Har sett att många skrivit att de har haft browniebotten i sin tårta och det låter vansinnigt gott, jag älskar brownies, choklad över huvud taget och vill absolut ha choklad i tårtan! Mousse är gott också...
  • Chicita
    LyckligaBruden skrev 2012-08-13 20:57:08 följande:
    Okej okej, i mina öron lät det som att du blev stött, utan smileys så kan det vara svårt att tyda det någon skriver. Meeen vi skiter i det nu och fortsätter prata tårta

    Har sett att många skrivit att de har haft browniebotten i sin tårta och det låter vansinnigt gott, jag älskar brownies, choklad över huvud taget och vill absolut ha choklad i tårtan! Mousse är gott också...
    Låter som en bra plan Tungan ute
    Jag brukar strössla med smileys, men jag hade lite bråttom så jag hann inte slänga dit nån. Tyckte det var tydligt ändå eftersom det var "i samma ton"...

    Ja min make är chokladtokig så här blev det en superchokladig tårta.
    (Skrivet så att det som står längst ner är det som var längst ner)

    Sockerkaksbotten
    Vit chokladmousse
    Sockerkaksbotten¨
    Hallonmousse med hallonbitar
    Chokladbotten med chokladbitar
    Mörk chokladmousse med riven choklad/ chokladkrisp
    Chokladbotten med chokladbitar

    Det skulle vara täckt med sockerpasta, men den vita chokladmoussen blev för mjuk så den höll inte för att lägga sockerpasta på utan att all vit chokladmousse ville pysa ut ur tårtan.
    Så jag fick bygga ihop den på plats och sen ta den sista grädden vi hade och försöka täcka tårtan så gott det gick.
    Det blev typ plan X eller nåt och jag är inte nöjd med resultatet även om den var riktigt god Flört 
  • lurigmumin

    Hur fyller jag en tårta med mousse? Jag menar alltså inte en moussetårta utan t.ex. en våningstårta med moussefyllning. tycker det känns svårt men det känns som det är en bra fyllning om man vill kunna skära sen.

  • EmilyMattias

    Det här är vår fantastiska tårta som en god vän gjorde till oss i bröllopspresent!
    Chokladbottnar fyllda med citron och hallonmousse som hon också gjorde själv. Tårtan är täckt med smörkräm och sugarpaste med vitchokladsmak!

    Den var såååå god och helt fantastiskt fin trots lite små bubblor här och var som hon klagade på, men som jag inte brydde mig om alls:D

    Det var hennes första bröllopstårta för övrigt!



     
Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)