lina81 skrev 2012-01-19 23:22:22 följande:
Bästa sättet att göra olika chokladmousse för att få det fast och dessutom gelatinfri är att
värma upp 3 dl grädde (får absolut inte koka) lägg i ca 150-180 g valfri choklad eller annat godis och smät det i grädden. låt stå över natten och vispa sedan med elvisp som när du vispar grädde till önskad konsistens.
Går inte att misslyckas.
Jag baka mycket tårtor och har testat med alla möjliga smaker, som skumtomtar, dumle, japp, geicha, mjälkchoklad, vit choklad=)
Så gör jag min vita chokladmousse.
Den blir såpass fast att det inte rinner ut när man skär, även om det inte är långt ifrån.
Och för en stacked cake så är det inte tillräckligt fast.
Det var pga den vita chokladmoussen som jag fick täcka min tårta med grädde istället för sockerpasta, för den vita chokladmoussen stelnade inte tillräckligt, utan den ville bara flyta ut när jag la på sockepastan och började sträcka den