• goli

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie, din e-bay junkie!!! hahaha! varje gång det står still o du blir otålig tar du till e-bay! Ja, passa på nu för när dina 5 ungar kommer du inte ha ngn tid!

    Glömde berätta för er att vi vart så otåliga o har redan delat ut inbjudningskort till några av våra vänner här, hahaha! svårt att veta vad man ska göra av korten när de ligger framför näsa på en, liksom. O korten blev riktigt fina, så otroligt nöjda!

  • goli

    Kitkät, förstår att du e osäker iom att din vännina haft dålig erfarenhet av blommor från invandrare. Men kolla upp det själv så att du får en egen personlig erfarenhet. o sen beror det väl på vilken florist det är. Själv tycker jag att det verkligen kan variera. Så vi kommer att ge Sakos en chans och om jag inte gillar det jag ser så kommer jag fixa min brudbukett från ngt annat ställe. Får nog måste man väl få chansen att välja blommorna själv? Eller har jag missat något?

    Jo, det e ju tidigt att fixa allt det där men vi har en ganska klar bild av vad vi vill ha för mat. Dessutom är det väldigt osäkert när min fästman kan komma till Sthlm igen o då vill vi passa på att fixa det mesta medan vi kan. Sedan om vi ändrar oss om ngt kommer det nog vara smådetaljer så det kan man nog alltid bara meddela kocken.

    När det gäller bil så tänkte vi hyra en vanlig bil, dvs ingen limo eller veteranbil. O det ska vi passa på o göra tillsammans oxå nu. får se vad det blir för ngt. O så ska vi gå runt till lite olika resebyråer o samla på oss en massa info om resmål o hotell osv. sen ska vi kolla upp alla priser på nätet oxå innan vi bokar ngt.

  • goli

    Japp, inbjudningskorten e fixade! Kom på det försent, att ta ett kort o lägga upp det här, har redan gett bort de vi har här! Men kan göra det när jag kommer tillbaka till Sthlm igen, där har vi fler!

    Funderade mkt fram o tillbaks vilket språk det skulle bli, till slut blev det både svenska o persiska! En sida e uppdelad på två, ena halvan har den formella inbjudan på svenska med adress o mail-adress att OSA till o på andra halvan står det på persiska med vacker stil. Det e en dikt som handlar om att vi ska påbörja vårt liv tillsammans, närmare bestämt segla ut på vårt livs äventyr, o att vi inbjuder gästerna att närvara vid det som blir början på denna resa. Jättefin dikt o vi e som sagt jättenöjda. Hur går det med era kort?

  • goli
    kitkät skrev 2013-01-11 00:03:16 följande:
    Goli,
    När tänker ni åka på smekmånaden? Direkt efter eller väntar ni ett tag?
    Vi är lite osäkra på det.. Vi vill ju åka till Filippinerna, men det är bäst väder i mars, vilket innebär att vi i så fall måste vänta med smekmånaden i 6 månader efter bröllopet. Det känns trist. Så vi har inte bestämt oss.
    Men det kan nog vara en bra idé att gå runt till olika resebyråer och få lite tips och råd. Det ska nog vi också göra. 

    Vad fint med en dikt i inbjudningskorten. Vilken OSA-datum blev det till slut? Du och din mamma var ju oeniga om det... Så ni har angett era mejladresser bara, inga telefonnummer? Anledningen till att jag frågar så mycket är för att vi själva inte vet hur vi ska göra. 
    Vi har ju hittat inbjudningskort som vi gillar, som vi ska beställa. Men vi har inte gjort det ännu. Det är ingen stress med det. Dessutom vet vi inte riktigt vad vi ska skriva i korten, hur vi ska formulera oss. Men vi har inte suttit och klurat på det på riktigt, så det blir nog bra när vi väl tar oss an det. Hur har ni formulerat er i den formella inbjudan på svenska? Kan inte du skriva här, hur ni har skrivit och formulerat er? Låtsas att inlägget är inbjudningskortet och så skriver du så som ni skrivit på korten! Jag behöver tips! 
    oj vad mkt att ta igen, känns som att jag vart borta en timma o ni har redan haft så många diskussioner!
    Kitkät, vi vill gärna åka ganska direkt efter bröllopet, kanske 2-3 dagar efter, men det beror lite på om vi får AT, var vi får det etc. men så hade vi tänkt iaf. Vi får se hur det blir med den saken. När vi drar till de olika resebyråerna ska jag passa på att fråga om väder o sånt o när det e bäst att åka. Det e sant som du säger, man vill ju gärna åka iväg på sin smekmånad direkt efter bröllopet!

    OSA-datumet blev 2 månader innan bröllopet dvs den 3e juni. då har vi tid att bjuda andra människor om många skulle tacka nej osv. vad hemskt det låter, att bjuda reserver hahaha, men men... vi e inte gjorda av pengar direkt o man måste prioritera! Glad

    Först satt vi o kollade upp massa kärleksdikter o sånt, ville ha ngt på engelska o svenska så att alla skulle förstå men till slut bestämde vi oss för en formell o väldigt enkel inbjudan på svenska o dikten på persiska. Lyckades låna ett av korten som jag lägger upp här snart. Ni får ursäkta de vita lapparna men har täckt för namnen bara (som för övrigt står i den persiska delen, hahaha, men det e ju inte alla som kan persiska).

    Enda dåliga med korten är att iom att de trycktes upp i Iran så blev det fel med adressen, dvs felstavat. men jag försöker o försöker o försöker verkligen att inte bli bridezillig över det. Går sådär... Rynkar på näsan Just det, efter att vi ttryckte upp korten så bestämde ju sig Danny för att byta namn på stället till White Palace oxå, så lite surt där med... försöker ta 10 djupa andetag varje gång jag råkar tänka på det....
  • goli
    MA1 skrev 2013-01-11 11:22:29 följande:
    goli,
    Tack så mycket! Ni är så snabba här på att skriva så jag ska försöka hinna med er så gott jag kan :)
    Allt går faktiskt rätt bra. Sångare och lokal är fixad. Kyrkan är mitt magsår just nu. Vi väntar på att en säkting som känner prästen ska hjälpa oss att boka, det ska tydligen vara lättare då. Och släktingen har varit bortrest så det känns tungt att behöva vänta på besked om sånna här stora saker. Vill ha svar gärna igår! Ni vet hur det är.. Så håller tummarna att allt löser sig bra med kyrkan annars vet jag inte vad jag tar mig till.

    Vi gifter oss den 24/8, inte satt något program för dagen ännu, det kommer nog lite längre fram. Klänning är jag nooog klar med. Har förälskat mig i en som jag vill visa mina tärnor och mamma så dom får godkänna. Två av tärnorna är bortresta så när dem är hemma nästa vecka ska jag nog beställa förhoppningsvis :) Jag har sammanlagt 4 tärnor, på gränsen till för många men jag kunde inte välja bort någon. :p

    Hur många tärnor ska du ha? Vad har du för färgteama?
    MA1, håller tummarna för att det ska lösa sig med kyrkan. Förstår hur du menar, man känner sig nästan lite maktlös när man inte kan ta tag i saker o ting själv, utan måste vänta på andra...

    Berätta mer om din klänning! Hur ser den ut? Var ska du beställa den ifrån? 4 tärnor är väl ändå ok? Tänk om du haft 8! Skrattande Själv har jag inga tärnor för om jag hade haft det skulle det nog blivit uppemot sisådär 10 pers, hahaha! har typ 4-5 nära tjejkompisar som jag hade velat bli brudtärnor plus resten kusiner... Och eftersom vi ska ha ett persiskt bröllop så är det svårt att få med tärnor i själva programmet. Vi ska vigas borgerligt oxå, så inte heller där fyller de ngn funktion.

    Vi har också valt aprikos, som Kitkät. Tycker det är en varm o mild färg o kan kombineras med så många andra färger. Vad ska ni ha för färgtema då?
  • goli

    Pagnie, jättefina ringar! tänkte välja ut en favorit men det e svårt, alla glittrar så fint, hahaha!

    ja, du kan ju försöka läsa dikten på persiska! jag o fästmannen satt o försökte oss på det men det e så svårt när det e skrivet så här, hade det varit vanlig text hade det inte vart så svårt. Min mamma ringde mig från Iran när hon var i tryckeriet o läste upp en massa dikter för oss o just den här fastnade vi för eftersom förutom att det är en fin dikt så låter det lite som en inbjudan oxå, så att våra persiska vänner o släktingar förstår vad kortet innebär.

    men så här står det iaf:

    våra namn (hahaha)
    bar-e-safar basteim, be ghasd-e-daryaye hamdeli
    dar pegahe aghazin-e in safar
    ham rahe ma bashin

    ungefärligt översatt:
    vi beger oss ut på en resa, mot havet av vår gemensamma kärlek/våra hjärtan
    vid gryningen av denna resa
    vill vi att ni är med oss

  • goli

    Pagnie, kan ni inte kolla med tryckeriet ni har tänkt er om de kan fixa på persiska? Om ni har en färdigtryckt dikt o de bara kan "kopiera" rakt av? Måste säga att i början var jag emot att ha på persiska men nu e jag jätteglad över det, faktiskt riktigt stolt eftersom det ändå är ett persiskt bröllop. Och det var den biten som fick korten att se annorlunda ut!

  • goli

    MA1, tack för alla tipsen! Blev lite fundersam när du nämnde Karam. Killen som jobbar på en frisörsalong på Stinsen i närheten av där jag bor heter oxå Karam och de säger att han e grym på uppsättningar. Kan det vara samme kille, tro?

    Kollade in Melissas hemsida och är mäkta imponerad. Hon e riktigt duktig ju, både på smink och håruppsättningar! Vet du hur mycket hon tar för allt? Kommer hon hem till bruden eller har hon salong?

  • goli

    jamen dåså! vad bra! finns det ngn speciell dikt som ni har tänkt er? I början satt vi o googlade på saadi o hafez men kunde inte hitta ngt. men om man har nära till ett bibliotek så...

Svar på tråden Orientaliskt bröllop