• goli

    Orientaliskt bröllop

    ingen aning, heller! som sagt, enda anledningen till att vi valde den här dikten var för att de hade en massa på tryckeriet i Iran. Finns det ngn speciell persisk låt som ni tycker om, kanske kan välja en vers ur den låten?

  • goli

    Hahaha! Vad roligt! Då blir vi släkt, ju! Åh vad duktig du e som kunde läsa det, hahahaha! Skrattande

  • goli
    Pagnie skrev 2013-01-12 21:04:15 följande:
    haha ja men eller hur. kommer du byta efternamn också eller behåller du ditt?
    Ja visst var det. nu vet jag vad du heter också men det behåller jag som min lilla hemlighet. Måste bara säga att du har ett vackert namn.
    Har ni pratat några barnnamn föresten?
    Hahaha, vad gulligt av dig, tack ska du ha! Jag funderar på det fram o tillbaka. Saken e den att min fästman håller på att byta sitt efternamn just nu o ska ta sin mors efternamn, det är mer persiskt än det ha heter nu. Så jag vet faktiskt inte! Är du säker till 100 procent att du ska byta efternamn?

    Om vi har! Jättemycket! det roliga e att vi kommer på så många flicknamn men inte alls många killnamn. Favoriterna just nu är Natalie, Amelie (min favorit, inte fästmannens), Melanie (hahaha, allt slutar typ på samma ändelse!). Och just nu smakar jag lite på flicknamnet Pilar. Tycker det e speciellt o vackert. Tror det e spanskt. När det gäller killnamn har jag fastnat lite för Damon men fästmannen gillar det inte alls, haha!
    Vilka namn har ni diskuterat då?
  • goli

    Jodå, tycker absolut inte att man ska glömma sina rötter. Det efternamnet min fästman har är en del av ett längre efternamn som låter arabiskt men hasn mors efternamn låter mer persiskt o eftersom hasn syskon har bytt så ville han oxå heta samma som sina syskon. Men han var och är lite ledsen över att överge sin fars efternamn. Jag måste säga att jag har lite svårt för det här att man som utländsk byter namn till ngt svenskt. Förstår inte grejen helt enkelt. Tycker man ska vara stolt över sitt ursprung o hålla fast vid det, speciellt som vi redan glömmer så mycket när vi bor i Sverige o pratar svenska hela tiden. Jag o fästmannen försöker prata mer persiska men efter typ 3 minuter börjar vi prata svenska igen av ren vana. Vill jättegärna att våra barn ska växa upp med persiska kulturer och traditioner oxå. Det är ett stort plus att få ta del av flera kulturer, vill inte beröva våra barn det!

    Tycker att Parmida och Dastan är jättevackra namn! Annorlunda o originella! Vad tycker du om namnet på Big brother-Kittys unge då: Bibbi Nikki-Lo Inga-Lill Krabban Störby Jutbring?

  • goli

    hej Aidis! välkommen till vår tråd! du har kommit rätt! vi har gott om tankar att utbyta här, haha! Så det är bara att sätta igång o berätta hur långt ni har kommit, vad ni har kvar att fixa... ALLT!!!!

  • goli

    Pagnie, jag tycker att du är riktigt ambitiös och det är beundransvärt att du lär dig persiska. Så fortsätt kämpa på o snart kan du ta o lära mig lite persiska oxå, hahaha!

    Tråkigt att din svärmor tycker så men det kan stämma att det namnet var vanligt med tanke på hennes generation. Men jag tycker inte alls att det e så nu, tvärtom. Lite som mode o trender, att saker o ting återkommer efter ett tag. T o m min fästman tycker om namnet Dastan o tro mig, han e svår! Skrattande O sen kan man tyvärr inte alltid göra alla nöjda med de val man gör, det viktigaste är att du och din sambo är nöjda med det valet. o tänk sen när er son blir lite äldre o får veta var o vem han har fått sitt namn ifrån. HUR COOLT SOM HELST JU! Cool

  • goli

    jadu, Pagnie, det vete fan. hon kanske vill att hennes stackars unge ska bli mobbad?

  • goli

    ja, tjejer! här har man missat en del ser jag. Ska berätta att idag blev jag hela 31 år gammal!!!! med betoning på gammal!!! Skrattande har haft en underbar dag med min älskade fästman som tog med mig ut o vi åt sushi, kammusslor, räkor, drack drinkar o fick en underbart god chokladsufflé som avslutning på allt. O det konstigaste av allt e att JAG E HUNGRIG IGEN!!! Och jag e inte ens gravid nu... Gravid men man skulle kunna tro det om man tittade på min mage!

  • goli
    Aidis skrev 2013-01-13 00:20:45 följande:
    Hej tjejer, tack !! Som sagt, kyrka, lokal, florist och fotograf inkl. kamraman är bokad. När det gäller klänningen så har jag tänkt något i stilen mex inte alltför åtsittande eller alltför prinsseklänning om ni förstår vad jag menar....utan en som åtsittande upptill och går utåt från höften typ, helst ska det vara V-ringat som går neråt längst Håret ska vara uppsatt. Ringen...det ska vara vitt guld med diamanter runt som ska matcha min förlovningsring. Blommor vet jag inte riktigt....jag vet bara att jag vill ha i olika färger av vitt både i buketten och även i dekorationer med inslag av svalt grönt. Färgtema är vitt i olika nyanser med inslag svalt grönt och silver gäller för dekration och sofreh Bifogar bilder på klänningen och frisyr. Vad tycker ni? Hur gör ni med eran sofreh aghd? Fixar ni själv eller är det någon en bröllopskoordinator? Tips?
    Aidis, låter som ett jättefint färgtema. O låter som att du fixat det mesta redan, vad skönt! Har du ngn bild på klänningen som du tänkt dig? Vore kul att se!

    Som Pagnie skrev så har jag pratat med Shabnam från sofrehaghd.com. Vi bestämde oss för att hyra hennes saker men att duka upp allt själva så det blev billigare pris, tror det blev 4000 el 5000, lite osäker, var min mamma som pratade med henne. o sen beror det på vilka av hennes grejer man vill låna. Så i vårt fall blir det min mamma o min blivande svärmor som kommer att duka upp allt.
  • goli
    Pagnie skrev 2013-01-13 11:59:10 följande:
    den ska vara rätt enkel med vitt och silver mest. kanske något enstaka blått. men spegel och kandelabrar ska vara i silver. har redan sett ut vilka det ska vara. Måste bara hitta några fina fat så har du tips på vart man kan hitta det så skulle det vara bra.
    vet du vad för symboler det är som ska vara på? jag hade en lista men har tyvärr tappat bort den. jag vet dom där äggen, bröd och nabat. sen är det blankt i huvudet på mig.
    pagnie, du skrev väl upp listan här på tråden för ett tag sedan, eller minns jag fel?
Svar på tråden Orientaliskt bröllop