Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Asal,

    Mitt tips till dig är att boka det viktigaste först, innan du börjar fundera ut filmkamerateam och hur er sofreh aghd ska se ut, för då kommer du bli knäpp. Ta en sak i taget. 1. Bestäm ett datum som ni helst vill gifta er på, 2. boka vigsel samt festlokal. När ni har gjort det, så kan du börja fundera på allt annat som rör bröllopet, annars kommer det bli rörigt i ditt huvud! 

    Jag talar av egen erfarenhet... När vi var i begynnelsen av planeringsstadiet så kunde jag liksom oroa mig för hur blommorna ska se ut innan vi ens hade bestämt ett datum och då blev allt väldigt rörigt, jag visste inte i vilken ände jag skulle börja. Men så fort man bestämt datum och bokat vigsel/festlokal så kommer allt falla på plats.. Då kan man börja ta en sak i taget.
    När ni bokat festlokal och ev. vigsel (kyrkligt eller borgligt så kan ni titta runt efter t ex filmkamera-team.  (Jag kan tipsa om Oscarsfoto, gå in på deras hemsida, där kan du se exempel på bilder och video. Vi kommer anlita dom via Panorama). 

    Om ni endast kommer vara upp till 100 personer  så är ni nog för få för att vara i någon av dom orientaliska festlokalerna som jag känner till. Möjligen Olles krog kanske?

  • kitkät

    Pagnie & goli, 

    En liten update till er! Är ju i Sthlm nu över helgen. Så idag har vi träffat Camelia från Camelias cupcakes och provsmakat cupcakes. 
    Alla cupcakes smakade supergott och var riktigt fina, precis som jag tänkt mig. Vi fick en lista med massa olika valalternativ vad gäller glasyr, smak, färg, topping. Jag tror det kommer bli superbra! Vi kommer välja tre olika smaker, tre olika glasyrsmaker och tre olika färger, så t ex chokladcupcakes med vit american buttercream glasyr med smak av hallon eller vaniljcupcakes med aprikosfärgad american buttercream glasyr med smak av kokosnöt. Så man väljer smak på själva muffinsen och smak på glasyren samt vilken färg glasyren ska vara i och slutligen vilken topping. Vi vill inte ha strössel (det blir för kalas-aktigt), istället kommer vi ha "socker"; svårt att förklara men det ser ut som krossad is. 
    Och överst på tårtställningen så kommer vi ha en 8-bitarstårta så vi kan skära tårta... Men den kommer inte serveras till gästerna, utan det är bara för att vi ska ha en tårta att skära i. Den kommer se ut ungefär såhär, alltså som rosor över hela tårtan).



    Utöver det så har vi idag också varit förbi hos Klippotek1 och pratat med dom lite grann om bruduppsattningar och så har vi varit hos en florist och pratar brudbukett! :) 
    Jag blev lite besviken på servicen hos Klippotek1, dom hade inga bilder att visa på bruduppsättningar som dom gjort och hon som är specialiserad på bruduppsättningar verkade inte vilja prata med oss utan hon som stod i kassan fick gå och ställa våra frågor till henne. Jag tycker att hon istället hade kunnat komma fram till oss och ge oss information. Men dom sa att jag kan komma in med bilder på hur jag har tänkt mig att uppsättningen ska se ut och så kan dom efterlikna det. Men jag får se, jag ska nog leta vidare, även om jag vet att dom är grymt duktiga så tappar man lusten när servicen är så kass. Visst, dom hade jätte mycket kunder just när vi kom in, det var överfullt med folk..Men ändå. 

    Men floristen var jätte trevlig. Så det kommer jag nog köra på! Det kändes bra där. 
     
  • kitkät

    Asal,
    Kul att ni har bestämt ungefärlig period för när ni vill gifta er nästa år. Men varför kan ni inte tidigare än april menar du? Ni har ju gott om tid på er, om det är det som oroar er.
    Är det ekonomin så är det en annan femma :)

  • kitkät

    Hej flickor, 

    Nu har jag varit lite frånvarande känner jag. Inte bra!

    Pagnie, vem och vart har någon skrivit skit om Olles krog?
    Och skönt att det löste sig med klänningen. Haha, jag har inte någon klänning ens en gång! Snart kommer paniken krypande tror jag. 

    Jag såg att det ska vara bröllopsmässa i Örebro den 9-10 feb. Jag hade ingen aning om att det arrangerades i Örebro. Så jag och fästmannen min har bestämt att gå på det faktiskt. Även om jag först tänkte att det är onödigt med tanke på att vi redan kommit så långt i planeringen så kan det bli kul att gå ändå, nu när det är i Örebro.. Då kan jag ju inte låta bli :) 

  • kitkät

    Nu läste jag precis tråden om varningen för Olles krog. Hm... 

    Jag förstår om du/ni kanske blir avskräckta, det hade jag säkert också blivit. Man vill ju gärna inte höra sådana historier om festlokalen där man ska fira sin bröllopsdag på. Men jag tror säkert att Olles krog har desto fler nöjda kunder. Det är såklart trist att trådstartaren fick en sådan upplevelse. Jag förstår hans besvikelse. Men jag tycker det låter märkligt... Skulle verkligen ägaren och personalen lämna sällskapet helt ensamma i festlokalen och sticka? Jag menar inte att trådstartaren ljuger, men jag tycker det låter väldigt märkligt av ägaren att göra så. 

  • kitkät

    Oj, nu brusade det upp här litegrann ser jag Obestämd

    Pagnie, som sagt - personen ifråga som skapat tråden med varningen om Olles krog (jo, han har skapat en ny tråd för att varna om Olles krog, han har inte bara skrivit i gamla trådar) har säkert haft väldigt otur och det finns alltid två versioner av samma historia, så jag tror som sagt inte att ni behöver vara oroliga. Du har ju hört med vänner och bekanta, som bara har gott att säga om Olles krog.  Men att han skrivit i gamla trådar också är ju för att dom är relevanta för det han vill varna för, eftersom Olles krog diskuteras i dessa trådar. 
    Men jag tycker som våren2013, att personen ifråga har rätt att dela med sig av sin besvikelse och varna andra som ev. funderar på att hålla sin bröllopsfest på Olles krog. Jag hade säkerligen gjort samma sak, av välvilja. 

    Men låt oss inte skapa en diskussion om detta nu... Det är inte viktigt.

    Och våren2013, jag skulle också vilja veta lite mer om ert stundande bröllop! Men du kanske inte vill dela med dig? Det verkar inte så att döma utifrån ditt inlägg ovan. Jag förstår inte riktigt varför du skriver att er "blandning" inte är vanlig och därför vill du inte lämna information om ert bröllop? Jag antar att den som frågat om ert stundande bröllop tidigare i tråden har varit nyfiken och velat veta mer för att kunna tipsa om saker & ting. Det kommer och går många BT-användare här på tråden, förutom vi tre som varit med från start, många kikar in här och vill ha tips och råd. Då är det rätt så naturligt att fråga om personens planerade bröllop, för att kunna anpassa tipsen efter det, eller? Flört

  • kitkät

    Vad jag förstått i efterhand är att dom anställde Olles krog som cateringfirma, så dom höll bröllopsfesten i en annan lokal och hade enbart valt att anlita Olles krog för mat och personal! Så deras bröllopsfest hölls inte på Olles krog, tydligen. Det är så jag förstått det i alla fall!
    För jag har svårt att tro att ägaren av Olles krog skulle lämna lokalen kl 21 och låta sällskapet ha tillgång till lokalen utan ägaren och personalen! 

  • kitkät

    Japp, så är det i alla fall! Jag tyckte som sagt att det lät märkligt att ägaren och personalen skulle låta bröllopsgästerna ha egen tillgång till Olles krog. Men förstod senare att så inte var fallet, utan dom hade anlitat Olles krog till att laga maten och bistå med personal! Men jag tror inte ett ögonblick på att trådskaparen ljuger, jag tror bara att det ev. blivit missförstånd om vad som varit avtalat om tider, diskning etc.
    Men hursomhelst, har det gått till på så sätt som trådskaparen skriver så är det väldigt dåligt skött av Olles krogs ägare! Men som sagt, varje händelse har minst två versioner och jag tycker att vi ska låta bli att diskutera denna händelse som inte har med någon av oss att göra, och istället diskutera något roligare! :) 

  • kitkät
    Pagnie, 

    Du får gärna dela med dig av listan när den är klar! Jag kanske hinner fixa listan inatt, jag är på jobbet just nu. Jobbar natt i princip hela veckan! Kan inte du dela med dig av vad du handlat på ebay? Har du t ex beställt paraplyt ännu? Och du får gärna uppdatera oss om saker som du fixat & trixat redan, så att vi blir påminda om saker som vi kanske glömt bort! Det känns som att det bara är jag som uppdaterar planeringsstatus jämt.. Förvånad
    Jag vill att du och goli berättar varje steg ni tar i planeringsväg! Haha. 

     Visst är det kul att träna självförsvar? Jag har ju tidigare arbetat på ett LVM-hem (tvångsvård för missbrukare) och där är det vanligt med hotfulla och våldsamma situationer, så vi hade självförsvars-övning två gånger per halvår. Men frågan är hur mycket av det man lär sig som man faktiskt utövar när en situation uppstår och man är stressad och tagen? 

    Jo, goli & Pagnie - Jag ska mejla Camelias cupcakes i veckan tänkte jag och så ska jag bestämma muffins- och glasyrsmak samt färg på glasyr. Det finns massvis med smaker och färger att välja på, men jag & fästmannen min har tänkt att vi ska ta så "neutrala" smaker som möjligt, alltså smaker som vi vet att dom flesta säkert gillar. Så vi har tänkt choklad- och vaniljmuffins. Och sedan chokladglasyr på en tredjedel (brun glasyr, naturligtvis), vaniljglasyr på andra tredjedelen (hälften med aprikosfärg, hälften vita). Men så vill vi ta ännu en glasyrsmak. Vad tror ni om kokosnötssmak?  Det finns t ex pistagesmak, apelsin- eller blåbärssmak etc. Vad tror ni?  
    Så vi har med andra ord tänkt välja två olika muffinssmaker (chocklad och vanilj) och sedan tre olika glasyrsmaker (choklad, vanilj och en till) samt tre olika glasyrfärger (vit, brun och aprikos) för att matcha vårt färgtema! Så mixar vi muffinssmak, glasyrsmak och färg! Vad tycker ni om det? 
  • kitkät

    Jag hade visst med mig beställningspappret  i väskan, så jag kan ju skriva alla glasyrsmaker som finns att välja på, så kan ni hjälpa mig att välja? Choklad är redan bestämt! 

    Vanilj, Choklad, Apelsin, Kaffe, Blåbär, Jordgubb, Pistage, Citron, Kanel, Mint, Lavender, Kokosnöt, Mandel. 

    Vilka tre smaker hade ni valt till choklad- och vaniljmuffins? 

Svar på tråden Orientaliskt bröllop