Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Våren2013, 
    Vad trist att du har fått den uppfattningen om denna tråd. Och jag kan nog tala för goli också när jag säger att ingen av oss menade att vara otrevlig mot dig, men när du skrev att du inte vill dela med dig information av ert bröllop så missuppfattade vi nog dig. 
    Nu förstår jag varför du inte vill dela med dig information om bröllopet och jag förstår helt och hållet! Vi kan väl säga att vi fick en dålig start bara och gå vidare? Jag hoppas att du vill hänga kvar med oss. Glad

    Och som sagt, det har tillkommit många nya medlemmar här på tråden som skriver ibland och varken jag, goli eller Pagnie som också lärde känna varandra här på BT har stött ut någon annan medlem som skrivit i tråden! Även om vi har funnits med i tråden sedan start, så betyder det inte att vi inte välkomnar andra medlemmar att dela med sig av sina erfarenheter, tips och råd! 

    Vad gäller diskussionen mellan dig och Pagnie, som jag också har varit aktiv i så håller jag med dig om att var och en har rätt att skriva sina erfarenheter och upplevelser på forumet, men samtidigt så kan vi inte säga att Pagnie har fel åsikt som tror att det han skriver är lögn... Även om jag inte har någon anledning att tro att han skulle ljuga, men om Pagnie tror det så gör inte det mig något!
    Och jag vill inte trampa någon på tårna, men jag tror att när något negativt berör en personligen så intar man ofta en försvarsställning. Och eftersom kritiken mot Olles krog är personlig för Pagnie då hon och hennes fästman ska hålla sin bröllopsfest där, så förstår jag om hon hemskt gärna vill tro att personen ifråga som kritiserar Olles krog ljuger. Men vad hon, du eller jag tror är inte viktigt tycker jag. Var och en får tro och tycka vad dom vill! 

     
  • kitkät
    Pagnie,
    Såg du listan som jag skrev av från beställningspappret på olika glasyrsmaker som finns att välja? Vilka tre hade du valt till choklad- och vaniljmuffins?  

    Mustikka,  
    Vad kul att höra om bröllopsmässan! Som Pagnie skrev så diskuterade vi bröllopsmässan här på tråden och jag kände väl att det var lite onödigt att gå med tanke på att vi kommit ganska långt i planeringen... Men nu kan jag ångra det lite, för det vore kul att gå ändå. Och till min stora överraskning så visade det sig att det ska vara bröllopsmässa i Örebro också, den 9-10 februari, så då har jag och fästmannen faktiskt bestämt att vi ska gå på den! Jag hoppas att vi får massa goodiebags också Skrattande
    Minns du var hon/dom hette som du gjorde makeup och provuppsättning hos på bröllopsmässan? 

    Haha, vad go' du är som tänkte på mig när du såg bröllopsklänningar som påminde om den jag är ute efter! Jag var ju i Sthlm i helgen som var, men då hann jag inte åka och titta på klänningar tyvärr. Istället tog jag tag i bröllopstårtan, pratade med en florist och några frisörsalonger. Så lite fick jag ändå gjort när vi var i Sthlm! 

    Min pappa frågade mig och fästmannen hur vi har tänkt att göra med spriten på bröllopsfesten och då berättade jag faktiskt att jag blivit tipsad om Estland istället för Tyskland. Så det tyckte min pappa lät som en bra idé! Men hur funkar det? Får man ta med sig hur mycket som helst i bilen på båten? Du får gärna berätta mer detaljerat...  
  • kitkät

    "Och till min stora förvåning..." ska det stå. Jag får skylla på att jag är väldigt trött, har jobbat natt och precis klivit upp ur sängen! :) 

  • kitkät

    Pagnie,
    Hm.. Jordgubbssmak i glass och bakelser är jag inte alls förtjust i, så jordgubb blir det inte! Pistage tänkte jag också på faktiskt, det är något som jag tror att dom flesta gillar. Men däremot så kanske det finns några som är nötallergiker och då kanske det inte är så kul att få en cupcakes med pistagenöt. Det är svårt tycker jag, att bestämma smak. Men när vi provsmakade, så fick vi bland annat provsmaka glasyr med smak av kokosnöt och jag tycker inte att smaken var speciellt framhävande, det var mer en mild eftersmak av kokosnöt, jättegott! Men som du säger, kanske inte alla som gillar kokosnöt. Men så är det ju egentligen med alla smaker förutom vanilj och choklad som jag tror att dom flesta gillar... 

  • kitkät

    Goli, 
    Ja, det blev lite rörigt med alla smaker & färger, men svårt att förklara... Men vi tänker alltså välja hälften chokladmuffins och hälften vaniljmuffins och blanda olika glasyrsmaker, så att vissa chokladmuffins får vaniljglasyr, vissa vaniljmuffins får chokladglasyr, vissa chokladmuffins får chokladglasyr... ja du fattar! Men vi skulle vilja välja en till glasyrsmak, förutom choklad och vanilj att ha på muffinsen och det var det jag behöver hjälp med! Så då blir det en glasyr som blir brun (chokladen), en glasyr blir vit (vanilj) och den tredje glasyren har dom i färgämnen för att den ska bli aprikosfärgad!  
    Jag vet inte om du blev något klokare på min förklaring, men det blir rörigt! Men välj tre smaker från listan jag skrev av, så blir jag glad! :)

    Vad gäller klänning så har jag inte varit i Sthlm och tittat än. Det får bli under februari någongång. Jag har sagt att senast i mars ska jag ha köpt klänning! Då är det 6 månader kvar till bröllopet. Jag var ju i Sthlm helgen som var nu, men då hade jag inte tid att åka och titta på klänningar...

  • kitkät

    Pagnie & goli,
    Tack för att ni hjälper mig att välja smaker... Och ja, man kan få alla glasyrsmaker i färgen aprikos, förutom choklad i princip, av naturliga skäl!
    Jag vet precis vad du menar med dekorationer på cupcakes, Pagnie. Vi får välja vad för dekorationer vi vill ha, t ex marsipanblommor, strössel, pärlor etc. Men när vi var och provsmakade på cupcakes hos Camelia, så hade hon dekorerat en cupcakes med "färgat" socker som såg ut som hackad is... Svårt att förklara, men det var riktigt fint och enkelt. Det glittrade i ljuset. Det är alltså socker som man färgat i valfri färg, t ex aprikos. Så vi kommer nog köra på det.
    Men annars är det fint som du nämnde, att ha t ex marsipanblommor som matchar färgtemat! Jag har också sett fler bilder när jag googlat på cupcakes. 

    Jag har inte gjort någon lista på butiker jag ska till, men jag har googlat och sökt på brudbutiker via bröllopsguiden, så jag vet ungefär vilka butiker jag vill till! Men jag kommer nog göra en lista när det är dags! 

    Och vad gäller nyans av marinblå, så tror jag faktiskt inte att någon tänker på om era bestmans har en annan nyans på sina slipsar än brudtärnornas klänningar... Det är bara bridezillan i dig som tänker på det! Men om du stör dig på det, så försök hitta slipsar med exakt samma nyans. 

    Och ja, om du tror att din fästman blir glad av att få ett PS3 i morgongåva, så självklart kan du ge han det då! Huvudsaken är väl att han blir glad av det han får. Om du ska tänka på vad eller hur det egentligen BORDE vara, så ska inte mannen få morgongåva alls. Morgongåva är en gammal tradition som innebar att mannen gav kvinnan en gåva som en "försäkring". Så kör på det du vill och tänk inte så mycket på vad du borde ge eller inte! 

     

  • kitkät

    Pagnie,
    Jag kan inte namnen på alla butiker, får söka upp dom igen på bröllopsguiden. Kan berätta sen när det är aktuellt! :)

    Hur går det med "vår" lista? Har du skrivit klart? Jag har inte ens börjat... Kanske kan göra det nu i helgen. Imorgon ska vi på bröllop igen, mitt första svenska bröllop. Förra helgen var vi ju på ett syrianskt bröllop i Sthlm. 
     

  • kitkät

    Pagnie,
    Jaha... Vad smidigt. Den ska jag också ladda ner. Har du fått boken "Allt om bröllop" ännu? Visst var det den du vann? Jag funderar på att köpa den, såg en tråd här på BT om att den tydligen ska vara jättebra!  

  • kitkät

    Goli,
    Det var ett syrianskt bröllop som sagt. Dom gifte sig i en syriansk kyrka och höll bröllopsfesten i Cleopatra, en jättefin festlokal i Södertälje! Du kan titta på festlokalen på facebook. Cleopatra ser nästan likadan ut som Panorama, men är en nyare och större festlokal!

    Dom hade typ tolv olika meza (småplocksrätter) på borden som serverades under kvällen och till huvudrätt serverades det fläskfile med ugnsbakad potatis, rödvinssås och grönsaker. Det var väldigt gott faktiskt.

    Brudgummens bror, som spelar i ett syrianskt band stod för musikunderhållningen och framåt småtimmarna så satte dom på västerländsk musik.

    Bruden hade en jättefin klänning i spets, ganska snarlik en sådan som jag är ute efter! Dom hade champagnefärg som tema, så det var vita & champagnefärgade blommor på borden samt champagnefärgade rosetter på stolarna. 

    Tårtan var vit med blommor på... och samtidigt som tårtan serverades så dukades det fram en stor buffé med sötsaker, chokladfontäner, frukt, pannacotta etc.

    Det var väldigt kul att gå på bröllop nu när man själv håller på och planerar bröllop... Då tänker man mer på alla detaljer, eftersom man själv är mitt uppe i det. Och det var bra för då fick man lite idéer och uppmärksammade sådant som man absolut vill undvika.

    Jag ver inte om jag gillade idén med sötsaksbuffé, i alla fall inte på ett bröllop med över 300 gäster. Det bildades en låååååång kö och många som ställde sig i kön tröttnade och gick ur. Och när vi väl kom fram till buffén så såg den inte lika rolig ut längre! Så det kommer vi inte ha! 
    På vårt bröllop vill jag istället att det, i samband med att varje gäst får en cupcakes serverad till sig, också serveras ett större fat på varje bord med olika sorters sötsaker/kakor (t ex pannacota i shotsglas, se bild nedan) och en fruktfat. Så kan gästerna äta sin cupcakes och en eller två sötsaker samt lite frukt om man vill. En bra avslutning på kvällen/natten! :) 


  • kitkät

    Goli, 
    Men måste ni välja buffé? Kan ni inte ha så som vi ska ha, "buffé" fast serverad på varje bord? Alltså att maten serveras på varje bord och så får gästerna plocka det dom vill ha på sin tallrik. Då behöver det inte bli spring fram och tillbaka till buffébordet...  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop