Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Vi kommer ha som så att det serveras ett tiotal olika mezarätter, alltså småplock på varje bord och så får gästerna plocka det dom vill ha. Och sedan får varje gäst varsin tallrik med varmrätt, precis som på restaurang. Men smårätterna fylls på hela tiden, så fort en sort tar slut på bordet. Så det blir som en buffé, men serverad på varje bord. Förstår du hur jag menar? 

  • kitkät

    Goli, 
    Jaha... Ett helt lamm. Ja, det kan bli knepigt att placera ett lamm på varje bord. Haha! Nu fick jag lite roliga bilder i huvudet! Men har ni tänkt ha förrätter också, eller bara varmrätter? Hur många rätter då?

    Det finns säkert ett bra "kösystem", servitörerna kan säkert styra upp det där, om ni bara talar om det för Danny i förväg, t ex att endast två bord i taget går upp och hämtar mat. Så blir det inga långa köer! 
    Hur många bord tror du att ni kommer ha ungefär?  

  • kitkät

    Pagnie & goli,
    Vad ni tjatar på här utan mig. Jag var ju faktiskt på bröllop igår, ni borde ha tagit hänsyn till det tycker jag och pausat all aktivitet på tråden! Tungan ute 

    Jag har läst igenom era inlägg... Pagnie, nej vi har inte heller skickat ut inbjudningar ännu. Men det är ingen panik för vår del, det är ändå nästan 8 månader kvar till bröllopet och dom närmsta gästerna vet redan om datumet!

    Nu kan jag bocka av tårtan på checklistan, så det känns skönt. Vi har bekräftat vår bokning idag. Vi kommer nog välja glasyrsmakerna vanilj, choklad och hallon! Men vi behövde inte bestämma detta ännu. 

    Vad gäller ditt klänningsdilemma Pagnie, så tror jag inte att det gör mycket om brudtärnorna har olika material på sina klänningar. Tvärtom, det kan bli en snygg kontrast! Ska två av dina brudtärnor ha likadana klänningar, den klänningen som du visade upp här förut? Och så ska din maid of honor ha en annan modell? Jag tror det kan bli snyggt om det råkar bli så att dom har olika material/modell. Men om alla tre ska ha olika modeller och material, då kanske det blir för rörigt.. Jag vet inte, det är svårt att föreställa sig utan att ha sett dom. Men om två brudtärnor ska ha likadana modeller och material, och maid of honor ska ha annan modell och material, så kan det som sagt bli snyggt! Då utmärker hon sig ännu mer. 

    Pagnie, jag kunde inte tygla mig.. Så jag har beställt boken "Allt om bröllop" redan + två bröllopstidningar :) Min fästman blir galen på mig haha, han tycker jag slösar alla våra bröllopspengar på bröllopstidningar istället för att köpa något vettigt till bröllopet! Snart har jag en hel hög med bröllopstidningar. 
     

  • kitkät

    Pagnie,
    Bröllopet var trevligt... Vigseln ägde rum i Karslund Herrgård i Örebro. Därefter var det tipspromenad med frågor om brudparet och sedan åt vi trerättersmiddag på herrgården. 
    Väldigt svenskt bröllop om man säger så.  

    Ja, men tårta behöver du ju inte tänka på ännu, med tanke på att ni har valt att beställa den via Olles krog. Men för vår del ville vi vara ute i god tid eftersom vi vill ha en speciell tårta och det finns inte många konditorier i Sthlm som bakar cupcakes. Visst har du sagt att ni också vill ha cupcakes på bröllopet, till sötsaksbuffén? Vart har ni tänkt beställa cupcakes ifrån? 

     Jag jobbar nu inatt, så då tänkte jag faktiskt försöka ge mig på listan som vi pratat om i över en vecka typ. 

  • kitkät

    Nu har jag haft ytterligare kontakt med "konditoriet" som ska baka vår cupcakes-tårta och eftersom vi ska ha en ros-tårta, så vill jag matcha våra cupcakes, så jag frågade om vi kunde få våra cupcakes med glasyr formad som en ros, såhär, och det kan dom ordna fick jag till svar: 



    Och såhär ser en ros-tårta ut, denna ska vara överst på tårtställningen och sedan massor med ros-cupcakes:


    Vad tycker ni? Visst blir det snyggt? Jag älskar utseendet på cupcakesen när glasyren är formad som en ros! Det ser lite lyxigare ut och passar mer till ett bröllop än vanliga cupcakes tycker jag. Nu känns det skönt att ha kommit underfynd med exakt hur tårtan ska se ut! :) 

    Pagnie,
    Vilken lista! Tack. Jag ska också dela med mig av min när jag satt igång med den! Men jag gissar på att våra listor kommer bli ganska snarlika kanske! Vad ska ni med en projektor till? Ska ni ha bildspel under middagen?
    Jag har också funderat lite på att visa något fint/skojigt under bröllopsfesten... 

    Goli,
    Precis som Pagnie skrev, det ska nog inte vara så svårt att hitta en fin vit klänning, snart kommer det ju ut massor med vita klänningar till studenten!  Men titta på Nelly är mitt tips! 

     
  • kitkät

    Och ett tips till er som är på jakt efter underkläder, jag hittade denna sida i en bröllopstidning och tänkte på dig, Pagnie direkt! Kanske kan det vara något? Jag har själv inte kollat igenom sidan, så jag vet inte om det är fina underkläder eller inte... www.marksandspencer.com

  • kitkät

    Pagnie, 
    Tack för att du besvarade mitt inlägg också Tungan ute 

    Goli,
    Ja, det går säkert att få till det på vanlig tårta också, med typ gräddkräm! Vår ros-tårta kommer ju vara en vanlig tårta, men med "american buttercream" ovanpå (som man har på cupcakes) istället för grädde! Inuti kommer det i princip bara vara tårtbotten, eftersom tårtan inte kommer ätas. Den är endast till för att skäras i. Vi ska ju bara servera cupcakes och ingen tårta. 

    Grädde är ju mjukt och kan smälta till skillnad från buttercream som är stelt och kan stå ute hur länge som helst. Så det kan vara svårt att få till rosor med grädde kanske, men  med något som är mer stelt funkar det nog! 
     

  • kitkät
    boda, 
    Vad jag menade med att tårtan inte ska ätas är att den inte ska serveras till gästerna. Men jag och min man kommer att ta en tårtspade, skära i tårtan, släppa tårtspaden och äta tårtbiten! Så som brudpar gör när dom skär/smakar bröllopstårtan. Men gästerna kommer alltså få varsin cupcake och inte en tårtbit. Det var det jag menade med att tårtan inte kommer att ätas! Det är cupcakes som ska serveras till gästerna & oss. 
  • kitkät

    Mustikka, 
    Vi har faktiskt kollat upp lite om hur det funkar när man beställer/köper sprit från utlandet! Vi får se hur vi gör i slutändan!

    Vad kul att du också gillar tårtan. Jag är helt förälskad i den, känns skönt att ha hittat ett konditori som kan göra det precis så som jag vill ha det. Nu kan jag slappna av.
    Vi ska ju hålla bröllopsfesten i Panorama och där ingår också tårta, florist... ja i princip allt! Men tårtan valde jag bort, för det konditori som dom samarbetar med bakar inte cupcakes. Och dessutom så har jag hört fler som beställt bröllopstårtan via någon av dom orientaliska festlokalerna och blivit besviken för att det inte blivit så som dom tänkt sig. Så jag vågade inte chansa! Men ett tips är, HÅLL DET ENKELT. Ju mer avancerad bröllopstårta ni väljer, desto större är chansen att ni får något helt annat!
    Min kompis fick uppleva detta, trots att hon egentligen inte valde något extremt avancerat. Jag har fått det tipset från många brudpar som gift sig på någon av dom orientaliska festlokalerna - att bröllopstårtan blir ofta inte som man tänkt sig och därför ska man hålla det så enkelt som möjligt, för att undvika missförstånd och göra det så enkelt för dom som möjligt att leverera en tårta som ser ut så som man beskrivit den! 

    Det gäller också brudbuketten, jag har valt att inte beställa den via Panorama för jag vill gå till en florist som jag själv väljer ut och känner tillit till. 

    Jag försöker också gå på en diet, men för att gå upp i vikt.  Jag behöver lägga på mig några kilon och gå tillbaka till min idealvikt, efter att jag av okänd anledning gick ner ganska många kilon som jag inte lyckats gå upp igen ännu. 

    Hur kommer det sig att du vill köpa en ny klänning? Du som var så kär i den du köpt.  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop