Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
  • Pagnie

    Orientaliskt bröllop

    oj en dag ute på vift och ni skriver massor igen. ja det är bara att läsa igen.

    Goli, du har en vacker klänning nu men det spelar nog ingen roll om jag säger det. du måste nog bara känna dig till freds med det där själv. hur det än blir så är jag helt säker på att du kommer bli en underbart vacker brud. Jag förstår att du inte kan be dina föräldrar om mer pengar och det måste kännas jobbigt att vara i den situationen när man snart är klar och börjar tjäna sina egna pengar men att man inte riktigt är där än. Men det kommer lösa sig.
    Känns som att vi alla har haft lite krångel med klänningar hit och dit flickor men vi är bäst så vi löser ALLT bara så ni vet.

    kitkät vad skulle vi göra utan dig du som alltid är här och peppar. du har alltid så mycket kloka ord att säga. du är underbar bara så du vet.
    Ni är för övrigt underbara allihop.

    Idag har jag och R varit en vända till västerås. vi har handlat alldeles för mycket. nya springskor så nu jävlar ska här springas snart.
    en lång vända på ikea också. köpte massa lampor och lite mattor och så. mattor och lampor gör ju såååå mycket i en lägenhet. Har känt att det varit lite lamplöst nu på sista tiden. i veckan fick vi ju omtapetserat i nästan alla rum också så nu jävlar händer det grejer.
    Nu har vi även tagit ett beslut vad det gäller barn. Vi väntar till min mens i juni. Det känns faktiskt jätteskönt måste jag säga. riktigt lugn och tillfreds är jag. för jag tror att det blir det bästa och att jag kommer ha minsta möjliga oro då. plus att vi hinner med båda resorna plus en extra kanske till prag eller italien. Skulle vara jätte mysigt.

    Goli föresten, jobbigt att du inte får tag i honom. Men ring ner honom totalt och sen jävlar ska han få höra på ett och annat tycker jag. bridezillas är inte att leka med och jag talar för egen del för jag har blivit en BIG TIME. haha.
    Men jag tror det där kommer gå bra och han kommer göra ett bra jobb i slutändan. men vägen dit är viktig den med.

    fick för övrigt reda på skatten också, vet inte om jag kanske har sagt det för jag har kort minne förlåt i sådana fall. men vi får tillbaka en bit över 20 000 så det känns jättebra att kunna plussa på det på budgeten. känns som att allt kommer lösa sig men man är orolig ändå.

    Alla tjejer:

    Sen måste jag lägga fram ett förslag även om det är tidigt men om vi ska få ihop det så är det lika bra att börja planera nu för vi är upptagna kvinnor det förstår ju vem som helst. Men jag tycker att vi ska fixa ihop ett möte mellan oss alla innan bröllopen sätter igång och innan Goli sätter igång och jobbar häcken av sig som AT. Så en fika i stockholm i juni tycker jag.
    Vad tycker ni flickor?

  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-03-27 21:51:31 följande:
    Oj, vilket långt inlägg Pagnie! Tack för dina komplimanger. Jag försöker alltid göra mitt bästa för att hjälpa er i era dilemmor och jag gillar att ge nya perspektiv, inte bara säga "seså, allt kommer bli bra ska du se", för det hjälper sällan någon! Märker man att jag är beteendevetare? :) 

    Vad skönt för dig & R att ni kommit underfund med hur ni ska göra gällande barnfrågan och vad härligt att du känner dig tillfreds med det!

    Och lyckos er som ska få tillbaka så mycket på skatten. Förra året fick jag 16,000 kr men i år får jag bara 3000! Min fästman får betala tillbaka 250 kr. Så vi får inte något större tillskott i bröllopskassan, tyvärr! 

    Jag träffas gärna över en fika under sommaren!  
    haha ja jag vet. det flöt bara på där. :P
    japp det märks att du är beteendevetare.

    ja det känns jätteskönt men jag kommer antagligen ändra mig 30 gånger till innan juni så ni får stå ut med mig ändå. ;) men just nu fokuserar jag på bröllopet och på lägenheten. har kommit in i en riktig pysslarperiod så det får skingra mina tankar lite känner jag. :D
    planerar vad vi ska köpa nästa månad redan nu. haha. men efter bröllopet då jävlar är det en ny soffa som gäller. den vi har nu är nersutten gammal ikea soffa så den ska bytas ut.

    R's mormor kommer dessutom ge oss en 6 meter stor persisk matta i bröllopspresent så jag kommer gå på moln efter det. blir mycket vitt och sen persiska mattor. kan nog inte bli bättre tror jag.

    ja vi har tur. fick tillbaka lika mycket förra året så det känns jättebra. alla tillskott är bra känner jag just nu.

    låter ju strålande. :D vi åker till dalarna i slutet på juni innan bröllopet men innan det ska vi väl kunna få ihop en träff? alla ni har ju ansikten på oss men inte jag på er. Okej jag vet hur Goli ser ut men inte ni andra. Dags för det tycker jag. just nu har man bara fantasibilder.
  • Pagnie
    goli skrev 2013-03-28 11:00:07 följande:
    flickor, vill återigen tacka er för alla underbara uppmuntrande ord. För min del är det bara skönt att få skriva av sig men som extra bonus får jag en massa råd och uppmuntran från er så jag har det riktigt bra! Tack! Skrattande

    Pratade med min kära mor igår och vi kom fram till att efter påskhelgen ska vi åka in till stan och se om brudklänningen finns kvar i butiken. Om ja, så ska jag prova den igen o se hur det känns. Sen får vi se vart vi tar vägen efter det!

    Pagnie, tycker det är en jättebra idé och jag vill hemskt gärna träffa er. Frågan är bara när. Jag o fästmannen kommer att åka fram o tillbaka mellan Polen, Stockholm och Sollefteå i juni och vi har inte fått vårt arbetsschema än så det är väldigt svårt för mig att säga. När vi väl kommer till Sthlm kommer det mer bli som ett stopp på vägen, eftersom vi ska hämta en massa prylar o flytta upp allt. Så det är hemskt svårt för mig att säga! Men även om jag inte kan träffas då så tycker jag ändå att ni som kan ska träffas. Jag är faktiskt inte orolig, vet att jag kommer få träffa er ändå! Kommer bli många resor till Stockholm även om vi bor i Sollefteå. Vill hemskt gärna träffa er allihop! Kanske blir svårare för Mustikka iom att hon bor i Finland. Eller vad säger du, Mustikka?

    Pagnie, skönt att ni har bestämt er ang barnfrågan! Så länge ni är nöjda med beslutet, det är det enda som räknas!

    Förresten, flickor. Måste skaffa underkjol nästa vecka också men inte bestämt om jag ska hyra eller köpa. Vad tycker ni? Och vet ni vilka butiker i Stockholm som har bäst priser?
    ja bästa vore ju om du kunde vara med också annars blir det ju bara jag och kitkät. I och för sig inge fel med det men roligt om ni båda också kunde vara med men du har ju rätt angående mustikka. Men som sagt vi får se. :P
    Vi löser det.

    ja det är skönt att ha bestämt men man får sådana här bakslag heeela tiden. som gör att man velar. men på väldigt många plan så känns det här väldigt skönt. det tog bort en del utav ångesten man hade. men jag tror det blir bra faktiskt. vi hinner resa lite mer och spara lite mer pengar. men å andra sidan vill man ju köra också eftersom det antagligen inte går på en gång. men nu är det så här och vi håller på det så får vi se hur länge jga klarar. jag kanske hade känt att nej fan jag vill inte i april ändå. vet man inte.

    jadu jag hyrde min på stockholm brud och fest. så klart. haha.
    där kostar en stor 600 och en mindre kostar 300 tror jag eller om det var 400. jag kör ju allt därifrån. ;)
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-03-28 11:00:16 följande:
    Pagnie, 
    Om det lugnar din nyfikenhet så kan jag mejla en bild på mig till dig. Haha.

    Har du köpt underkläder ännu? Du som tjatade om det så mycket förut. Nu när jag köpt min brudklänning så kan jag börja titta efter underkläder och skor! Du får gärna ge mig tips om hittat någon bra butik eller webbutik.  

    Och vart kan jag hitta aprikosfärgade skor? Känns omöjligt.  
    haha ja det kan du få göra ;) tänk vad nyfiken jag är. haha

    nej jag har inte gjort det. velar massor för vad man ska ha. vilka trosor är sköna en hel dag och kommer inte kännas som att man bara vill ha av dom när klockan knappt hunnit bli nio liksom?
    och sen är frågan om man ska ha korsett eller inte eftersom klänningen jag har är en korsett. det blir ju lite kaka på kaka. så vad ska man ha då istället?
    Jäkla krångel det här.

    jadu, jag skulle föreslå etsy men det har du kanske redan kollat? jag börjar faktiskt tveka vad det gäller mina skor nu. haha. typiskt mig känner jag.
  • Pagnie
    goli skrev 2013-03-28 11:23:36 följande:
    Ja, verkligen! Hade sån ångest innan o ända sedan igår efter att jag pratade med min mamma så har det känts sååå mycket bättre! Hon lyckades verkligen lugna ner mig och idag känns det mycket mycket bättre! Vad hade vi gjort utan våra mammor? Jag hade vart helt lost! Och tack för tipset! Ska definitivt ringa innan jag åker dit!

    Haha, tänkte oxå telepati när jag såg att du skrivit samtidigt! En annan sak var att jag oxå precis tänkte på om Pagnie hittat underkläder än! Så berätta nu, Pagnie!

    Förresten, vet inte om jag berättade men jag o fästmannen har äntligen hittat och fått en lägenhet i Sollefteå. Det blev en hyresrätt till slut eftersom vi inte vet huruvida vi kommer trivas där, plus att bostadsmarknaden inte är direkt bra. Finns väldigt billiga bostadsrätter men problemet e att det kommer bli svårt att sälja om man ska flytta därifrån sen. Men iaf, vi ejätteglada o nästa vecka när fästmannen kommer hit till Sthlm så ska vi gå runt på ikea! Äntligen! Ska bli jättekul! Vår första riktiga lägenhet tillsammans!Solig
    åh vad roligt att höra. :D
    nej som sagt inte hittat några än men har inte letat direkt heller. Måste komma på vad för trosor som faktiskt vill sitta kvar och sitta skönt hela kvällen. det kan bli en utmaning.

    åh vad roligt. hur stor lägenhet vart det då? i stan eller utanför? berätta nu :D
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-03-28 11:55:00 följande:
    Pagnie,
    Är du seriös? Vill du att jag mejlar bild på mig själv? Det kan jag väl göra! Detta börjar kännas som nät-dejting Skrattande Haha, jag sitter och skrattar för mig själv just nu. 
    Tänk vad glad jag är att jag funnit er på detta forum, flickor!

    Jaha, kan man hyra underkjol? Det visste inte jag. Det kan ju vara en bra idé faktiskt.

    Och vad gäller skor så har jag tittat på etsy, men inte hittat något. Och när det gäller underkläder så tänker jag att på bröllopsdagen ska jag ha ett par sköna och lena, men ändå fina trosor. Ingen bh eftersom jag har så djup urringning i ryggen. Och så ska jag köpa några sexiga underkläder till lördagen, då vi ska spendera ännu en natt på hotellet! På bröllopsnatten kommer vi ändå inte ens orka titta på varandra när vi kommer till hotellet tror jag.  
    halvt. ;) klart det är nätdejting. på hög nivå. Nej men jag är sjukt nyfiken hur du ser ut. jag har fantiserat ihop en bild men den kommer så klart inte att stämma alls.
    Jag drömde faktiskt att vi träffades häromnatten alla vi tre som varit med från början. vi hade jätte trevligt och vi pratade om vårt företag. haha.
    hoppas det blir lika roligt i verkligheten.

    haha japp det kan man. den är ju egentligen onödig att ha om man ser det så.

    Tjejer har ni föresten bestämt vad ni ska göra med era klänningar efter bröllopet? jag tänkte faktiskt sälja min om jag ska vara helt ärlig. Undra om man verkligen kan det sen när det väl gäller. haha men onödigt att den samlar damm i garderoben.

    det lät som en bra idé vad det gäller underkläderna. men vart hittar man sådana? det är problemet tror jag. ja jag ska också ha några andra underkläder att byta till. vi blir ju där bara en natt men jag har gett mig fan på att på bröllopsnatten så ska det hända grejer. Jag ska fan bli nunna nu fram till bröllopet så kommer man inte ha något val då.
  • Pagnie

    Kitkät & Goli:

    Ja men visst är det roligt att köpa grejer till lägenheten. kom ihåg när jag flyttade ihop med mitt ex. vi brände x antal tusen så möbler då. det var sjukt roligt. Nu kan man inte göra det på samma sätt när man sparar till bröllop men försöka går ju.
    Vi köper ju som sagt saker för en tusenlapp varje månad. Men efter bröllopet då jävlar är det en ny soffa som gäller. har hittat en jag älskar. Flört

    Men som ni säger det är ju så sjukt roligt att fixa hemma. Vilen stil vill ni ha hemma nu när ni ska flytta? vi blandar lite och kommer försöka blanda lite new england, shabby chic och lite orientaliskt. Hur nu det ska gå. sovrummet å andra sidan har vi bara mörka möbler men tapeterna är ljusa så det blir bra ;)

  • Pagnie

    Det kommer lösa sig Goli jag lovar. vill du prata mer är det bara att skriva på FB. Där finns jag alltid.

  • Pagnie
    goli skrev 2013-03-28 13:29:01 följande:
    Tack, tjejer! Hahaha, ja visst e det kul att fixa o pyssla med saker som rör ens hem! Det blev en 3a på 73 kvm. vi har inte varit på visning utan fick se fotografier på lägenheten o den såg välskött o fräsch ut. Och väldigt ljust! Det ligger på BV så vi har en egen uteplats oxå med plats för trädgårdsmöbler och en grillplats, så mycket mer än vad vi förväntade oss. Badrummet var tyvärr ganska litet men helt seriöst, efter att ha delat toa och dusch med 15 andra pers de senaste åren så skulle jag kunna bo i det nya badrummet! Vet inte hur jag ska förklara hur jag känner inför det förutom att skriva att det  ska bli SÅÅÅÅ SKÖÖÖÖNT, hahaha! När jag ringde o frågade snubben som har hand om lägenheten om det låg centralt så blev svaret: det är sollefteå. allt ligger centralt. Hahaha!

    Hahaha, Pagnie, du e så rolig! New england o shabby chic? Ingen aning! Vet inte ens vad det betyder! Skrattande Vet bara att vi kommer uppgradera från post-2avärldskrig-polen och shabby disgusting till Ikea, hahaha! Lovar att berätta för er vad vi bestämmer sen. Lite svårt också iom att vi inte har varit där att bestämma inredning men det är nog sådant som kommer allteftersom. Det enda jag vet är att jag hoppas ha det mesta klart innan julen i år för då planerar vi att ha våra familjer hos oss. Så vi har, som tur är, lite tid fram tills dess! Längtar! Glad

    Mycket bra fråga ang klänningen. Funderade faktikst oxå på det och jag har inte bestämt mig än. Å ena sidan så kommer man ju aldrig använda den igen. Men å andra sidan så är det väldigt fint minne att ha kvar och t ex kunne visa upp för sina barn en dag. Och man kanske kan använda tyget eller materialet till att sy något annat av det, något till barnen i framtiden?

    Kitkät, tycker det låter som en smart idé, att börja med en hyresrätt om ni är osäkra på om ni vill stanna. Hoppas ni hittar något riktigt bra!
    okej du behöver inte förstå det är bra om jag ens förstår haha. men det löser sig. Bara man får ett fint hem får det heta vad fan det vill.

    ja du har helt rätt. en vacker dag kanske dom vill se den men å andra sidan tror jag inte dom vill ha den när dom gifter sig. men vi får väl se. en vacker dag.

    goli det låter som en underbar lägenhet. det kommer bli hur bra som helst.
  • Pagnie

    välkommen Viola. roligt med fler i tråden. Hur många gäster blir ni? det är mycket med att planera men det är ju så roligt. det där med klänning är ju det roligaste så njut av att kolla efter den.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop