Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
  • Pagnie

    Orientaliskt bröllop

    vad tyckte du om vår kyrka då kitkät? tror du att den blir bra och att alla får plats? man tycker ju att de borde det.

    Men du jag funderar på att även ha in orkideer i min bukett. så då blir det alltså rosa pioner, rosa orkideer, vit doft ranka och vita rosor. Vad tror du om det?

  • Pagnie

    Jaha flickor. Då var hindersprövningen och namnbytet inskickat. papperen ligger nu på lådan och snart kan jag bocka av ännu en grej. När vi fått tillbaka papperen och vet att det är godkänt så bockas det av :D

  • Pagnie

    Ja jag får väl fortsätta sitta här och prata med mig själv verkar det som. Om två veckor och två dagar så kommer äntligen min tärna hit och hjälper mig med en del pyssel. plus att hon har med sig mina favourlådor. Ska bli så kul att pyssla ihop dom och se hur det blir.
    Hon sa att dom var jättefina så jag litar på henne. Så glad att jag hittade dom. dom var verkligen perfekta.

    Nu har jag fått reda på exakt hur det var och det var inte tre familjer till utan det var 5. Så det blev en hel del mer. jag hoppas verkligen att vi inte går över 200 strecket. Då skulle jag nog smälla av tror jag.
    Men svärmors kommentar på att vi fick fler var att vi får nog fina presenter av dom i alla fall. haha. hon är så rolig ibland.

    Svärmor hade pratat med någon gammal vän igår också och denna vän hade sagt att nu börjar R bli så stor. och efter bröllopet så kommer dom skaffa barn.
    Då sa svärmor sen när vi var där att nej inte efter bröllopet. vänta tills R är klar med alla studier och doktorera, vilket kommer dröja i alla fall 6 år till så NEJ. både han och jag är överens om att det är ingen idé att vänta. för väntar vi tills jag har gjort min vidareutbildning så kommer vi känna att vi lika gärna kan vänta och köpa hus och då kommer vi lika gärna kunna vänta tills han är klar osv osv. förstår ni vad jag menar? man kan alltid vänta på något.
    Men jag sa till svärmor att när vi skaffar barn är något vi bestämmer och när vi berättar det så får du inte säga något alls om det utan du ska bara bli glad och vara stöttande.
    Reaktionen jag fick av det var att hon nästan skrek ja jag kommer bli så glad och klappade på min mage. haha.
    Hon har moodswings tror jag ;)

    Men ja nu har jag nog pratat med mig själv för länge här. hoppas ni kommer in snart. :D Tomt här utan er tjejer.

  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-04-07 22:49:01 följande:
    Pagnie,

    Jag hade blivit liiiiiiite irriterad om det hade varit min svärmor! Haha. Du får be henne göra korten själv om hon ska bjuda fler nu. Hur många gäster är ni uppe i nu? 

    Och på tal om inbjudningskort - nu har vi äntligen beställt våra inbjudningskort. Hoppas det blir bra!

    Jag tycker er kyrka ser fin ut. Alla kyrkor är fina tycker jag. Vad heter kyrkan? Då kan jag googla fram och se fler bilder på den!  

    Och vad gäller blommor så frågar du tyvärr fel person. Jag har verkligen ingen koll på blommor! Men orkideer är fina, det är ju en smakfråga egentligen som med allt annat. Om du vill ha det så kör! 
    Jag googlade på dom blommor som du nämnt och jag tror att det blir en väldigt fin kombination. Jag älskar pioner, typ finaste blomman! Jag skulle också vilja ha det i min bukett.
    Du skrev förut att floristen heter Andreas, men vad heter blombutiken som han jobbar i? 

    Och du frågade när jag får hem min klänning... När jag beställde den så sa dom att det skulle ta tre-fyra månader. Jag hoppas om tre! 
    haha ja jag borde väl bli det men denna gången var det faktiskt svärfar och honom går det verkligen inte att bli sur på. inte svärmor heller egentligen. Men ja det är som det är. hon körde ju argumentet om pengarna i alla fall haha ;)

    nu är vi uppe i 170 stycken. så det börjar bli några stycken.

    Men vad roligt kitkät. jag tror dom där korten kommer bli jätte vackra. När ska ni skicka ut dom då?

    Den heter spånga kyrka. Underbar är den inuti verkligen. så lycklig över att vi hittade en sån fin kyrka. vi hade ju helst velat ha strängnäs kyrka men det gick ju inte riktigt. :(

    haha ja blommor är ju jätte roligt tycker jag. men han var verkligen jättebra och lyssnade och kom med förslag. så jag är jättenöjd.
    Han skulle ha med exempelblommor nästa gång i alla fall. Men orkideer kan nog bli bra tror jag.
    ja jag vet faktiskt inte vad det hette. Det var ju ingen blomsterbutik utan dom hade mer ett lager. dom har ju hand om blommor och dekorationer och allt sånt.

    åh hoppas verkligen att det går snabbt så du får den snart. jag beställde ju min 30 september och fick den första gången i februari tror jag och sen i mars.
    men hoppas din går snabbt.
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-04-08 19:12:59 följande:
    Vi kommer skicka ut inbjudningskorten så fort vi får hem dom! Det är dags nu. 
    Det ska bli kul att äntligen få iväg dom! Är det många som har svarat på era inbjudningar ännu? Jag hoppas verkligen inte att dom flesta väntar till sista sek. Jag vill ju gärna att alla svarar samma dag som dom får korten typ. Haha. 

    Vet du vad jag kom på nu när du nämnde Strängnäs? Min fästmans mormor bor i Strängnäs ju. Jag har aldrig kopplat förut när du nämnt att du bor där. Vi brukar vara där och hälsa på ibland! Väldigt mysig stad faktiskt. Och jag har hört att kyrkan i Strängnäs är jättefin. Min fästmans morfar var präst, innan han dog för några år sedan. 

    Jag måste också ta tag i detta med blommor nu. Jag antar att floristen som du har beställt dina blommor hos är samma som Panorama samarbetar med. Men tyvärr så vågade/vågar jag inte beställa via dom. Jag har hört alldeles för många skräckhistorier om buketter som inte alls blivit som bruden tänkt sig. Men i och med att du varit där och pratat med honom själv så hoppas jag att du inte blir en av dom som blir missnöjda! 

    Vad gäller brudklänningen så räknar jag med att den kommer senast i juli. Det är ju olika beställningstider på olika klänningar, beroende på märken etc, på vissa är det ju upp till 6 månader. Men som tur är så är det "bara" 3-4 månader på min! Då har vi 2-3 månader på oss för ev. ändringar etc. 
    Den kommer kanske vara aningen för stor runt höften och några cm för lång (beroende på hur höga klackar jag ska ha). Jag hamnade mellan två storlekar i måttabellen, så vi tog den större storleken, för annars hade den blivit för liten! 

     
    haha ja jag ville också att dom skulle svara samma dag men det gör dom inte. typ 30 stycken tror jag har svarat. en som sagt nej dock. men det gjorde inte så mycket.
    Men många kommer nog känna att dom är givna så jag hoppas ändå dom har vett nog att svara. haha

    jaså? där ser man. sverige är litet vet du. ja strängnäs är jättefint. nu bor vi ju i eskilstuna för tillfället men kommer köpa hus i strängnäs sen. Det kommer nog bli jättebra. det är en underbar stad.

    Ja alltså jag har ju sett exempel på alla blommor som dom gjort. fick se massa buketter som dom hade levererat tidigare och det såg jättebra ut. Så jag är faktiskt inte orolig. Som sagt vi har ju pratat med honom och nästa gång vi ska dit i slutet av maj så ska han ju ta med blommor och så också. han har ju lika mycket att förlora som en vanlig florist så jag tror nog  det blir bra. och det hade blivit svindyrt att ta en vanlig florist då han fixar ALLA blommor.

    vad roligt. hoppas den kommer i juni eller ännu bättre maj då. Håller alla tummar för dig kitkät ;)

    Du en fråga? vart är alla egentligen? Det är ju bara vi två här :S Inte för att jag inte tycker om att prata med dig men ändå
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-04-08 21:28:39 följande:
    Pagnie,
    Ja du, det är en bra fråga. Det är nästan så jag blir orolig. Dom har väl helt enkelt tröttnat på oss!

    Det blir såklart jättedyrt om man skulle anlita en annan florist, utöver den som lokalen samarbetar med, för att få ALLA blommor - dekorationer, borden, kyrkan, knappblommor etc. Därför så har vi valt att ALLA blommor, förutom min & brudtärnornas buketter, ska komma från floristen som Panorama samarbetar med! 
    Så det är bara min brudbukett och tärnornas buketter som ska beställas från en annan florist, för jag vågar som sagt inte lita på floristen som Panorama samarbetar med, vem det nu är!

    Ja, jag förstår vad du menar med att vissa gäster ser sig själva som givna och kanske inte svarar? Det har jag också tänkt på. Jag vill ju gärna att alla ska svara oavsett om dom är givna eller inte!

    Men vadå, bor ni i Eskilstuna nu? Det har jag verkligen missat! Där har jag massor med släkt och jag är mer eller mindre uppväxt i Eskilstuna eftersom jag var där jämt som liten, ända upp till tonåren.  
    ja men det var ju en smart lösning. det kommer nog bli jättebra ska du se.

    ja man börjar ju bli lite orolig. men dom kommer nog snart. goli har säkert någon tenta eller så.

    haha ja det är många som gör det tror jag. man får vara på dom helt enkelt.

    haha ja men vi flyttade ju hit i december. haha. kitkät har du verkligen missat det? eftersom både jag och R jobbar i eskilstuna så flyttade vi hit då vi inte hittade någon bra lägenhet i strängnäs och satsar nu på hus där istället.
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-04-08 21:35:00 följande:
    Hur går det med underklädesjakten? 

    Jag måste hitta ett par skor också!  
    jag vet faktiskt inte vad jag ska ha alls. sömmerskan tycker ju att korsett är onödigt då det finns i klänningen så det går ju tydligen bort. fungerar på en balconette (stavning?) BH och ett par sköna trosor bara. sambon säger ju att jag inte behöver några sexiga underkläder till natten för jag ska inte ha något på mig ändå tydligen. så han tyckte det var onödigt. haha

    däremot så kommer jag byta skor och kommer faktiskt ha ett par marinblå converse på mig. kommer vara det absolut skönaste alternativet.
  • Pagnie

    jag tror det tyget blir jättebra. älskar sådant tyg så kan inte annat än att säga att det blir perfekt. och färgen var jättebra. Men då är frågan. ska du ha sådan där stark aprikosfärg eller vill du ha mer åt pastellhållet? Det är ju en fråga. för jag har fått för mig att ni både du och goli skulle ha aprikos åt det mer ljusa hållet. Men vill du ha det så där skarpt så är det ju skitbra.

    för jag tycker det är jättefint med den där färgen.

    change har jag aldrig handlat på så det kanske jag ska göra. dom har fysiska butiker eller?
    har dom någon här tror du?

  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-04-08 23:05:08 följande:
    Det är inte riktigt färgen som jag är osäker på, utan tyget. Jag är orolig att det ska se för glansigt & plastigt ut. Men jag har visat mina brudtärnor och dom tror att det blir bra! 
    Men vad tror du, ser det för glansigt ut på bilderna? Jag tänker att det är säkert mycket ljus etc på bilderna och då kanske det ser glansigare ut än vad det kommer se ut i verkligheten!  
    nej jag tycke tyget såg jättebra ut. fint och luftigt tycker jag inte alls plastigt eller så. och du har nog helt rätt vad det gäller färgen. det är ju ändå höst så lite starkare variant av aprikos är nog bra. Den där klänningen var ju också jättesnygg.
    Och tror din bukett blir jättefin med den där mixen faktiskt. :D

    Men jag oroade mig aldrig jag vet att du kommer göra allt jättefint :D
  • Pagnie

    välkommen tillbaka mustikka. :D vi har saknat dig. så hoppas du är tillbaka nu. Det var kitkät som la upp bilderna på lägenhet och visst är den fin. jag tror dom kommer få det jättebra där.

    haha ja han är seg att skicka bilderna till mig med. Men det gör egentligen inte så mycket. Vi valde att ha ett vattenfall bakom oss. Vi var lite kluvna och är väl det egentligen fortfarande. Men det verkade bara så häftigt.Men vad tror du? har du några åsikter om det? Skulle även vara fint med romerska pelare tänkte jag. sen annars glashyllor med kandelabrar på är inte heller helt fel. ja det fanns så mycket. Men mustikka vilken lokal skulle ni ha?

    Måste då bara fråga. Har du sett kandelabrarna live? Vi var ju till olles en gång när dom skulle ha bröllop senare på dagen och då fanns kandelabrarna där med blommor på och jag tyckte faktiskt det såg rätt glest ut så att säga.
    Men han kanske visade andra exempel då? jag vet ju inte vilka blommor ni har heller. men det var vita och rosa rosor i alla fall och med något grönt.
    Men han var i alla fall jättebra tycker jag.

    vad roligt att ni har smakat på tårtan och allt. ska bli så kul att välja ut den sen :D Vi är dock lite kluvna om smaken. vi vet vit choklad men sen är det svårt. han vill ha jordgubb och jag vill ha hallon. karlar alltså säger jag bara ;)

Svar på tråden Orientaliskt bröllop