Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
  • Pagnie

    Orientaliskt bröllop

    goli så glad att det gick bra. Hur löste han det, vet du det?

  • Pagnie
    goli skrev 2013-03-29 21:25:14 följande:
    pagnie, ja det är verkligen skönt. Försöker fortfarande smälta allt, har inte varit så lätt. Bara skönt att det är avklarat nu. Han sa att han fick erbjuda det andra paret en summa pengar för att flytta på deras bröllop. Antar att han menar att han gav dem rabatt.
    ja men hur han än löste det så känns det ju jättebra även för mig som inte är den drabbade men jag är bara så glad för din skull. jag hade liksom mardrömmar om det där inatt och vad som hade hänt om dom inte hade kunnat flytta på det. till och med jag har försökt tänka ut plan b här under dagen. haha
  • Pagnie
    goli skrev 2013-03-29 22:20:21 följande:
    hahaha! Åh vad söt du är, Pagnie! Om det skulle hända igen, vilket jag innerligt hoppas att det inte gör, så får du berätta för mig om din plan b :) Själv tycker jag bara det ska bli skönt att få sova inatt, fick inte en blund igår. Det känns fortfarande helt ofattbart. Det roliga är att han skulle ringa upp mig igen så vi kunde boka tid för nästa vecka men det har han fortfarande inte gjort.
    jadu han verkar ju inte så pålitlig så sett men nu anstränger han sig förhoppningsvis för att upprätthålla sitt goda rykte.
  • Pagnie
    Viola skrev 2013-03-30 22:09:35 följande:
    Tjejer,

    Kan inte ni berätta lite kort om era bröllop? Jag försökte läsa mig till det men kom inte speciellt långt.  
    Jag är svensk och min blivande är iranier. Vi gifter oss den 13 juli. Vi kommer att ha en svensk kyrklig vigsel i spånga kyrka först. Vi kommer att fotas innan vigseln då vi inte vill att gästerna väntar efteråt så vi bryter traditionen.
    Jag kommer ha en dimitrios klänning tvådelad med korsett upptill och massa tyll nertill. Mannen kommer ha fraccoat/longjacket i marinblått då vårt färgtema är marinvblå.
    Vi kommer efter den kyrkliga vigseln ha en persisk vigsel i lokalen där vi har festen. Vi kommer vara på olles krog i kista/akalla (lite osäker på vad som räknas som vad).

    Vi kommer bjuda in som det ser ut nu 154 gäster. Och inbjudningarna skickade vi ut för nån vecka sen.

    Vi kommer ha en stor vanlig flervåningstårta med choklad och jordgubb/hallon smak och vi kommer servera persisk buffe på bröllopet samt fruktbuffe med chokladfontän med vit choklad samt godisbuffe och kakbuffe.

    festen kommer underhållas av en Dj poria och så kommer vi även ha med dawoul zurna då min blivande är kurd.
    Vi kommer ha tre fotografer bara för att jag är livrädd att inte få några bra kort.

    Vi kommer spendera bröllopsnatten på scandic star i sollentuna där jag även kommer bo i ett annat rum med mina tärnor natten innan. Dagen efter bröllopet så kommer vi åka till japan där vi kommer stanna i två veckor.

    Ja det var nog ungefär det. hoppas du fick veta det du ville :D
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-04-02 00:22:15 följande:
    Här var det inte mycket till liv... Glad 

    Goli, hur går det med klänningsångesten? Har du kommit fram till hur du ska göra? 
    Nej det var verkligen inte mycket liv i tråden nu de senaste dagarna. men det kan vi väl ändra på, jag har massor att berätta.

    Okej idag hade vi mötet med blom och dekorationskillen. Han höll till i södertälje så där var vi och pratade. Min brudbukett kommer nu att inehålla rosa pioner, vita rosor och doftranka. Och kanske eventuellt lite liljekonvalj. Så ungefär så här kommer den se ut fast mer rosa då:


    Den blev droppformad ändå även fast jag inte hade tänkt det. Från början ville jag ha det sen ändrade jag mig och nu ändrade jag mig igen. Haha.
    Men vi ska till honom igen 29:e maj och då ska han ha tagit med exempel så vi får se allt.

    Vi bestämde även att tärnorna skulle ha buketter med bara rosa pioner. och männen skulle ha vita rosor i knapphålet samt att närmaste familjen skulle få vita rosor fast lite enklare.

    Vi valde rosetterna till stolarna som blir marinblå. sen valde vi vaserna till borden och vaserna till kyrkan. vaserna från kyrkan kommer dom efter vigseln att flytta till lokalen.
    Och på båda ställena blir det martiniglas med iskubsliknande gelé i och ledlampor samt blommorna på då och ett blockljus mitt i. på bordena blir dom 50 cm och i kyrkan 80 cm.

    Sen bestämde vi att bakom brudbordet så kommer det bli ett vattenfall och blommor runt det. samt kandelabrar på sidorna. Så nu är jag såååå nöjd. Kommer bli hur bra som helst.

    Efter detta besök så tog vi en spontan tripp till stockholm och kollade kyrkan som vi faktiskt inte hade sett redan. Och vi blev väldigt positivt överraskade. den var helt underbar och jätte vacker. så nu är jag mer än nöjd. allt faller på plats.

    Här är kyrkan. taget med mobil men ändå. Haha. Den är ändå perfekt.


    Sen har jag som sagt gjort klart med smycken men jag skulle ju visa er mitt fina armband. vet dock inte om jag visade er halsbandet någon gång?

    Här har ni i alla fall armbandet som jag verkligen älskar. helt perfekt är det.


    Här har ni en bild på halsbandet också. det som jag fick av min farmor innan hon dog och som hon fick i morgongåva på sitt bröllop. Har med andra ord lite affektionsvärde för mig. så glad att jag fick chansen att ha det på mig.


    Sen har jag nog kanske börjat tvivla lite på mina skor. helst skulle man ju vilja ha klackar men eftersom det inte går så får det bli platta. det tackar nog fötterna för med där på kvällen. men funderar ändå på om jag ska ha några andra som det inte är så mycket grejer på. har kollat runt lite på etzy. dom har mycket fint. måste se om jag hittar the one så att säga. jag har ju tid liksom.

    Sen funderade jag på att det är ju hög tid att börja köpa hem såpbubblor och bröllopsris också om man ska ha det.

    Sen har vi varit och kollat lite grejer till sofreh aghden nu också. vi hittade sååå mycket fina grejer som vi tänkte ha. Vi köpte ett bokställ idag till koranen i alla fall. men det ska ju vara under tyget så det får ju se ut hur det vill. men här har ni några utav grejerna vi kommer köpa till. tror ni vi fixar att göra en sofreh?


     





    Sen kom R med idén att man kan ta martiniglas eftersom vi har stora sådana både i kyrkan och på borden så kan man ta vanliga i vanlig storlek och göra om lite. man doppar kanterna i silverglitter och sen ett silversnöre runt foten på dom och har sedan typ guldmynten i dom och andra symbolen.


    Okej sorry nu har jag pratat för mycket. Tänkte bara ge er lite läsning. Lite roligt dock, vi åkte förvi panorama och jag bara: R*** R*** här ska kitkät gifta sig.
    han tyckte det var underligt att ni inte var bjudna på bröllopet så mycket som vi pratat. haha. tror han börjar bli trött på mitt tjat om er. Men han får gilla läget. ;)

    okej nu ska jag vara tyst. :D
  • Pagnie
    goli skrev 2013-04-02 18:27:19 följande:
    Hahaha! Ja nu lyckades du minsann få liv i tråden! Och det var inte lite grejer heller, allt på en gång, vet inte ens var jag ska börja... jo, förresten, måste börja med att kommentera din farmors halsband som är fanstastisk vacker och vilket otroligt affektionsvärde! Att få ha något sånt på sin bröllopsdag, blir faktiskt tårögd bara jag tänker på det. Jag har ett guldhalsband med en turkos sten från min farmor, den kanske jag kan ha under vår vigsel. Men jättesnygga grejer till sofrehn oxå, tror absolut ni kommer fixa det, har aldrig tvekat en sekund! Vad ska ni ha för duk då, har ni hittat det än?

    Måste oxå säga att fastän jag inte är religiös kände jag mig lite frälst när jag såg bilden på er kyrka, hahaha! Vilken vacker lokal! Väldigt högtidligt...

    Ja, jag har äntligen bestämt mig. Idag var jag och föräldrarna i centrum och jag passade på att hyra en underkjol som jag e supernöjd med. Passade även på att prova originalklänningen igen och måste säga att missfishbridal har gjort ett superbra jobb. Insåg inte förrän idag hur pass lika de var! Min kopia är till och med lite bättre på så sätt att den har inte lika mycket tyll i kjolen som originalet, vilket gör den lättare att bära och att gå omkring med. Så jag e glad och nöjd nu. Sen efter hela dubbelbokningsgrejen är jag bara så sjukt tacksam att allt löste sig så... perspektiv, säger jag bara!!! hahaha! och på torsdag ska vi äntligen träffa Danny och bestämma meny, blommor och tårta. Han har varit väldigt gullig och bett om ursäkt flera gånger och lovat att han ska göra ett bra jobb och jag tror honom!

    Men seriöst, tjejer! Det börjar närma sig med stormsteg! Hurkännen ni er? Jag börjar känna pirr i magen, ganska rejält!
    nej duk har jag inte kommit fram till än. måste nog leta reda på en. men det får bli liiiite längre fram. ska försöka få ihop allt det andra först. Ska se om någon ska till iran snart kanske.

    Haha vad bra. jag älskar kyrkan. den är verkligen jättefin så nu är jag lugn och glad,

    åh vad skönt att du har fått lite klarhet i det där med klänningen. jag tror det kommer bli såååå bra. ibland är kopiorna bättre än originalet vet du. ;)

    ja lite pirr är det allt. men jag är mer pirr för att börja med bebis än något annat. ;) bröllopspirret kommer nog mer snart.
  • Pagnie
    goli skrev 2013-04-02 20:57:48 följande:
    ja, jag förstår dig! bröllopet är en dag även om det är riktigt stort men en bebis.... hahaha! Skrattande lite längre tidsperspektiv så att säga...

    har själv vart så fokuserad på bröllopet på sistone att jag helt glömde bort att om  två månader tar jag o fästmannen examen... helt sjuuuukt! 6 lååååånga år till ända..! så extra mycket pirr nu!
    haha oj det är inte dåligt. ni har varit så duktiga. :D

    ja men så är det ju. båda är väldigt stort och det ska bli så häftigt med båda två. hela galet. ;)
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-04-03 23:15:58 följande:

    Pagnie,
    Vad heter floristen som ni var hos?
    Jättefina saker ni hittat till sofreh aghd. Men vad ska ni göra med allt sen? Jag vet inte hur en sofreh aghd går till eller ser ut, men ni fixar det säkert! :)


     


    han heter Andreas han vi var hos, jättebra bemötande fick vi verkligen. :D

    vi behåller dom. alla grejer vi köper är ju sådant vi kan behålla. förutom färskvarorna då. haha. Men skålar, spegel, fat och liknande är ju sånt man kan ha hemma sen. om inte annat så kan man faktiskt hyra ut eller sälja sin sofreh sen också om man vill :D

    åh vad roligt kitkät. Antar att det var öbo vi pratar om? gick in och kollade på lägenheterna och planlösningarna och de var verkligen jättefina. Jättebra planlösning måste jag säga. kommer ju bli hur bra som helst det där. Vad skönt med så frächa badrum också. det brukar ju vara problemet annars med alla lägenheter.
    Men visst hyran är dyr men jag förstår helt hur ni resonerar för det är ju sååååå värt det.
    Och ni får ju helt nybyggt.
    vi kollade ju på en trea på 120 kvm som kostade nästan 10 000 och då var den inte nyrenoverad och hade litet badrum så det var för mycket men det här är ju så värt. med tvättmaskin och diskmaskin också och allt. det är ju huuuur nice som helst.
  • Pagnie

    hallå flickor gud vad tyst det är nu för tiden? vad händer egentligen? det kan ju inte stå still för alla nu tycker man?

    svärmor ringde i alla fall igår och hon har nu kommit på ytterligare 3 familjer som hon vill bjuda på bröllopet. så nu bad hon om 3 inbjudningskort till som jag måste sitta och pyssla ihop. ibland blir man bara liiiiiiite irriterad. Men vad ska man göra?

    jag har kommit i ett dilemma. Jag skulle hämta klänningen v 16 alltså inte nästa vecka men den efter det. Nu sa sömmerskan att hon tyckte att jag skulle testa den en gång till innan hon sätter tillbaka tyget med pärlorna på om hon skulle behöva sy in mer.
    Men om hon inte gör det så betyder det att jag inte får ta med mig klänningen hem då. dock sa hon att vi kan chansa och hon syr på tyget ändå så passar den så får den komma med hem. Men om den inte passar så blir det mer arbete.

    Vad tycker ni att jag ska göra? jag vill ju så gärna ha med mig den hem liksom. känns som det enda jag gjort sen i september är att vänta. vill ju ha den hemma nu, men sambon tycker bara att det är bra för vi har inte plats ändå. haha.

  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-04-06 14:17:21 följande:
    Ja, visst är det ovanligt tyst här? Jag har varit inne och kikat några gånger, men eftersom ingen har skrivit något så har jag inte heller brytt mig om det. Och just nu står det ganska still på bröllopsfronten, det är på lägenhetsfronten som det har hänt grejer och det har jag ju också berättat om, så jag har inte haft så mycket mer att berätta just nu. 

    Men jag tycker inte du ska chansa på att klänningen blir bra, åk dit och prova den först. Vad ska du göra med klänningen hemma ändå? Dansa med den? Haha.  
    haha ja men precis. nej men det att jag inte vill åka till stockholm ytterligare en gång. det som är det jobbiga bara. enda grejen som blir jobbig om den inte passar är ju att jag får ta en tripp till ändå.
    Det är svårt det där. men det kommer ju kännas mycket tryggare när jag väl får hem den. då är det liksom avbockat på listan. Nu kan jag liksom inte checka av det känner jag. inte riktigt än.

    det är få saker kvar nu att checka av men det är ändå några och klänningen är ju en stor del.

    när får du hem din klänning då kitkät?
Svar på tråden Orientaliskt bröllop