Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
  • Pagnie

    Orientaliskt bröllop

    Okej nu måste jag verkligen få ut min frustration för nu är jag så jävla förbannad att jag kokar snart.

    Har pratat med sambons bestman i några dagar angående hans svensexa. vi skulle komma fram till en helg som fungerar för alla då vi har en massa saker som vi gör.
    För det första så vill hans bestman har 3 hela dagar. alltså fredag morgon till söndag kl 23.59. Bara där blir jag frustrerad. jag får dessutom inte veta vart dom kommer befinna sig alltså jag får inte veta om dom ska vara i sverige eller inte eller vilken del av landet heller. blir helt galen. jag är jätte orolig att det ska hända något och då vill jag veta vart han befinner sig.
    Men nej det gick inte så jag gav upp den diskussionen helt för det gick verkligen inte.

    men okej sen började vi prata helger.
    vi åker till dalarna en vecka innan bröllopet och kommer då sitta med bordsplacering och grejer plus att vi kommer roa oss lite.
    Han ville ha helgen innan bröllopet. fredag till söndag. Jag tycker INTE att det är okej så nära inpå bröllopet osv.

    Jag gav honom heeela maj, 31 maj - 2 juni, 14-16 juni. 28-30 juni.
    Men nej ingen av dom dög. 14-16 skulle han på konsert och grejer och sen så fortsätter han tjata om juli. jag är stenhård på den men han tjatar och tjatar och säger att om jag inte ger mig så tar han honom på en helg som han bestämmer som kommer göra mig skitsur osv.

    Så han totalignorerar och verkligen kör över mig och börjar sen säga att han inte har råd innan dess och att han inte får ledigt osv osv. Detta efter att vi pratat i 4 dagar om det.

    då fick jag nog och sa att han får inte den helgen enkelt. jag kan ge honom lördag till söndag första helgen i juli men inte heeela helgen. annars får han ta en annan. sen säger jag att han är respektlös mot mig som bara kör över och efter det flippar han.
    han tar å 31 maj - 2 juni och säger att jag aldrig får prata med honom igen. tydligen gick det nu att ta den helgen. och jag är bara så ledsen och arg nu och honom ska vi ha bredvid oss i kyrkan och vid middagen?

    tycker ni att jag är helt idiot för det är verkligen så jag känner mig?

  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-05-01 23:41:31 följande:

    Pagnie,


    Jag förstår att du är frustrerad och irriterad! Det hade jag också blivit. Jag tycker inte alls att du överreagerar. Jag tycker att det är en självklarhet att dom som anordnar svensexan ska låta blivande frun få veta i alla fall vart svensexan kommer äga rum, speciellt om dom ska vara borta i tre dygn. Och jag tycker inte att dom bara kan komma och "kidnappa" honom utan att först ha diskuterat med dig och kommit fram till ett datum som du tycker passar dig och din blivande! Jag har sagt till våra bestmans redan (min bror & hans bror), att dom måste höra med mig först innan dom spikar ett datum!


    Jag tycker att det är väldigt barnsligt av er bestman. Och om du tycker att det inte passar att dom tar svensexan veckan innan bröllopet, så måste han respektera det.


    Har du efter ert tjafs, lugnt och sansat, förklarat för honom att du känner dig överkörd? Vissa förstår ju inte!


    nej jag har ju inte det för nu sa han "okej jag tar den här helgen och det här är det sista vi säger till varandra. behöver ni någon mer hjälp med bröllopet så får du be R kontakta mig"

    Så han gjorde det ju rätt klart att han inte vill ha med mig att göra längre.
  • Pagnie
    Lavelii skrev 2013-05-01 23:47:42 följande:
    Pagnie,

    Nej, jag tycker verkligen inte du är "helt idiot"!
    Jag hade förmodligen reagerat exakt likadant! Jag tycker inte heller att helgen innan bröllopet är en lämplig tid, och speciellt inte när du inte heller får reda på vart de ska osv. Sen måste han ju respektera att du säger att ni har en massa annat inbokat ju! Det måste väl han förstå...det är massa att stå i?! Han är väl kanske inte gift och har inte gått igenom förbredelsefaserna eller?

    Man behöver ju inte veta allt men jag kommer vilja veta om de hade tänkt stanna i Sverige iaf eller utlandet. Det tycker iaf inte jag är för mkt begärt!
    Men varför tror du att han körde över dig så? Alltså hur har er relation varit hittills? Förvisso tycker jag ju att han så klart också måste kunna välja en helg som matchar övriga gänget. Jag vet inte hur länge svensexa diskussionerna varit uppe men då kanske man borde börjat planera den tidigare också så att inte ni hunnit boka upp er under helgerna? 

    Tror dock att det känns tungt nu men imorgon så kommer det kännas bättre och ni kommer "hitta tillbaka" till varandra för kärlek till er gemensamma nämnare... din m2b. Så jag förstår att du känner obehag just nu av att han ska stå vid er sida (det hade jag definitivt också gjort), men jag tror det kommer ordna sig om ni pratar med varandra. Han kanske hade en dålig dag!

    Förlåt om det är en massa svammel. Är så sjukt trött och vill bara sova men så läste jag ditt förtvivlade inlägg och kände att jag ville svara först! Nu ska jag dock blunda och försöka komma ihåg på jobbet imorgon att det är TORSDAG och inte måndag haha
    nej han är singel och fattar inget. han tycker jag kan få andra att hjälpa oss. som att andra människor inte har sina egna liv liksom. jo vi hade väl en okej relation innan. han hjälpte med mycket och så men nu är det ju tydligen helt stopp med det. hur som är han ju inte riktigt klok.
    Han började prata med mig nu denna veckan om det för att JAG skrev till honom och berättade vilka helger som är uppbokade.
    han verkade ha många dåliga dagar då.
  • Pagnie
    Viola skrev 2013-05-02 16:06:24 följande:
    Pagnie,

    Ah, jobbigt läge. Utav det du har berättat så tycker jag inte att du gjort ngt fel. Helgen innan är helt klart en olämplig tid att åka iväg i 3 dagar...

    Har du varit i kontakt med honom något mer?
    nope han gjorde det rätt klart att han aldrig mer vill prata med mig. :S
  • Pagnie
    Viola skrev 2013-05-02 22:23:25 följande:
    Pagnie,

    Okej, han verkar lite omöjlig. Vad känner du? Känner du att du vill försöka "rädda" relationen? Eller bara låta det vara?
    just nu känner jag bara att han kan köra upp något där solen inte skiner och att han får en chans att fixa det här men jag är envis som en åsna och tänker inte komma krypandes till honom.
    Träffar honom ändå aldrig.
  • Pagnie
    goli skrev 2013-05-02 23:23:25 följande:
    Pagnie, det var verkligen tråkigt att höra! Tycker att han beter sig väldigt omoget. Kan det vara så att han precis börjar inse att det inte kommer vara likadant efter att du och din fästman är gifta? Kanske bara har svårt att hantera det och det här är hur han väljer att bearbeta det på. Förstår att det är jobbigt nu men ge det lite tid. Tycker själv att om man planerar att vara borta i tre hela dagar så får man faktiskt planera långt i förväg. Hoppas att det kommer kännas bättre snart! Vet din fästman något om detta?
    nej men alltså dom träffas knappt alls nu ändå då vi bor där vi bor och han bor i stockholm så det där med att det kommer förändras tror jag inte riktigt på. Bara det att jag är envis och inte ger han helgen tror jag är det stora problemet. men jag vägrar verkligen. av mer än en orsak.
    yes R vet allt om denna diskussion utom exakt när den nu blir då.
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-05-02 23:27:38 följande:

    Jag tycker det är väldigt barnsligt av honom att säga att det är det sista ni säger till varann och att han aldrig mer vill prata med dig igen. Det låter som att han överreagerar väldigt mycket! Att bli irriterad är en sak, men att bryta kontakten med någon för detta låter ju lite väl dramatiskt!


    Lägg ingen energi på honom nu. Du har annat att tänka på.


    ja jag håller med. jag fattar inte vad fan som är fel på honom bara för att han inte får sin vilja igenom för en helg liksom.
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-05-02 23:28:36 följande:
    Oj, nu ser jag att vi - dom tre musketörerna - är inne samtidigt. Det var ett tag sen!
    haha välkommen alla :D
  • Pagnie
    goli skrev 2013-05-03 21:03:48 följande:
    Pagnie, vad säger din fästman om allt detta då? Har han pratat något med sin bestman om det? Ledsen att jag missade att vi tre var inloggade samtidigt! Hann inte se det innan jag loggade ut!
    jadu. han har nu läst heeela konversationen och tycker att jag handlade helt rätt utifrån det. Att jag var lugn och sansad och inte skrev något onödigt så. Han hade ju argumentet att jag var svår att argumentera med annars men nu hade jag gjort det bra. Dock tycker han att jag skulle ha lagt mig eftersom jag märkte hur sur han blev och att han hade högt temperament. Så det blir jag grymt förbannad på. Så bara för att han har högt temperament så ska han få sin vilja igenom eller?
    Nej det tycker jag verkligen inte. jag gav mig på väldigt många punkter så det där skulle han fan inte få. speciellt inte när han i början av konversationen sa att jag skulle ge honom ett datum. hade han sagt på en gång att han absolut skulle ha den helgen från början och kanske till och med hade hört av sig till mig när han började planera och boka saker så hade det varit en helt annan sak. Men jag kompromissade verkligen och gav han väldigt många helger.
    Han kunde dessutom få den helgen om han bara tog lördag till söndag. men icke då.

    Så blir lite arg som sagt på R som frågade om det verkligen var värt det och ja det är det. Och sa att han är sjukt irriterad på oss båda nu :S båda liksom vad har jag gjort. han tycker det är en onödig situation som jag hade kunnat undvika så idag är han billig.
    Han tycker det är jobbigt att vi har skapat en situation som han måste lösa. Men nu gör jag helt enkelt så att jag låter den där jävla bestmanen vara till efter svensexan så vi inte får något mer bråk och skadar det och efter den så får vi se om han tänkt efter lite. Har han inte gjort det så får R ta och säga till honom att han måste se till att lösa detta annars kommer det inte fungera på bröllopet. Jag sa till R att endera får du säga till honom efter svensexan att han löser detta (om vi väntar så har han lite tid på sig att fundera på vad han sagt och gjort) eller så får han välja på sin bestman eller mig. väldigt enkelt. men jag är hård nu. han ska inte stå med oss i kyrkan och komma undan med det han gjort.
    R tycker att jag bara ska släppa det dock för det är ju bara en dag jag ser honom. Ja den viktigaste dagen i våra liv.

    Problemet är att R har så lätt att släppa allt. skita i saker och bara låta folk vara dumma i huvudet. önskar jag var sån också. Men tyvärr är jag inte sån och vägrar lägga mig ner och bli överkörd av alla.
  • Pagnie
    goli skrev 2013-05-04 18:00:13 följande:
    Förstår att det har blivit en jobbig situation och jag hade reagerat likadant. Faktum är att jag känner oxå så, att jag har svårt att släppa taget om saker o ting när någon beter sig som en idiot. Men eftersom jag är objektiv nu så kan jag försöka ge dig lite tips, Pagnie. Saken är den att killar och ultimatum... nah, funkar inte!!! Lovar dig det! Kan lova dig en annan sak också och detta säger jag av erfarenhet. Det bästa du kan göra i den här situationen är att vara lugn och sansad och bara låta saker o ting vara... vet att det är lättare sagt än gjort. Men du har mer att förlora på detta än vad Rs kompis har. I slutändan kommer det tillbaka till dig och det kommer att leda till bråk mellan dig och fästmannen om det inte redan har gjort det. Och av vad jag har hört om bestmannen så är han definitivt inte värt det! Om jag vore du skulle jag inte lägga upp såna ultimatum. Låt det vara och låt R smälta detta som har hänt. Låt allt sjunka in för honom först. Vet att du inte är så sugen på att ha bestmannen vid er sida i kyrkan när det är så här men ge det lite tid. Det kommer att lösa sig! Det viktigaste är att du och fästmannen håller sams och får en bra start på resten av era liv tillsammans.

    Kitkät, vad kul! Du måste skriva och berätta mer sen! Vilken florist bestämde ni er för till sist? Vi ska ha Sakos blommor, de håller till i Södertälje. Ska bli spännande att åka dit!

    Så flickor, nu har jag o min fästman bokat tid hos floristen som vi ska till den 23e juni, konditorn den 22a juni samt DJn som vi ska träffa antingen 27e eller 28e juni. Kocken har vi pratat med och tittat på menyn, bara lite smådetaljer kvar. Provuppsättningen tänkte jag boka tid för också i juni men provsminkningen tänkte jag ta bara några dagar innan bröllopet. Vet ju inte hur sommaren kommer att bli, man kanske får lite färg och då blir det annorlunda sminkning med tanke på hur blek jag är just nu. Eller så hinner man få lite färg i början av sommaren ocj så försvinner det lagom till bröllopet. Plus att sminkningen på bröllopsdagen kanske blir mer likprovsminkningen eftersom make-up artisten har det mer färskt i minnet.

    Hur går det för er? Hur mycket har ni hunnit fixa inför bröllopet?
    nejdå bråkar gör vi sällan. blir bara lite irriterad 15 minuter eller så på honom. Men det är ju bara att gilla. svensexan ska få vara först och sen ska vi se vad vi kan göra åt den här situationen.
Svar på tråden Orientaliskt bröllop