• Ingbritt

    Presenter till sambons barn

    Jag måste få skriva av mig lite....hoppas ni orkar läsa.

    Min sambo och jag har varit tillsammans i fyra år. Han har fyra barn sedan tidigare. Barnen är 8 11 16 och 18 år gamla.

    Eftersom han betalar fullt underhåll för barnen och har skulder sedan äktenskapet så betalar jag mer av vårt gemensamma.
    Det gör jag frivilligt. Min sambo får ensam betala resorna både när han hälsar på dem eller dom kommer hit varje månad. Mamman vill inte bidra trots att hon numera är omgift och har det ekonomiskt bra.

    När vi är där (en resa på 80 mil t o r) varje månad, måste han betala hotellrum för alla för att ha någonstans att vara när vi träffar dom.... Som ni förstår kostar det jättemycket...

    Men vad som är jobbigt är att barnen kräver att få "dyra" julklappar och födelsepresenter av oss båda.

    De två äldsta vill altid ha pengar både av sin pappa av mig. om dom inte får minst 4-500 kronor av oss var varje gång så skäller dom på sin "snåla" pappa. I praktiken blir det jag som får betala och jag vill inte längre betala en enda krona.....vi har pratat om det men han tycker att nu när vi lever tillsammans så skall vi dela på utgifterna...gör jag rätt att jag protesterar.......jag måste faktiskt avstå från egna saker för att ge hans barn.......nåt är fel känns det som

  • Svar på tråden Presenter till sambons barn
  • Brud i rosa

    Hans barn ska det ju stå, men lite är de dina också, även om de inte är biologiska så har ju du visst ansvar.

  • Rut

    Oj... Vilket hallå!

    Mina funderingar:
    1. Om det nu är så dyrt med hotellrum när ni hälsar på barnen, åk inte dit utan låt dem bara resa till er.

    2. "Barnen kräver dyra julklappar och födelsedagspresenter". Det gör alla barn i den åldern. Det är självklart upp till alla föräldrar att inte gå på "Alla andra har"-snacket. Och man ska ju aldrig ge av dåligt samvete...

    3. "Skäller på sin snåla pappa" Herregud! stampa ner foten då! Pengar växer inte på träd som mina föräldrar brukade säga. Sen undrar jag om din sambo brukar säga att de inte kan få pengar och du ändå betalar?

    Sammanfattningsvis tycker jag det låter som att det är dags för din sambo att sätta ner foten lite varstans! Både hos barnen och hos exet. Och kanske prata med socialen...

  • Rut

    Och förresten: Kräv att de äldre barnen ska få sitt barnbidrag att disponera själva så får de lära sig lite om pengars värde! Vill de ha mer får de väl jobba extra! Dessutom betalar ju din sambo redan fullt underhåll så han har ju ingen skyldighet att betala mer. Nä fy, dags att rakryggat stampa foten i mattan! Det låter som att din sambo varit alldeles för snäll från början som har gått med på att lämna hus och allt och ändå tagit på sig skulderna.

  • Ingbritt

    Tack ni på slutet. Det kommer att ordna sig....hopaps jag...., vi har börjat prata nu om problemt.....det fanns en mening att skriva här

  • MimmiMus

    Vet ni en sak? Jag tror att om alla som mer eller mindre har sammandrabbats på den här tråden (inkl jag) hade suttit ner och tagit hela diskutionen face to face hade det nog inte blivit en sådan het debatt. Missförstånden hade varit färre och man hade kunna ifrågasätta hur vedebörande verkligen menade så fort vedebörande talat färdigt. Och inte låtit det gå en massa timmar emellan. Alla här inne sitter på olika erfarenheter, jag med min bästa vän, Electric Lady när hennes föräldarar skilde sig osv!

    Kontentan är väl att alla tycker att Ingbritt har hamnat i en trist situation och att hon därmed har allas vårt stöd även om vi har olika idéer om hur hon ska lösa det hela.

    "Slag under bältet" sårar bara och hjälper inte någon.

    Kram på er alla och en jättestor kram till Ingbritt, som oavsett våra åsikter mår dåligt! Jag (Vi?) vill att du ska må bättre snart igen!

    Mimmi

  • Ingbritt

    Mimmimus

    Jag tror du har så rätt så....

    Jag ber om ursäkt för det sårande inlägg jag kan ha gjort. Jag vill bara få ett fungerande liv

  • Electric Lady

    Ha ha ha, vad ska jag säga.

    Det där säger nog en hel del om din attityd till förhållanden....

  • Ingbritt

    Electric lady

    Vad menar du med det?

  • MimmiMus

    Sorry, råkade trycka på "enter".

    Vad jag ville säga till EL är att va den starka personen nu. Sarkasmer skadar bara.

    En person som själv mår bra behöver oftast inte försvara sig och göra så att andra som redan mår dåligt mår ännu mer dåligt. Fortsätter du så här kan man ju undra hur bra du mår själv!?

    För övrigt så tycker jag att alla människor ngn gång i livet skulle behöva ngn specialist att prata med. Och då menar jag alla!

    Jag har gjort det för att få bukt med min prestationsångest. Då fick jag en ovärderlig insikt i vad som är viktigt och mindre viktigt.

    Mimmi

Svar på tråden Presenter till sambons barn