• Ingbritt

    Presenter till sambons barn

    Jag måste få skriva av mig lite....hoppas ni orkar läsa.

    Min sambo och jag har varit tillsammans i fyra år. Han har fyra barn sedan tidigare. Barnen är 8 11 16 och 18 år gamla.

    Eftersom han betalar fullt underhåll för barnen och har skulder sedan äktenskapet så betalar jag mer av vårt gemensamma.
    Det gör jag frivilligt. Min sambo får ensam betala resorna både när han hälsar på dem eller dom kommer hit varje månad. Mamman vill inte bidra trots att hon numera är omgift och har det ekonomiskt bra.

    När vi är där (en resa på 80 mil t o r) varje månad, måste han betala hotellrum för alla för att ha någonstans att vara när vi träffar dom.... Som ni förstår kostar det jättemycket...

    Men vad som är jobbigt är att barnen kräver att få "dyra" julklappar och födelsepresenter av oss båda.

    De två äldsta vill altid ha pengar både av sin pappa av mig. om dom inte får minst 4-500 kronor av oss var varje gång så skäller dom på sin "snåla" pappa. I praktiken blir det jag som får betala och jag vill inte längre betala en enda krona.....vi har pratat om det men han tycker att nu när vi lever tillsammans så skall vi dela på utgifterna...gör jag rätt att jag protesterar.......jag måste faktiskt avstå från egna saker för att ge hans barn.......nåt är fel känns det som

  • Svar på tråden Presenter till sambons barn
  • monalisa

    Håller med dig Gun, det var det lägsta hittills.

  • Angelique

    Ärligt talat Ingbritt!

    Hur mår du egentligen?

    Jag beundrar er som försökt hjälpa och argumenterat i denna tråd!

    Ingbritt du kanske skulle söka dina råd någon annanstans din attityd är fruktansvärd och tråkig.

  • Ingbritt

    Lugna ner er lite tjejer. Har jag inte rätt att ge svar på tal?

    När personen jag vände mig till gång på gång påstår att min sambo har övergivit sina barn. HON LJUGER OM HONOM

    Har jag inte rätt att ge svar på tal då?

  • Brud i rosa

    Sluta ge barnen så dyra presenter. Berätta att ni inte har den ekonomin och att ni hellre lägger pengarna på att träffa dem. Jag tror inte att de kommer hata er för att ni inte ger dem pengar.

    Självklart så har din sambo rätt. Ni lever ihop och ska därför dela på utgifterna. Men det behöver ju inte betyda att du ska godkänna så dyra presenter. Mina gifta föräldrar har säkert också diskuterat hur mycket vi barn ska få. Det är väl helt naturligt. Låt dig inte köras över, men var heller inte kompromisslös. Däremot så tycker jag så klart att har du valt att leva med den här mannen så har du valt att leva med hans barn också, så att sätta dig själv framför dem låter lite egoistiskt, om du däremot sätter både dig själv och din sambo före barnens dyra presenter så är det en annan sak tycker jag. Men att sätta sig själv framför att träffa sina barn låter inte som den bästa lösningen. Huvudsaken är ju att ni kan träffas. Kan inte din sambo åka själv och träffa barnen när sådant händer (inlägg 2004-03-24 23:13)? Bara för att du inte orkar, så måste väl ändå han kunna och vilja åka?

  • monalisa

    Ingbritt, sluta skrika så mycket.

    Exakt var säger Electric Lady att din sambo övergivit sina barn? Jag hittar nämligen inte. Däremot påpekar hon att din sambo har prioriterat på ett visst sätt, är det det som är så störande för dig?

    En ursäkt till EL är på sin plats, men jag gissar att du inte håller med.

  • Hopp@s

    Är det inte dags att begrava den här diskussionen nu innan allt ballar ur totalt?

  • Ingbritt

    BRUD I ROSA

    Snälla du, jag är INTE egoistisk. Men jag inte skyldig att avstå från böcker,teater etc för att istället ge pengar till hans barn. Tycker du verkligen det?

    vi delar inte kostnaderna lika

    Jag betalar ensam fastighetsskatt, villaförsäkring, telefon, tidning, bredband
    alla kostnader för bilen inklusvie bensin till barnen. Han hade boendekostnad förra året på mindre än 1000 kr/månad. jag betalade 3,5 tusen per månad

    ska vi dela lika ska väl allt delas lika?

    Jag behöver inte följa med varje gång. Men det är min bil som jag betalar allt för
    t o m bensinen till barnen

    Barnens pappa orkar heller inte åka 80 mil t or hur ofta som helst....

    Förstår du inte att det här handlar om en extrem situation, där det inte finns någon vilja till samarbete med mamman.

    När det är kallt får vi inte ens komma in och värma oss. Vi måste ta barnen och åka till hotellet eller badhuset eller liknande

    De två äldsta barnen jobbar extra och tjänar mer varje månad än jag har kvar av studielånet när boendet är betald.

  • Ingbritt

    Hopp@s

    håller med dig........jag gör det nu...lägger ner

    Tack för mig

  • Carom

    Ingbritt.....

    "Ge svar på tal"? Vad menar du att du måste ge svar på tal emot? Samtliga som har svarat på dina frågor har väl ansett att det inte är du som ska försörja hans barn. Däremot finns det vissa som inte har klappat dig i ryggen hela tiden, utan (försökt) ge dig ytterligare synsätt på problemet.
    Jag föreslår att du tar dig tid och läser igenom ALLA inlägg här när du har lugnat ner dig, så kanske du ser att det INTE är någon som på något vis varit elak eller orättvis mot dig (snarare tvärt om).

    Sen undrar jag fortfarande VAR du anser att jag "tar saker ur sitt sammanhang och vrider till det"?
    Jag kanske är trög, men jag fattar faktiskt inte vad du menar med det!

  • Brud i rosa

    Jag har inte sagt att du är egoistisk, jag har sagt att det _låter_ lite egoistiskt. Själklart ska du inte behöva avstå allt, speciellt inte för att de ska få dyra presenter. Jag håller med om att allt borde delas lika. Kanske något att sträva efter? Klart att det är en extrem situation, och jobbigt, annars skulle du väl inte skriva här? Kanske är det så att allt det här inte är värt pengarna. Fundera på om du hellre lägger pengarna på dig själv än på din sambo och dina barn. Kanske de rätta känslorna inte finns där. Om din sambo vägrar att betlaa mer av sin inkomst kanske det inte är värt att satsa mer på att bo ihop. Det spelar ju ingen roll hur kär man är, när man känner att man inte får lika mycket tillbaka som man själv ger tär det på kärleken.

    Men om problemet bara gäller att barnen vill ha dyra presenter -sluta att ge dem det, svårare än så är det ju inte.

    Vad säger din sambo? Jag tycker du ska fundera mer på vad din sambo tänker och säger och handlar. Han kanske har blivit lite för bekväm i ert förhållande? Lycka till med allt.

Svar på tråden Presenter till sambons barn