• busiga_mamman

    Ni som vänar med sex till bröllop

    Hejsan Tjejer.. Har läst att de är några här som håller sig med sex till brlöllopet, och de beundrar jag verkligen.. Men hur kan man egentligen hålla sig.. Tillfredställer ni varran på annat sätt, eller kysser ni bara varran utan att inte röra varandra på andra ställen.. Är bara så nyfiken.. Om nu nån känner för att stilla min nyfikenhet

  • Svar på tråden Ni som vänar med sex till bröllop
  • Milie

    Hej!

    Det hade nog aldrig gått om vi inte från början satt upp vissa regler... :)

  • Milie

    Oj... den bara hoppade upp, ja va inte klar med inlägget ju... :)

    Vi vill verkligen inte ha sex innan bröllopet (på grund av våran tro på Gud och vad Han har sagt och så) samtidigt som vi ändå vill när man väl ligger där i sängen å myser. Men viljan att göra som Gud sagt, är ändå mycket starkare!

    Vi använder oss av "bikiniprincipen" (finns inget som heter så om du undrar.. :) ) Vi får inte röra vid varandra på de delar som täcks av badkläder. Samtidigt får vi inte ligga för tätt. (Inte ligga över varandra, inte ha någon kontakt alls med varandras könsorgan, han får t.ex. inte "trycka upp" sitt ben mellan mina etc..

    Vi har fått skärpa reglerna med tiden när vi kännt att nu gick det nog lite för långt ändå. Rumpan råkar dock av någon anledning alltid komma med på ett hörn.. :D

    Man stärker sin karaktär...

    Ja...vissa riktlinjer behövs helt klart, och att man hjälper varandra att hålla dem.

    Det är min slutsats. Och sen sitter det ganska djupt i oss, att vi vill verkligen inte göra det förräns det e ok med Gud, som vi älskar, för Han e så bäst!!

    Det blev ganska långt, men kul att du fråga.. Hoppas det blev typ ett svar iallafall! :)

  • Gealach

    Milie ---> Måste säga att jag tycker att det är starkt att ni klarar av det. Får jag vara fräck och fråga om ni bor ihop innan ni gifter er? Har kristna bekanta som har lite olika syn på om man får göra det eller inte...

  • EmmaPemma

    måste bara säga att jag känner till ganska många kristna som både bor ihop och har sex innan de gifter sig. Jag ser inget likhetstecken mellan en tro på Gud och att vänta med sex till efter man gift sig.
    Däremot har jag absolut inget emot att det finns de som vill vänta! Jag är också väldigt imponerad av dem som klarar det . Vi har väl alla saker som vi gör för att bevisa för oss själva att vi har karaktär eller mod eller ngt liknande .

  • mrsbasse

    Jag och min älskling ska inte heller ha sex innan vi gifter oss. Än så länge funkar det. Men utan övertygelsen och vår härliga tro på Gud hade det ju inte funkat. Det är ju därför vi inte har sex. (pga av vår tro alltså.) Det milie sa va väldigt vist sagt:)

    Jag tycker sex hör till äktenskapet. Man blir ett. Med varandra och med Gud. Äktenskapet är heligt, något fint. Och sex är det närmsta man komma en annan människa. Det är inte bara fysiskt. Man verkligen ger sig själv åt en annan människa. Egentligen är det ganska mäktigt! Däröfr hör det till äktenskapet. Man ger sig hän åt EN människa under sitt liv. Sexet vill jag ge till honom liksom.
    Vi ska flytta ihop efter bröllopet. Annars skulle det vara ännu svårare att vänta...;)
    Vi sover inte i samma säng heller.. Men vi myser och gosar en hel del iaf..:)

    Det här blev nog ett blandat svar till allihopa. Hoppas det inte blev alltför virrigt. Det e ju ganska enkelt egentligen.
    Fråga om ni undrar nåt:)
    Kram på er!

  • mrsbasse

    Hmm...nu lät det kanske som om vi får se om vi klarar av att inte ha sex innan bröllopet. "Än så länge..." Vi har bestämt att vi inte ska ha det. Så då blir det så. Har redan klarat 2½ år! Snart e det ju faktiskt dags...:)

  • bits

    Jag och min man vantade med sex tills efter brollopet, men vi kysstes, lag ovanpa varandra, var nakna tillsammans, duschade tillsammans, och kande pa varandra innan, det var inga problem, jag var iallafall livradd for hur ont det skulle gora sa jag var sa nojd med det. Men nu har vi varit gifta i snart 1 ar och att alska med varandra ar underbart! Vi har till och med gjort det i havets vagor.

  • Milie

    mrsbasse: Jag håller verkligen med dig om hur du beskrev äktenskapet och sex och all därtill! Gott att höra!! :)

    Gealach: Nej, det gör vi inte. Det är väl ganska mycket en principsak, jag har blivit uppfostrad sån. Man bör väl inte göra det svårare för sig än nödvändigt, även om jag är rätt så mycket säker på att vi inte skulle ha sex ändå. Men det finns egentligen ingen anledning till att vi skulle de... :) Vi bor hemma hos våra föräldrar å sparar pengar... kan ju behövas med tanke på vad som diskuteras på den här sajten.. :)

    Sen kan man ju dra det ännu längre och tänka att ifall vi hade bott ihop, hade många som sett upp till en kunnat tänka att de är sambo, då kan vi också vara det...fast de kanske inte klarar att hålla sig... fast ja.. det argumentet försvagas ju lite när det är ganska många som inte håller det, även i kyrkan...

    Inte för att du frågade efter allt detta, det bara kom... :)

    kram på er alla! Känns lite kul att ni är typ lite "imponerade"... tack eller vad man ska säga... :)

  • Milie

    bits: OJ... vad mer ska man säga.. :) Att ni klarade det, bra jobbat.... hehe

  • Gealach

    Milie ---> Men visst beror det lite grann på vilken församling man tillhör också, en del har kanske starkare press på sig? En kompis till mig som tillhörde en frikyrkoförsamling hyrde ut sin lägenhet i andra hand till en väninna, som i sin tur hyrde ut den till sin bror. Min kompis blev arg på detta, inte bara för att väninnan lät någon annan bo i lägenheten, utan för att någon från församlingen kunde ringa och få för sig att den kille som svarade var sambo med min kompis.

    Andra som jag känner har inga som helst problem med att vara sambo utan att folk tror en massa, så att säga.

Svar på tråden Ni som vänar med sex till bröllop