• Veronika

    BT-Träff-Stockholm, Ny tråd igen!!

    Hoppas alla hittar hit!

    Vår tråd blev avstängd nu så jag öppnar upp en ny.

  • Svar på tråden BT-Träff-Stockholm, Ny tråd igen!!
  • Emlu

    Hej alla brudar!

    Hoppas helgen varit bra, själv belv man hippad för andra gången, verkligen jättekul! Kul för er andra att ha det framför er, det går inte beskriva känslan av att vännerna engagerar sej så mycket för en.

    Skratt-maja väntar på att få höra om din stora dag.

    Karenina- har du kommit hem än? Jag vill veta mer...

  • Popcorn

    Nu har jag också blivit hippad! I ruskigt god tid innan bröllopet dessutom. Att det blev så tidigt berodde på att det skulle vara säkert att min syster, som är gravid och ska ha barn i mitten av juli, skulle kunna vara med. Det hade jag dock inte tänkt på innan, så jag var inte ett dugg förberedd!

    Gänget ringde på hemma i lördags på förmiddagen och de fullständigt invaderade lägenheten . Några minuter senare ringde det på dörren igen och då var det en kvinna som kom som skulle lära oss magdans. För mig blev det då att byta om till magbälte, kjol och kort paljettliv. Alla var naturligtvis med, men lite extra utsatt för uppvisning m.m. blev jag ju i alla fall .

    En svettig timme senare var det dags att ge sig av och då gick färden mot en drejateljé där jag fick visa att jag minsann inte är någon hejare på att dreja...

    Därefter tog vi oss så sakta hem till min tärna där dagen avslutades med mat i libanesisk anda, mycket prat, en del fotograferande, 69 frågor (som ett led i Kärleksmyndighetens utredning angående Äktenskapslicens) och lite sällskapsspel.

    Jag var som sagt helt oförberedd men kul var det - när den första oron hade lagt sig...

  • Skrutthumlan

    Hjälp!

    Måste ha lite råd av er bröllopsexperter

    Vi har osa nu den 1 juni och det är fortfarande en del som inte svarat...

    men idag svarade en kompis till mig. Hon har nyligen blivit ihop med en kille och dessutopm flyttat ihop med honom. Dessförinnan var hon ganska strulig när det gäller killar och det var nya förälskelser varje vecka. Så detta var anledningen till att vi bara bjöd henne och inte hennes nya pojkvän/sambo.

    Nu har hon mailat och sagt att hon kommer om pojkvänen får komma.
    Vi har ju då heller aldrig träffat denna killen och det känns lite skumt...

    Vad säger ni?
    Jag måste svara henne snart...

    /Skrutt

  • lillsmurf

    Skrutt - Var de sambo och "etablerade" vid tillfället då ni skickade ut inbjudningarna?

  • Skrutthumlan

    Lillsmurf

    ja, eventuellt....har inte riktigt koll på det.

    Det känns bara lite skumt att bjuda in nån som man aldig har träffat...men jag antar att det är det korrekta...

  • Veronika

    Skrutthumlan
    Vi har en respektive bjuden som vi aldrig har träffat. Hon är en väldigt god vän till familjen, och jag tror att de är förlovade (hon har också varit lite sturlig med killar, gift 2 gånger och förlovad några till tror jag...) så vi måste bjuda honom! Om hon inte tänker komma ifall han inte kommer kan det vara bäst att bjuda honom för att inte få bråk, beror kanske på hur väl ni känner varandra! Smårt val...

  • shalimar

    heh, vi har flera "respektive" som vi aldrig träffat, men jag tänker som så att - om Jonas blev bjuden men inte jag, eller tvärtom, så skulle det inte vara så kul. Så när vi har fått veta att våra vänner hare nya "resp" så har vi tagit med dem utan att tveka.

  • Emlu

    Jag måste säga att hennes formulering är lite konstig, att hon inte kan tänka sej komma utan sin kille. Man kan ju alltid fråga om man kan ta med sin respektive men inte ställa det som krav om han inte visat sej innan. Jag tycker att det är brudparets dag och vill man inte ha med någon som man inte träffat så behöver man inte det. Jag skulle inte kunna tänka mej det. Är man en bra kompis så förstår man det och kommer utan sin partner.

  • lillsmurf

    Jag tycker att man bjuder sambos och etablerade par oavsett om man träffat den respektive eller inte!

    Nu vet jag ju inte riktigt hur situationen ser ut, det är ju inte så lätt att bjuda någon om man inte är medveten om att personen ifråga finns, men om det var så att de var sambo vid inbjudningstillfället tycker jag nog att man bjuder båda om det inte finns väldigt speciella skäl till att inte göra det.

    Däremot håller jag med Emlu... kravformuleringen från hennes sida är ju inte direkt trevlig, det hade varit trevligare från hennes sida att höra efter om det möjligtvis hade blivit någon miss i inbjudan eller så med tanke på att hennes sambo inte var bjuden och om det är ok att båda två kommer till vigseln och festen! (förutsatt att de båda var sambo vid "inbjudningstillfället)

  • karenina72

    Jag håller med om att man bör bjuda sambos och etablerade par. Men för oss var det inte helt enkelt att avgöra vilka som är "etablerade".

    För mig kändes det viktigt att under bröllopsdagen inte behöva se en massa okända ansikten, man befinner sig trots allt i en utsatt position. Vi löste det genom att vi styrde upp en middag för att träffa och lära känna en flickvän som tillkommit efter att inbjudningarna gått ut och som blev medbjuden.

    I ett annat fall sa vi faktiskt ifrån.

    Jag var själv bjuden på bröllop när Johan och jag var nya som par, och tänkte inte ens tanken att fråga om jag fick ta med honom. Detta eftersom Johan i det läget inte hade träffat de som skulle gifta sig.

Svar på tråden BT-Träff-Stockholm, Ny tråd igen!!