• Norrbottensbrud

    Någon som såg dokumentären om ROKS?

    Var det någon fler än jag som såg dokumentären om ROKS på SVT ikväll?

    Jag blev så upprörd så att jag skakade då ordföranden för ROKS pratade om män som djur och maskiner!!! De tycker inte heller att män som misshandlar ska genomgå vård eftersom de menar att inga resurser ska sättas på männen.

    Måste verkligen säga att det inte är konstigt att feminister får ett dåligt rykte med tanke på vad dessa människor (sk radikala feminister) sitter och säger...

    Fortfarande helt chockad...

  • Svar på tråden Någon som såg dokumentären om ROKS?
  • Secret

    Du är inte ensam om det...Skrämmande när någon tror att de äger sanningen.

  • Ellte

    Mmmm...jag såg det... Tänkte också starta en tråd här men jag orkade inte med tanke på vilket krig det kan bli. *fniss*

    Helt vansinnigt och jag håller med dig. Det är en SKAM att en sådan organisation som i grunden har ett så bra syfte leds av kvinnor med den SJUKA syn som kom fram i programmet. Galet, galet, galet...

  • Secret

    Att säga att män är djur...Hur kan man säga så? De har ju pappor, bröder, söner, pojkvänner och äkta män (???). Skrämmande.

  • Ellte

    "...att säga att män är djur är för milt. Män är maskiner...vandrande dildos..." vill jag minnas att citatet löd :?

    Så FRUKTANSVÄRT nedvärderande... Att de inte redan är stämda för hets mot folkgrupp är ett UNDER och jag hoppas att detta reportaget innebär att de blir stämda så det bara smäller ;)

  • Secret

    Och Margareta från Brasilien...Så nöjd med sin insats...jag mådde illa när jag lyssnade på henne.
    Om man skulle byt ut ordet "män" mot något annat , till ex "Judar", "homosexuella" skulle det kallas för hets mot folkgrupp. Nu kallas det för feministiskt perspektiv

  • Xite

    Jag tror man blir sådär när man bara ser allt elende. Det är tragiskt.

  • Guldfisken

    Xite: Jag tror att du har en poäng där. Det är otroligt, hur lätt man färgas av upplevelser man har, och är man en person som kanske inte klarar av att hålla distansen i sådana lägen kan det vara lätt att man börjar att generalisera in absurdum.
    Men visst borde en sådan organisation inte tillåta sådana människor att representera organisationen i media!

  • Norrbottensbrud

    Skämdes nästan för Margareta, när hon helt sonika verkar ha svalt allt som ROKS förespråkar. Har människan inte något kritiskt tänkande alls? :-0

    Och sedan att försöka påverka utbildningar och forskare för att bara stödja deras åsikter, det är ju bara för absurt!

    Tänk så mycket som händer "bakom kulisserna" i politiken, som man aldrig får veta.

  • Ettolrach

    *Suck* De där kvinnorna är inte feminister, de är manshatare, inte på något sätt alls samma sak.

    Feminism = kvinnor ska ha samma rättigheter och möjligheter som män. Om män är djur och enligt ROKS inte ska ha några rättigheter varför ska då kvinnor få männens rättigheter?

    Man kan dra en liten parallel med militanta veganer som får representera i stort sett alla vegatarianer i pressen när sanningen är att många veganer/vegetarianer står så långt från våldsideologier man kan komma.

    Kvinnorna i programmet är extremister på samma sätt som militanta veganer, bokstavtroende högerkristna, islamister, revolutionära vänstermänniskor, män som våldtar och slår e t c och knappast representativa för hela gruppen.

    Man undrar ju hur dessa kvinnor behandlar mans-barn, små pojkar alltså... Att under hela sin uppväxt få höra att "män är djur" hur upplyftande och danande för karaktären är det? (Ungefär likadant som de delar av världen där flickor under hela uppväxten får höra att de inte är lika mycket värda som pojkbarn).

  • Stjärna

    Det finns många kvinnor som varit med om fruktansvärda upplevelser orsakade av män.

    Visst är det skrämmande att de uttalar sig så här, men vad har denna kvinna sett, vad har hon upplevt?

    Det finns män som påstår att kvinnor är värdelösa, enkelspåriga, koketta luder. Jag tycker ingen av dessa ytterligheter har rätt.

    MEN, det är bra att ytter grupperna finns. Människor med extrema åsikter som håller debatten levande. Som får oss andra i mitten att fundera och reflektera över hur vi ställer oss till deras åsikt.

Svar på tråden Någon som såg dokumentären om ROKS?