• Norrbottensbrud

    Någon som såg dokumentären om ROKS?

    Var det någon fler än jag som såg dokumentären om ROKS på SVT ikväll?

    Jag blev så upprörd så att jag skakade då ordföranden för ROKS pratade om män som djur och maskiner!!! De tycker inte heller att män som misshandlar ska genomgå vård eftersom de menar att inga resurser ska sättas på männen.

    Måste verkligen säga att det inte är konstigt att feminister får ett dåligt rykte med tanke på vad dessa människor (sk radikala feminister) sitter och säger...

    Fortfarande helt chockad...

  • Svar på tråden Någon som såg dokumentären om ROKS?
  • NokGroda

    Jag tycker Stjärna har en poäng där. Om man frågar sig _Varför_ de där kvinnorna säger som de gör, kan iaf jag bara komma på ett svar utan att döma ut dem som idioter och fascister. De måste ha sett och upplevt hemska saker för att kunna få den där inställningen.

    Självklart är män inte mer djur än kvinnor eller människan i allmänhet. Självklart är de inte maskiner eller vandrande dildor.

    Men hur vet jag det? Jo, för att jag träffat så många underbara pojkar och män i mitt liv. Jag kan säga: "Det här har jag upplevt och det här - så det kan inte vara så där."

    Utan de upplevelserna kunde jag säkert ha fått en annan inställning (om än inte riktigt lika extrem som den ni beskriver hos ROKS). Speciellt om man lägger till ett par riktigt tråkiga upplevelser med riktigt dåliga människor..

    Tragiskt var rätta ordet.

  • Ellte

    NokGroda: Visst är det så! Det som är så skrämmande är att dessa "trasiga" kvinnor har så mycket makt... Att deras uttalanden tas för sanningar i massmedia trots att objektiva undersökningar visar något helt annat. Att de påverkar regeringen såpass mycket (genom Margareta Winberg). Att de ger ut tidningar med reportage om kvinnor som vill göra det "rätt" att döda män och som innehåller citat som det jag skrev ovan. Att de håller på att få igenom ett förslag att deras "sanning" MÅSTE undervisas på alla högskolor etc.

    Det är ju också detta som jag menar är "hets mot folkgrupp". Om jag skulle sitta hemma i min soffa och säga "alla judar borde..." så spelar det ingen större roll i världen. Om jag däremot skulle sprida det i egenskap av politiker då vore det skandal!

    Jag blir lite förskräckt och undrar hur många andra grupper med extrema åsikter som har lika stort inflytande högt upp bland våra styrande politiker...

  • NokGroda

    Ellte: det är helt sant.. vi kan ju hoppas att lika många som blir upprörda här på forumet blir upprörda när de ser programmet eller hör talas om det.

    det är aboslut konstigt hur accepterade vissa ämnen är jämfört med andra när det faktiskt ändå till syvende och sist handlar om samma sak.

    jag kan bara hålla med!

  • Norrbottensbrud

    Ellte: Precis vad jag tänkte. Att det verkligen är skrämmande att människor med så extrema åsikter har så mycket makt!

  • Forsfors

    jag blev så ledsen när jag såg programmet att jag inte orkade se hela. De kvinnor som pratade i det programmet är inga riktiga feminister, de är en avart av kvinnor som kallar sig för feminister och en skam. Gwenom sina uttalanden så sätter de feminismen i dåligt ljus och får folk att tro att alla vi feminister känner så här. Feminism handlar om jämställdhet, att stärka kvinnas rättigheter så att hon har samma rätt- och möjligheter som mannen, inte att trycka ner männen och höja kvinnorna till skyarna. att ursäkta dessa kvinnor med att de säkert har hemska upplevelser med män bakom sig är som att ursäkta nazister för att de säkert haft hemska upplevelser med invandrare eller att ursäkta männen som slår med att de säkert haft hemska upplevelser av kvinnor...

  • NokGroda

    skillnad på ursäkt och förklaring, Forsfors

  • Man 35

    Det är verkligen tråkigt att en så viktig fråga som kvinnomisshandel blir "kapad" av folk med minst sagt.....extrema åsikter. Det var lite otäckt att se hur Margareta W upprepade hur viktigt det var att man anammande könsmaktsperspektivet som Den Enda Sanna Läran, och att hon och andra verkar så ointresserade av andra synsätt.

    Delar av ROKS analys kan jag köpa, t ex att de som slår gör det för att de känner frustration och maktlöshet, men att sedan extrapolera detta till att ALLA män vill ha makt över kvinnor är ... galet...

  • Ennna

    Hej på er alla!

    Berättade för min pojkvän om programmet - var så upprörd efter att ha sett det - men när jag skulle förklara vem Margaretas "minister vän" som hjälpt till med Norge resan var så tappade jag namnet! Ngn som kan hjälpa mig?

    Blev så upprörd över den kvinnans hot mot journalisten! (uttalande: "tro inte att du någonsin får hjälp av en kvinnojour...." "... så går det för de som är emot oss..."

    Fattar inte hur man kan göra ett sådant uttalande, samt om inte det går emot tryckfrihetslagen (eller ngt liknande då det var intervju m journalist?)

  • yrvädret

    Ennna
    Jag tror hon heter Gunilla Ekberg.

    Det jag inte förstår med Roks är att de motsätter sig behandling av misshandlande män - det hjälper ju uppenbart i Norge! Slänger man bara dessa män i fängelse kommer de ju bara ut occh fortsätter slå. Så varför neka kvinnor rätten att bli av med män som slår??

    Tyckte dessutom att det var fruktansvärt skrattretande att en professor kan sitta och påstå att det finns satanistiska nätverk som ägnar sig åt systematisk pedofili och rituella spädbarnsmord - utan att ha varken bevis eller belägg. Men det är ju sant - det förekommer, för det har Eva Lundberg sagt!! Bah - det är lika puckat som att säga att det förekommer en stor konspiration för att ta död på alla 14-åringar i hela sverige - det har jag ju så mycket bevis för...

    Man undrar ju vilka som är mest dumma i huvudet: Männen som grupp eller Roks med Eva Lundberg och Margareta Winberg i spetsen ?? Jag törs nog påstå att de människor som tycker att vi ska ersätta det traditionella patriarkatet med ett matriarkat samt utrota alla män, är de som är mest ute och vimsar...

Svar på tråden Någon som såg dokumentären om ROKS?