• Norrbottensbrud

    Någon som såg dokumentären om ROKS?

    Var det någon fler än jag som såg dokumentären om ROKS på SVT ikväll?

    Jag blev så upprörd så att jag skakade då ordföranden för ROKS pratade om män som djur och maskiner!!! De tycker inte heller att män som misshandlar ska genomgå vård eftersom de menar att inga resurser ska sättas på männen.

    Måste verkligen säga att det inte är konstigt att feminister får ett dåligt rykte med tanke på vad dessa människor (sk radikala feminister) sitter och säger...

    Fortfarande helt chockad...

  • Svar på tråden Någon som såg dokumentären om ROKS?
  • Pöjk

    Jag har inte sett programmet - jag är emot alls sensationsjournalistik som TV erbjuder - kan någon sammanfatta de viktigaste punkterna för mig? ROKS själva säger ju bara att det var vinklat, och att journalisten använde utmattnignsteknik. Som vanligt, med andra ord.

  • ztar

    Blir så j*vla less på medias vinkling av viktiga frågor!!! Självklart måste desa kvinnor ha upplevt hemska saker och sett många män utföra hemska saker men för den skull så kan man inte säga att alla män är likadana! Och det som gör mig mest förbannad är att dessa framställs som helt vanliga feminister och att alla feminister tycker som de, vilket vi INTE gör!!

    Varför är det så intressant att racka ner på feminister? Är de rädda för något eller? Vanliga femenister har inte dessa åsikter, så varflör är det så viktigt att försöka få folk att tro det??

  • Pöjk

    xtar, dessa feminister tycks ha en hel del makt och få en hel del pengar, så då är det väl intressant att tat reda på vad de håller på med? Men jag såg som sagt var inte programmet.

  • ztar

    Pöjk
    Grejen är väl att de knappast ka kallas för feminister, för de har ingen som helst likhet med feministers ideologi! Det vore lika riktigt att kalla Hitler för trädkramare som att kalla dessa för feminister.......

    Och om det där kallas för undersökande journilastik (hur de nu stavas...) så vill man ju bara gråta....'

    Det jag menar är ju att de väljer att "undersöka" skumma organisationer som de hemskt gärna vill koppla ihop med feminister! Det är det jag tycker är fel!

  • Pöjk

    Du menar att ROKS som organisation inte skulle vara feminister? Från ROKS hemsida:

    "På internationella kvinnodagen utsågs ROKS till "Årets feminister" av Ung
    vänster".

  • Ettolrach

    Pöjk, vem som som helst kan kalla sig feminist. Vissa feminister hatar män och tycker de är odjur, men snälla ta och ta till dig ordet v i s s a.

    Alla feminister är inte manshatare som vill förtrycka män. Som jag själv skrev tidigare är det lika fel att låta extremfeminister representera all feminister som det är att låta islamister representera alla muslimer eller för den delen Knutbyförsamlingen representera alla kristna.

  • ztar

    Pöjk

    Om man vill missförstå en text så gör man ju det..... *I rest my case*

  • Pöjk

    Snälla nån, "de kan knappast kallas för feminister", vad betyder då det? De kallar sig själva för feminister, Ung Vänster kallar dem för feminister, men ni påstår att de inte är feminister?

    Stalin var ingen riktigt kommunist, Hitler var ingen riktig nazist och Thatcher var ingen riktigt kapitalist etc.

    Fanns det någon som innan detta TV-program hävdade att ROKS var extrema och inte var riktiga feminister, så köper jag det.

    Ettoltrach. Vem har påstått att alla feminister är manshatare? ztar var det som lät ett kritiskt program om ROKS bli ett kritiskt program om feminism.

    Ztar. Du säger att detta program rackar ner på feminister, vem är det nu som jämställer attack på ROKS med attack på feminister? Det är du.

    Hur skall ni ha det? Antingen får ROKS representera feminismen, eller så var programmet ingen attack mot feminismen, eftersom ROKS inte är feministiska.

    Hoppas din låda känner sig utvilad snart.

  • NokGroda

    man är inte alltid överens om definitionerna av feminism. det Ung Vänster eller några andra kallar feminism är inte nödvändigtvis vad jag menar med ordet.

    förmodligen är det bättre att använda ordet "jämlikhet", som är mindre mångtydigt, men men..

  • Man 35

    ztar:

    Jag tyckte det framgick väldigt tydligt att detta var "extremister", det förekom ju flera andra kvinnor i programmet som bla jobbat på jourer, och jag tyckte inte programmet utmålade feminister i allmänhet som galningar, utan det handlade just om att vissa extrema krafter som kapat frågan om kvinnomisshandel och jämlikhet.

Svar på tråden Någon som såg dokumentären om ROKS?