• Ung drömmare

    Bokat tid, vad väljer jag?

    Hej alla!

    Jag har efter att ha varit utan preventivmedel i snart 2år pga att jag drabbades av torra slemhinnor, oregelbunden mens och brinnande vulva.
    Nu är allt i sin ordning, men pga ett misslyckat försök att använda pessar (tålde inte medlet och blev skinnflådd :S) så står jag där igen och vet inte vad jag till mig. Den första gynekologen som jag rådfrågade efter att jag slutade med Folistrell sa att jag skulle vänta i 6mån och sedan återkomma för ev utprovning av nytt, jag väntade lite för säkerhet skull och då hade hon slutat. Den andra som var en barnmorska tog och rådfrågade i sin tur hela läkarteamet och de avrådde mig från hormoner, pga de bivekningar som jag har haft. Fast jag kan idag medge att jag slarvade ganska grovt ibland, eftersom det är inte så enkelt för en 17åring att ta i god tid jämt.Så jag hoppas innerligt att jag kan ta hormoner (även om jag tycker inte direkt om att tillföra något artificiellt medel)
    Jag tänkte fråga om p-spruta ev, för jag kan ju bara egentligen sluta ta den efter 3mån och då slipper jag i jämförelse med spiral och stav,åka in och ta ut. Piller är uteslutet (för dålig att komma ihåg) och blodpropp i familjen gör att det funkar inte med kombinerade.
    Tacksam för svar om vad ni tycker verka vara den mest lämpliga preventivmedlet.
    Med vänliga hälsningar
    Ung Drömmare

  • Svar på tråden Bokat tid, vad väljer jag?
  • ladymarmelade

    Mne med p-spruta måste du väl åka in och ut var tredje månad för att få den? Om det var så du menade?

  • ladymarmelade

    :D Läste visst fel i ditt inlägg.... Tyckte det stog "åka in och ut". Sorry!

  • Ung drömmare

    Ingen fara :) . Jag vill ju först se om det funkar med p-spruta. Jag är väldigt rädd för ingrepp (med tanke på staven) och har lite svårt att sätta mig in i tanken att jag har något främmande föremål i underlivet eller i huden...

  • silverdrake

    jag älskar persona-datorn www.persona.info/se/
    ...vill inte preparera kroppen med något..och det funkar jättebra..man kissar på en sticka i åtta dagar och datorn läser av när man kan bli gravid genom att mäta östrogenet i urinen..det bästa är att man lär känna sin kropp och det känns hälsosamt att alltid veta när man kommer få sin mens ect...

  • ladymarmelade

    Men om man har svårt att komma ihåg p-piller så blir det kanske samma sak med kissandet varje morgon :D

  • Ung drömmare

    Har funderat på p-dator men funkar det verkligen om man är oregelbunden?
    Glömde nämna att jag fortfarande är oregelbunden men att jag idag inte får iaf mens 2-3ggr i månaden och dessutom i minst 6dagar.
    Annars hade jag gärna investerat mig i en på en gång.

  • tattar-Emma

    Hormoner är onda, och det verkar som du redan fått vestibulit, så varför i hela friden börja igen? Kul iaf att du har träffat en barnmorska som avråder dig, annars brukar de vara pigga på att pumpa in mer och mer.

    Jag gillar kopparspiral. och nej, man måste inte ha fött barn.

  • M.B.

    Jag har prövat p-piller (4år) och p-stav (6 månader). Efter dessa metoder har jag nu varit drygt 3 år helt utan p-medel. Jag klarade inte av hormonerna i p-piller, ett ut av största anledningarna varför jag slutade var att pillren tog död på min sexlust helt. Och vad har man p-medel till för då?

    P-staven däremot orsakade en kraftig blödning som inte gick över alls. Blödde vissa dagar mer än andra, men blödningen gick inte helt över någonsin. Efter 6 månader plockades staven ut och blödningen upphörde. Träffade då en gyn som berättade om alla p-medel ute på marknaden, men kunde inte rekommendera något av dessa pga. att min kropp helt enkelt inte verkade tåla extra hormoner.

    Enda alternativet som hon kunde tänka sig var att sätta in en kopparspiral, men backade ur insättningen några veckor senare, då hon vid närmare eftertanke känt att det inte skulle vara helt rätt att sätta in en kopparspiral i en ung tjej som inte fött barn.

    Hursom.. de senaste dryga 3 åren har vi haft helt oskyddat 6, men inte har det blivit några oönskade saker för det. Fertlitet varierar ju kraftigt från person till person, men normalt sätt så är det inte speciellt lätt att bli med barn ändå. Mycket som måste klaffa för det.

    Hoppas i varje fall att du hittar något som passar dig och att det som jag berättat har varit till någon hjälp. Lycka till!

  • jocelyn

    Min BM sa att man innan insättning av p-stav eller p-spruta provar med minipiller först för att se om man tolererar hormonerna. En psruta går ju liksom inte ur förrän 3 månader senare och OM man skulle må jättedåligt så är det inte värt det (så resonerade iaf hon) . Jag tycker det verkade vettigt. Testa först och sedan om man tål; välj spruta eller implantat.

  • Kickit

    KOPPARSPIRAL!!

    Här har ni en ung förespråkare för KOPPARSPIRAL samt MENSKOPPEN: alla som kan, använd dessa. Jag har själv kopparspiralen och nu, ett år senare, mår jag SÅ BRA. Det är helt jävla galet att man ätit p-piller och skadat sig själv mentalt som fysiskt i fem hela år, helt otroligt att barnmorskor och gynekologer inte kommit längre än så i sitt kunnande. Nu ska jag inte dra alla under samma kam, men de jag sprungit in i har alla berättat samma dräpande historier om hur de blivit rådda till olika preparat med hormoner i som de ska testa i "minst tre månader". Jag vill vända på det hela och istället be dem råda unga att försöka med kopparspiral. De som kan ha den ska skatta sig lyckliga, för den är HELT NATURLIG. Du har ägglossning, dina slemhinnor är utmärkt fuktiga och du har din sexlust till tusen! Du är dig själv helt enkelt och det är fantastiskt.

    Menskoppen är just vad det låter som, en lite kopp som skapar ett vakuum i kissimurran och samlar upp blod som man sedan tömmer i toaletten. Jag har aldrig testat det men ska beställa en i slutet av månaden. ALla jag pratat med om detta tycker den är FANTASTISK och fattar inte hur Sveriges alla damtidningar och andra informationsmedium har kunnat MISSA något så revolutionerande. Den är gjord i silikon, stör ej ph-balansen, du kan simma, sporta etc, för vissa tar den bort lite av mensvärken och du kan ha den inne även när du sover. Den kostar 265 kr och räcker i tio år. Slår man ut förbrukning av bindor etc kommer man minst upp i 7000 kr under denna tid, MINST.

    Så. Där har du mina tips. Helt jädra vattentätt ;) alla som kan bör göra såhär enligt min mening.

Svar på tråden Bokat tid, vad väljer jag?