• lottis84

    Maj 2008 fortsättning

    Jag såg ingen annan som hade hunnit starta upp vår tråd igen, så jag gör det... Jag hoppas ni hänger på! Vill ju fortsätta att ha våra trevliga stunder och höra hur det går för er.

  • Svar på tråden Maj 2008 fortsättning
  • JhS2008

    Jag tycker Italiensk buffé, såååååå gott!

    De flesta jag känner verkligen älskar typiskt medelhavsplock, och buffé där man kan ta vad man själv vill ha gör det ju inte sämre, mums!!


    Bella30 skrev 2007-10-27 13:02:43 följande:
    Vi kommer endast ha 40-50 gäster. Funderar just nu på vad vi skall välja för bröllopsmiddag. Fick förslag från krögaren i går.Behöver era åsikter & råd! Vilker alternativ skall vi välja???Rådhusets festvåning som vi skall hyra består av loungen samt rådhussalen. Våningen är utrustad med en musikanläggning & en bar. Möblering, uppdukning, blommor samt levande ljus och städning ingår i hyran. De kan även fixa musikunderhållning & blomsterdekorationer till en extra kostnad.Men vi tror att vi skall beställa blommor från blomsteraffär själva, och bara ha solist i kyrkan....Vi skall börja med att ha Mottagningen i loungen plan 2, med ett glas mousserande & snittar. Därefter sker förflyttning till rådhussalen där middagen serveras (alt 1,2 ell 3). Därefter serveras kaffe, avec samt bröllopstårta i bottenvåningen samtidigt som rådhussalen iordningställs för dans. Under tiden är baren i loungen öppen (EJ fri bar - gästerna betalar själva).Alt 1TRE-RÄTTERSFörrätt: Rådhusets toast med pestomarinerade kräftstjärtar på morots-tzasiki & ett glas vitt vin.Varmrätt: Grillad tornedo med rosmarin & vitlöksdoftande klyftpotatis samt kantarellsås med vilttouch, & en flaska rödvin på tre personer.Dessert: Rådhusets sorbet med färsk frukt och ett glas portvin.Alt 2ITALIENSK BUFFÉ`Pastrami, kalkon, salami, pepparrökt vänerlax, pastasallad, fransk potatissallad, mozzarella och ruccola sallad, grissini, tomatsallad, grönsallad, marinerade kronärtskockor, grillad inlagd paprika, varm rotfruktsgratäng, gillad kyckling, soltorkad tomat, mamutoliver, tapenade, grön olivcréme, bruchetta och crostini. Bröd, ost, smör ingår till maten. & ½ flaska husets röda vin till maten.Alt 3TVÅ-RÄTTERSFörrätt: Klassisk Skagentoast & ett glas husets vita vin. Varmrätt: Helstekt hjortytterfilé med honungsrostade rotsaker samt charlottenlöksky, & en ½ flaska husets röda vin.
  • JhS2008

    Förresten, gällande mat..

    Vad hade ni alla tänkt servera för dryck?

  • Bella30

    Mousserande vin till fördrink/välkomstskål...
    Om vi väljer "tre-rätters" så blir det:
    Vitt vin till förrätt, rött till varmrätt & dessertvin till desserten.
    Avec (cognac/baileys/mm) till kaffet & tårtan.
    Vi kör de olika viner som krögaren rekommenaderar till maten !

    Vi älskar oxå "medelhavsplockmat"...
    Svårt det här!!


    JhS2008 skrev 2007-10-28 10:58:24 följande:
    Förresten, gällande mat.. Vad hade ni alla tänkt servera för dryck?
  • JhS2008

    Ja, vi är också riktigt förtjusta i medelhavsmat! Hur vi än gör med maten (har inte bestämt oss än), så ska vi absolut ha någon form av medelhavstema

    Hade ni inte planer på Italien på bröllopsresa, åker ni dit passar det ju bra med lite italienskt? Hoppas ni hittar en lösning för er iallafall, det är ERT bröllop, och ER mat.

    Visst är det svårt med maten..
    Har ni bestämt tårta än?


    Bella30 skrev 2007-10-28 11:22:58 följande:
    Mousserande vin till fördrink/välkomstskål...Om vi väljer "tre-rätters" så blir det:Vitt vin till förrätt, rött till varmrätt & dessertvin till desserten.Avec (cognac/baileys/mm) till kaffet & tårtan.Vi kör de olika viner som krögaren rekommenaderar till maten!Vi älskar oxå "medelhavsplockmat"...Svårt det här!!
  • Bella30

    Ja, vi pratade om Italien tidigare, men nu så blir det Maldiverna/Aruba eller Curacao !
    Härligt vilket som e.g - men sambons föräldrar betalar nu !

    Tårtan skall nog vara vit, med typ vit choklad/hallonmousse eller något åt det hållet. Skall bestämma meny först, och sedan tårtan !
    Ni då?


    JhS2008 skrev 2007-10-28 12:40:28 följande:
    Ja, vi är också riktigt förtjusta i medelhavsmat! Hur vi än gör med maten (har inte bestämt oss än), så ska vi absolut ha någon form av medelhavstema Hade ni inte planer på Italien på bröllopsresa, åker ni dit passar det ju bra med lite italienskt? Hoppas ni hittar en lösning för er iallafall, det är ERT bröllop, och ER mat.Visst är det svårt med maten.. Har ni bestämt tårta än?
  • JhS2008

    Någon som har någon bild på sin framtida tårta? Vill ha lite idéer

  • JhS2008

    Vi står helt still på tårtfronten, finns så många olika varianter, det är ju jättesvårt ju.. Vi vet inte alls vad vi vill ha för fyllning, eller ens hur den ska se ut.


    Bella30 skrev 2007-10-28 12:43:24 följande:
    Ja, vi pratade om Italien tidigare, men nu så blir det Maldiverna/Aruba eller Curacao!Härligt vilket som e.g - men sambons föräldrar betalar nu!Tårtan skall nog vara vit, med typ vit choklad/hallonmousse eller något åt det hållet. Skall bestämma meny först, och sedan tårtan!Ni då?
  • Bella30

    Har ni valt "färgtema" för erat bröllop?
    En idé är ju att ta med en eller två av de färgerna isf....
    Bara en idé...


    JhS2008 skrev 2007-10-28 12:47:28 följande:
    Vi står helt still på tårtfronten, finns så många olika varianter, det är ju jättesvårt ju.. Vi vet inte alls vad vi vill ha för fyllning, eller ens hur den ska se ut.
  • Godisråttan

    var ska ni alla majbrudar på bröllopsresa?

  • Bella30

    Har skrivit det tidiagare i dag (sorry, alla som läder detta igen!)
    Vi skall åka till Curacao/Aruba eller Maldiverna.
    Skall boka denna veckan!
    Ni då? *nyfiken*


    Godisråttan skrev 2007-10-28 13:07:10 följande:
    var ska ni alla majbrudar på bröllopsresa?
Svar på tråden Maj 2008 fortsättning