Tjingtjong alla julfirare!
Underbart att läsa om era äventyr :)
Tillbaka från vischan, de två dagarna har bara sprungit iväg. Julbord med familjen som sedan begav sig tillbaka till stan varpå vi blev ensamma på torpet. Har tittat lite på tv (August-serien i två delar) och dvd (Nord och Syd) men mest av allt bara slappat, promenerat i skogen, lagat mat och ätit, druckit en mumisg Malbec och en dito Chablis.
I dag var vi dessutom på ett tvåtimmars planeringsmöte hos "vår" bröllopsherrgård. Pratade meny, viner, tider, ja ALLT. Känns lite overkligt att det nu tar form. Menyn vi bestämde oss för ser ut som följer:
Förrätt: Kräft- och pilgrimsmusselterrine med sommarprimörsallad och dilldressing
Huvudrätt: Vildandsbröst späckad med lardo, tryffelsky, timjansbakade tomater och ugnsrostade färskpotatisar
Dessert: Crème brûlée med färska bär
Bröllopstårtan blir i mousseform med passionsfrukt oh mörk choklad garnerad med färsk frukt
Till brudkskålen tänkte vi oss nog inte skumpa, men något gott mousserande (känns lite onödigt dyrt att slå till på skumpa när många inte känner skillnaden). Jordgubbar till det samt små snittar som min mamma bidrar med. Så känner ni snittdrottningar att ni har inspiration att bidra med, please let me know!
Till kaffet kommer jag eller mamma göra egna chokladpraliner, och samma sak där - några extragoda av era favoritsmaker är mer än välkomna...
Annars funderar vi mestadels på vin, och chefsexperten Margaux - har du tid och lust så vore det ovärderligt att få lite hintar om vad som kan passa till menyn. Vi funderar på Chablis till förrätt men har ingen aning om vad som kan passa till vildanden. Har ju fått vinförslag från restaurangen men vill gärna kolla själva eftersom vi kan välja vilket vin som helst som Systembolaget kan ta in!