• Aurelia

    rödbetor!! eller lägger du också träningskläderna i soptunnan?

    Förut fanns det några riktigt roliga trådar på BT som handlade om s.k. rödbetor (mins ej varför de kallades så....). En rödbeta är en person som gör virriga, tankspridda saker eller är "trögstänkt" på ett eller annat roligt sätt! Det var både folk som berättade om saker de själva gjort, som deras bättre/sämre hälft gjort och som någon annan de kände gjort etc. Bring on the stories, det var så himla kul att läsa!!

  • Svar på tråden rödbetor!! eller lägger du också träningskläderna i soptunnan?
  • dfk

    Stressad och ska med bussen, har i min hand en trave med räkningar o lite annan post och tre tunga matkassar att släpa på. Springer från mataffären till brevlådan och slänger ner det jag ska posta... Kutar som en dåre mot bussen och till min glädje har den inte hunnit gått.
    Bussen börjar närma sig, jag börjar frenetiskt leta efter bussremsan i min handväska (som har miljoner små fack...den kan i princip ligga vart som helst i den förbaskade väskan)
    Neeeej bussremsan är som bortblåst, försöker att tänka lite snabbt vad jag hade den senast... jodå självfallet så måste den ju ha slinkit ner med allt det jag skulle lägga på lådan. Självklart får jag gåååå hem med mina tunga matkassar.
    Sånt här händer mig rätt så ofta! Jag verkar ha koll på läget. Är så himla noga utåt sett, hm... har alldeles för mycket i huvudet, tänker på miljoner saker samtidigt oftast.
    Försöker vara effektiv, steker köttbullar samtidigt som smöret bryns kastar jag mig in i tvättstugan och hinner faktiskt dra igång en 60 graders tvätt, tillbaka ut i köket och börjar steka på köttbullarna. Ja pastavattnet kokar, måste bara leta samtidigt efter dotterns ridkläder... Det är bråttom står hon o stampar... Hinner precis ut i rättan tid för att dra av stekpannan från plattan så dom inte bränns, visst ja pastavattnet kokar... Slänger i pastan, samtidigt så hjälper jag dottern med att slänga i det hon ska ha med sig till stallet... Telefonen ringer... och som en proffsig racerförare genar jag genom kurverna upp till övervåningen där den trådlösa telefonen ligger... För tänk vad jag har ett sjätte sinne, det var det där telefonsamtalet från andra dotterns dansgrupp som ringer...
    Just sjutton pastan...Vi vill väl inte äta överkokt pasta. Springer ner för trappan med luren i örat, snubblar nästan över katten, som måste ligga på tredje trappsteget...Jämt. Men som väl är tar jag ett antilophopp över katten och sladdar ner till köket. Hoppsan törnar nästan in i spisen, så snabb är jag. Tänk middagen står serverad på tio röda....

  • PennyJenny

    Vi skulle åka till Göteborg på semestern. Går ombord flyger, sätter oss ner och jag tar flygbolagets tidning från stolsfickan framför mig. Läser lite. Det är bara några minuter till avgång och helt plötsligt bara klickar det till i mig, vi sitter på fel plan!! Vi flög från Bromma där planen står ute på marken och man går ut till dem, så det är full möjligt att ha gått till fel plan. Jag rycker tag i makens arm, säger att vi är på fel plan störtar upp och ska bege mig ut till ett pars stora glädje som då kan får våra platser på det nu ganska fulla planet. Och så säger kvinnan:
    -Så ni ska inte till Göteborg då?
    - Eh, jo, men var inte det här planet till Malmö, säger jag något förvirrat.
    - Nej, det är Göteborg, säger kvinnan och flygvärdinnan bakom nickar instämmande.

    Så det var bara att sätta sig ner igen, något rödare i ansiktet eftersom halva planet såg min lilla panik. Hur kunde jag då tänka så fel? Det hade visst stått Malmö på monitorn vid gaten precis när vi kom men det byttes då, men jag måste ändå ha registrerat det för när jag läste tidningen om Malmö så tänkte jag på monitorn och att det hade stått Malmö där. Men det var rätt. *s*

  • laris

    Det händer att jag slår telnumret på tangentbordet på jobbet när jag ska ringa upp en kund..jag har aldrig kommit fram!

  • fru Trul
    Aurelia skrev 2008-08-08 14:38:24 följande:
    Förut fanns det några riktigt roliga trådar på BT som handlade om s.k. rödbetor (mins ej varför de kallades så....). En rödbeta är en person som gör virriga, tankspridda saker eller är "trögstänkt" på ett eller annat roligt sätt! Det var både folk som berättade om saker de själva gjort, som deras bättre/sämre hälft gjort och som någon annan de kände gjort etc. Bring on the stories, det var så himla kul att läsa!!
    Tråden om rödbetor handlade om när man gjort bort sig...
    Uttrycket rödbetor kom till om man gjorde bort sig så man blev röd som en rödbeta i ansiktet...
  • ingenjörsbruden

    fru Trul skrev 2008-08-08 16:10:35 följande:


    Tråden om rödbetor handlade om när man gjort bort sig...Uttrycket rödbetor kom till om man gjorde bort sig så man blev röd som en rödbeta i ansiktet...
    Ahaa som när jag kommenterade en utbildning med att det var "arkitekt-wannabees" som gick den linjen....min favoritkollega sa lite snopet att det var den hon gick.....!!!
  • Ankan80

    hehe....usch...sånt är jobbigt...

  • Carro 25okt2008

    Igår hade jag tänt ett värmeljus som stod i en ljusstake i vardagsrummet. Strax innan vi åker hemifrån tänker jag "Får inte glömma släcka ljuset innan vi åker!" och sen tänker jag väl på en massa annat, och så åker vi iväg. Först när vi sitter hos kompisar och ska börja äta lunch tänker jag på det igen och inser att jag inte släckte ljuset! Jag får panik (min brudklänning hänger ju hemma!) och tar bilen hem och springer uppför trapporna och tänker hela tiden på vad jag ska göra om det börjat brinna. Kommer in hemma och nästan smyger till vardagsrummet och inser att jag visst hade släckt ljuset! Herregud så virrigt! Jag brukar inte vara såhär snurrig så jag skyller skamlöst på stressen inför bröllopsplaneringen. :)

  • sokkerstruten

    Två gånger har detta hänt:

    En gång då det ringde det hemma och min syster gav mig "telefonen" vilket i själva verket var en fjärrkontroll, ingen som svarade å jag sa "hallå?",,,kollade på fjärrkontrollen, skulle kolla så den inte var av och sa "hallå!" igen!

    En annan gång:

    Det ringde och jag tog telefonen som låg på storarums bordet, och gav den till min kompis eftersom jag inte ville svara hemma hos någon annan, och i sin tur gav den till sin kille, som tittade konstigt på henne, "men du, det är fjärrkontrollen" hon såg mäkta fundersam ut och kollade på fjärrkontrollen som både hon och jag trodde var en telefon hennes kille sprang ivrigt iväg för att inte missa samtalet...

    jag och min kompis bara asgarvade!

  • Efter 11 år är det min tur

    Jag har en gång gått ut från duschen på badhuset in i bassängen utan badkläder....
    Det händer aldrig igen kan jag säga,fy så pinsamt

  • sokkerstruten

    Jag trodde det vara bara sånt man drömde om, att man plötsligt kommer på att man är naken! :)

    Efter 11 år är det min tur skrev 2008-08-08 18:32:04 följande:


    Jag har en gång gått ut från duschen på badhuset in i bassängen utan badkläder....Det händer aldrig igen kan jag säga,fy så pinsamt
Svar på tråden rödbetor!! eller lägger du också träningskläderna i soptunnan?