• muggles

    Lös biljett till barnkarusellen!

    AM: fast min Bvc-tant hävdade att när det gäller immunförsvar så räcker en "amningsdos" om dagen. (Fast hon kanske sa så för att jag inte kunde helamma?) Men jag tror lite på det; så länge man ammar får barnet i sig en "dos" av mammans immunförsvar, oavsett hur mkt man ammar.

  • muggles

    Jag tycker man ska känna själv när man vill börja med mat. Jag tror inte på att man "missar tåget" om man inte börjar vid 4 mån. Det är säkert olika på olika barn hur intresserade de är av smaker och av att lära sig jobba med tungan. Trivs man med att helamma så varför inte fortsätta? Det är ju ingen katastrof om man då får stötta till med ersättning vid 6 mån om inte amningen skulle räcka (jag hade en mammakompis som hade jättemkt mjölk så hon helammade längre än 6mån för han ville inte alls äta smakportioner).

  • muggles

    Lappis: men vad skådar mitt norra öga???!!!! Ett svagt streck (hur svagt det än är) är ju ett plus! Ett test kan ju aldrig visa fel åt det hållet. VAD HÄRLIGT! Hoppas nu bara att allting är bra också (tänker på blödningen) men du har ju inte ont så det bådar ju gott!!! Håller alla mina tummar!! TJOHOOOOOOOO!!!!!

    Cicci: hoppas det går bra på jobbet idag! Härligt med fint UL.

    koko: åh vad skönt att de hittade hjärtat!!! Vad bra att de plockade det här med vaginos också (jag visste inte att man kunde få det). Särskilt innan resan. Varför är det bra med olivolja därnere???

  • muggles

    Nenne: härligt att du hittade böjen förresten!

    Hoppas att Frejis kommer tillbaka innan vi fyller år Vi måste ju hinna ta en virtuell drink...

    Förresten, apropå drinkar - blir det maskerad nu då?!

  • muggles

    Fasen jag har ingen ro att jobba nu...

  • muggles

    Vickan: jag känner igen mig lite i det du beskriver. Även när man sedan vet om att man är gravid men innan man får (vill) berätta på jobbet, är det klurigt att hålla tyst (undrar hur Lappis ska lyckas med det? ). Alla planeringsmöten och uppdelning av arb.uppgifter - man får låtsas som ingenting fast man sitter där och vet att man förmodligen inte är där när det de diskuterar verkligen ska gå av stapeln. Men det är så det är...

    Min jobbarkompis som råkade ut för att barnet var dött vid stora UL för ett år sedan, fick i morse sitt andra barn Jag skickade ett enkelt kort till dem då och jag vet att det uppskattades jättemycket att jag hörde av mig. Skönt att det gick bra för dem att få sitt andra (tredje) barn. Det första var en ivf också efter 2 års försök men jag tror att både andra och tredje var "egna" försök. Jag börjar tro att man har lättare att bli gravid när man väl har varit gravid en gång?!

  • muggles

    Aaaaaaaaaahhhhhhhhhh Lappis - det här är ju mer spännande än värsta thrillern!!!! Men vi får fokusera på att strecket är positivt hur som!

    Telis förresten: tycker du verkligen att den lägenheten var värd sina 5 mille?! Jag fattar inte riktigt varför den kostar så... Visst, Wingårdh har ritat huset men ändå... Vi bor ju granne och det här är ju inte direkt innerstan...

    Ni som har koll på hus - om ett hus har direktverkande el, kan man byta det till ngt bättre? För det är väl inte bra, och dyrt va? Driftkostnad 33 000 om året står det, det är ju ganska saftigt el hur? Inte för att vi funderar på hus nu men för framtida bruk... Hittade ett schysst atriumhus ganska nära havet som ligger på under 3 mille.

  • muggles

    Gött att det är gjort Cicci - jag känner igen mig precis i ångesten. Hade samma med min chef men jag vet eg inte varför, jag var ju inte orolig att han skulle bli sur el så (han är rätt barnkär och 3 st själv). Och det blev ju ganska odramatiskt också, fick ett grattis och sedan var det inte mer med det. Men det känns ung som innan man ska in och säga upp sig - man får ladda som tusan.

    Ore: fyll du på bara!

    Vad menas eg med direktverkande el? Jag antar att luftburen värme är att man värmer upp luften (luftvärmepump?) och sedan får den varma luften cirkulera och värma upp huset. Direktverkande är då el som går direkt in i elementen på ngt sätt el?

    Moas första dag på dagis (el ja 1h är det ju bara) gick rätt bra. Hon tog direkt en dagisfröken (jag veeet att det inte heter så ) i handen och knatade iväg och lekte. Efter ca 1h så tog han pappa i handen och ville att han skulle följa med ngnstans (det är nya grejen nu, hon tar en i handen och så ska man föjla med henne så hon får visa ngt). Men han var ju beordrad att vara "tråkig" så han gjorde inte det och då blev det totalkatastrof tydligen. Men då var det nästan dags att gå hem. Så det slutade inte så bra men det blir nog bra så småningom.

    BS: jag tänker nog lite mer som Ores mamma, lite olyckor är bara bra så de lär sig vad som gör ont och är farligt. Jag tror inte på att rädda barnet hela tiden, de behöver göra sina egna misstag. Jag förutser ibland att Moa kommer att ramla och låter henne faktiskt göra det också (om jag ser att hon inte kommer att slå ihjäl sig), för då vet jag att hon nästa gång är försiktigare. Nu för tiden stannar hon och väntar in mig och vill hålla mig i handen när hon ska ner där det är för högt för henne.

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!