• muggles

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Frugan: håller med de andra, frustrerande att ni har hållit på i 1 år. Men om det är ngn (klen) tröst så finns här ju flera exempel som fått till det efter längre tid än så.

    Lappis: har du testat igen? Jag förstår fortfarande inte varför inte blodprovet kunde visa ngt konkret.

    Vänner: ja just det, det var en ganska rolig historia det där med motorsågen Jag och min kompis sminkade hennes lillebror (ca 11 år yngre än vi så han var 2 när vi var 13) med vårt smink. Han var så söt och med smink blev han som en flicka. Men han har inte blivit bög för det

  • muggles

    EA: nä det är några dagar kvar Hint: samma dag som Obama tillträder på riktigt

    Dejt på lördag: jag ansluter tidigast 14.30 (om Moa sover som vanligt), annars tidigare. Men ni andra kan ju ses tidigare (som jag redan varit inne på). Jag mejlar Piggis så hon vet också men info till er andra.

  • muggles

    Ang Iris mfl: Vid 15 månaders ålder börjar barnet också välja vad det tycker om i matväg, ibland matvägrar det, vill inte sitta i vagn, i bilstol eller byta blöja, har en stark önskan att själv bestämma allt. Läs mer på www.growingpeople.se/templates/Page.aspx
    Där finns info för barn i alla åldrar.

    Ang nässköljning så visst funkar det på barn - det är ju precis det man gör när man kör in Renässans (el hur det nu stavas, har glömt) på dem. Finns på apoteket men man kan ju givetvis göra egen saltlösning. Principen är samma. Jag använder det ofta när Moa blir förkyld och det är toppen för att lösa upp täpptheten så de kan äta och sova bättre.

  • muggles

    Runt 18 månaders ålder börjar barnet bli medvetet om sig självt. Ditt barn upplever att det är allsmäktigt (omnipotent)... Det är inte ovanligt med raseriutbrott. Barnet har fortfarande svårt att kontrollera starka känslor och motstå lusten att göra sådant man inte får. Det kräver tolerans att inse att barnet inte är färdigutvecklat bara för att det börjar visa lite självständighet. (samma källa)

  • muggles

    Det gör inget Lappis! Förståeligt... Hoppas blödningarna slutar nu då.

    AM: fnissade gott åt Livias fraggelvinkningar! På Moas dagis är det en tjej som alltid går runt med sin jordgubbsmössa på sig inne (det är hennes snutte tydligen). En kille gillar att lägga leksaker i en speciell soffa. Tja, de har sina idéer helt enkelt...

  • muggles

    Telis: fast jag ser tråden mer som "skitsnack" (på ett bra sätt!). Dvs jag öser ur mig allt möjligt här för jag har ju inte tid att hänga i fler trådar och dela upp mina ämnen. Så därför snackar jag vin och allt möjligt här ist f i resetråden För mig är barn bara ett av alla möjliga ämnen här i tråden. Jag skulle tro att vi alla scrollar lite då och då???

  • muggles

    Haha ja man får vara ute i god tid till sitt pass helt plötsligt Men som sagt, i feb har de minskat i antal. På mitt standardpass (grymmejobbigt) är det 1-2 anorektiker som går, ser lite läskigt ut. De är alltså inte sådär smala som Cicci (Cicci är ju mer modellsmal) utan det finns liksom varken muskler el en fettstrimma någonstans. Kinderna är insjunkna och blicken är fanatiskt entusiastisk, ung som om de vore på ett väckelsemöte. Usch. Man ser ju på de obefintliga musklerna att de inte äter, senorna sticker liksom ut. Nä, tacka vet jag mitt (lilla) överflöd!!!

  • muggles

    BS: det låter som att du löste det där bra. Jag hittade följande på Liberos sida (de skickar reklamutskick till mig): Om ert barn har ett hett temperament är det också viktigt att ni säger ordet ja ofta. Om det får lov att göra många saker kan det bli lättare att höra ordet nej. Kanske får den lille vildbasaren springa runt med rumpan bar en stund innan det är dags för blöja? Eller så ska maten ut lite på bordet innan det kan äta. Om ni då och då ger barnet lov till saker som kan tyckas vara lite märkliga kan det bli lättare att hålla fast vid det som är riktigt viktigt.

    Så du gjorde nog helt "rätt"! Ibland funkar ens egen intuition lika bra som "experternas" råd

    Liten: vad kul med barnfri fest och efterföljande sovmorgon!

    Igår provade jag spinning - har ju märkt på maken vilken skillnad det verkar göra. Verkar vara fettförbrännande allan. Och visst kan jag tänka mig det som alternativ till löpband (så länge det är pissväder).

    Tips till er som har barn i samma ålder som mig - Bäbis-böckerna (Bäbis lessen, Bäbis dansar, Bäbis jobbar etc) är STOR favvo här. Köpte 2 till på Bokus igår.

  • muggles

    Telis: vad säger du om rumpfluss då?! Min kollegas barn fick det innan jul. Det är tydligen samma infektion (dvs samma bakterier) som halsfluss fast i rumpan. Hade jag aldrig hört talas om! Det är så mkt konstigt som barn kan få...

    Lappis: bra att störtflödet avtagit iaf. Hoppas din cykel kickar igång snart igen.

    Japp vi håller tummarna för Piggelin, verkar ju mer lovande nu! De flyttar förresten i mars (tror inte hon hinner in här idag).

    Vi ska också på AW ikväll. Ett närliggande hotell har en lekhörna och lite skinnfotöljer i en lugnare del av baren, så vi planerar en öl el två där och hoppas att Moa håller till godo med lekhörnan (har funkat en gång förut men allting ändras ju hela tiden).

  • muggles

    Lappis: aha, jag trodde att det kom rätt mkt förra vecka med, men jag har nog fattat fel. Sorry.

    Jag måste bara tipsa om ett göteborgsband som jag inte kände till före spinningpasset igår, Hellsongs. Lyssna bara på deras version av Run to the hills - SÅ BRA (vänta till första refrängen åtminstone, tid ca 1.40)!


    *måste ha*

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!