• muggles

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Sweet: vad KUL med nytt jobb och så bra att du minskar pendlingsavståndet så markant! Härligt, du får rapportera hur det går! Lycka till i löneförhandlingen också

    Frullan: det lät inget skoj med ont i magen - hoppas att det inte är ngt farligt!!!

    Liten: äsch, ni är väl inne i en "trök-period" just nu bara. Hang in there, det blir bättre.

    AM: kan man inte få se det där fantastiska lantstället? Länk? En sak att tänka på är väl att om de har svårt att sälja det nu så blir det nog samma sak den dagen ni ev vill sälja. Men annars verkar det ju vara ett fynd!

  • muggles

    Schysst hus AM!

    Ang gnabb så tycker jag det hjälper att säga till den andre att "jag känner mig lite låg" el vad det nu är. Då får man ur sig det på ett bra sätt och kan prata om det ihop, ofta blir det inget gnabb då. El om man märker att den andre är irriterad så kan man fråga lite försiktigt "känns det lite trist nu?". Ibland känns det ju som "vardag" i förhållandet, är inte så spännande. Men pratar man om det så brukar det kännas bättre efteråt, tycker iaf jag.

  • muggles

    Sept: ersättning är sötare än välling så börja du med det. Går det bra kan du blanda 50/50 och långsamt öka på vällingmängden sedan. Du kan även testa med att ge henne en tallrik gröt. Gröt/välling är likvärdiga när det gäller mättnadskänsla och tillsatser (mineraler, järn mm).

    Frullan: vad bra att det inte var ngt fel på Borra! Kan det vara njursten/gallsten el ngt annat otrevligt som gör ont och som man inte tror att det är för att du är gravid?

    MrsB: skönt med besked ang Malte!

  • muggles

    Izzie: det var så vi gjorde också Men Moa har ju alltid varit ett matvrak så det har inte varit så stora problem att få henne att äta (än).

    Ang matvägran: jag är väldigt stark anhängare av att inte göra så mkt väsen av hur mkt de äter, att de inte äter, vad de äter och vad de inte äter. Ngtstans läste jag "föräldern bestämmer vad och när barnet ska äta, barnet bestämmer hur mkt" och det försöker jag hålla mig till. Sedan försöker jag också tänka logiskt att hunger är den största driften människan har (tror jag), och är man verkligen hungrig - då äter man vad som helst! Sedan verkar det som om små barn kan leva på nästan ingenting vilket självklart gör föräldrarna oroliga. Vår instinkt är ju att mata/föda dem! Sedan förstår jag såklart om man är mer orolig om ens barn väger yttepyttelite (vi har ju inte det problemet) så jag vill inte förminska folks oro. Men det blev för mkt fokus på att Moa skulle äta under jul (av bla farmor) och det slutade med att hon petade i maten... Hemma äter hon bra.

  • muggles

    Lappis: verkligen skumt det hela! Märkligt att inte blodprovet kan visa ngt säkert? Vad betyder det? Man kan väl inte vara lite gravid - det är väl antingen el? Jag fattar inte. El visade blodprovet också lite hcg? Det är ok att du smygläser men frånvaron noteras ska du veta!

    Nenne: trist med jobbet men tror du tänker helt rätt - ibland får man vara glad att man har ett jobb och hoppas att det blir bättre.

    Frullan: skittrist med uppdraget, hoppas du får det trots allt. Kul med dagisplats!

    BS: trist med Iris humör. Jag tyckte att Moa var grinigare på kvällarna förr när hon sov för lite. Nu när hon sover bra både på dagen och natten så är hon en himla trevlig liten tjej. MEN mkt aktiv (beskrivningen på Mindre stämmer in). Och jag tror de kommer att få fullt upp med henne på dagis... Hon blir ju uttråkad efter ett tag om man inte hittar på saker. Samtidigt är jag glad att hon är aktiv, nyfiken och att det händer saker. Men visst kräver det lite extra av oss som föräldrar. Man kan inte sätta henne i ett hörn med en hög leksaker och tro att man får äta middag i fred... Men som tur är gillar hon diverse barnprogram som Teletubbies (det ordet är förbjudet hemma hos oss för då rusar hon fram till tv:n och SKA se det).

  • muggles

    Liten: vi delar upp "arbetet" så att den ena (oftast jag eftersom jag jobbar) leker med/sysselsätter Moa medan maken lagar middag (han gillar ju att laga mat). Och oftast har hon redan ätit när vi sätter oss till middag så då får hon se på tv så att vi kan prata lite i fred och äta ostört. Efter det så är det lite mer Moa-aktivitet (läsa bok, bada osv) och efter läggning kan man få saker gjorda. Jag har insett att det blir MAX en grej per kväll; träning, städ, fixa med foton, el annat. Planerar jag fler saker så blir jag bara besviken att jag inte får dem gjorda så det har jag slutat med. Sänkt kravnivån

  • muggles

    Sweet: jag glömde skriva ngt till dig förut, var tvungen att rusa till båten. Hade tänkt skriva att det är ju en chefs uppgift att hitta lösningar på att folk slutar etc, men det behövs ju knappast nu. Vad skönt att hon tog det såpass bra! Klart man förstår henne men samtidigt, det kan inte vara första ggn det här händer i forskningsvärlden och tja, det är ju tufft. MEN det är ju så strålande att du fick det där andra grymma jobbet (som jag förstår det ett jobb som verkligen är meriterande)!!! Och du blev head-huntad - KUL! Du måste vara duktig...

    Ang välling så tror jag inte att det är nödvändigt alls för vår del att ge en vällingslurk på kvällen. Har märkt de ggr Moa är sjuk och äter mkt mindre att hon sover bra hela natten ändå. Men hon tycker ju att det är så gott att slurpa i sig välling innan sängdags så man har inte hjärta att ta väck det. Dessutom får hon bara välling på kvällen så det är verkligen en "sovsignal" precis som att ta på pyjamas. Men visst skulle hon rent matmässigt klara sig med en slurk ersättning el inget alls. Och visst är välling ett svenskt fenomen men ett ganska bra fenomen när barnen är mindre och behöver ngt kraftigare än ersättning/bröstmjölk för att sova hela natten.

    AM: åh, har jag lyckats ge dig tips! Varsågod!!! På helgen tycker jag det är rätt viktigt att hinna ta en "latpaus" - det är typ när man ligger i soffan, lyssnar på skön musik och läser en tidning - FAST man borde dammsuga och plocka i diskmaskinen, men man bara skiter i det (det är svårt jag vet, men pröva)

    kängu: det är normalt att humöret går upp och ner, det är ju en stor förändring ni står inför och mkt att tänka över. Det kan också vara lite oro inför hur ert förhållande ska ändras nu när en tredje person kommer in i ert liv. Ganz normal (för att citera AMs tysk - dvs som han skulle ha uttryckt det haha)

    Liten: ja visst är det!

  • muggles

    Trist med tanter förresten! Här har hon också varit så hon har minsann fullt upp. Har precis börjat skriva upp när tant och ÄL är för att se hur lång cykel jag har nu, om den fortfarande är 28 dgr. Jag verkar inte kunna hålla i huvudet när jag hade tant el ÄL sist så jag skriver in det kryptiskt i Outlook

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!