• Svar på tråden Bröllop Umeå 2009 fortsätter...
  • SommarNoll9

    Hej hej

    Här står planeringen stilla... Är så mycket annat nu kring jul och nyår. Men efter det blir det att ta tag i det på allvar!
    Jag är ju planeringsmänniska ut i fingerspetsarna medan min sambo är mer "äh, det ordnar sig, ingen panik" Men vi kompletterar varandra bra. På fredag ska jag i alla fall prata med min frisör och boka in honom för håruppsättningen. Känns som att det är lika bra. Dessutom så måste (noga som jag är) vi redan vid nästa färgning börja tänka på vilken färg jag vill ha på håret på bröllopet så vi kan färga in det bra ett par tre gånger innan det är dags.

    Annars har jag kikat en del på klänningar på nätet. Har hittat två olika modeller som jag blivit kär i. Båda är väldigt enkla. Den ena har tunna axelband och den andra är utan. Får väl se vad det blir för modell i slutänden.

    Ni som ska catera mat, vad har ni valt för ställe? Har ni provsmakat menyn innan? Vi ska ju förmodligen ha buffé, men hur fungerar det då med provsmakning?!

  • 010809
    SommarNoll9 skrev 2008-12-17 11:19:03 följande:
    Hej hejHär står planeringen stilla... Är så mycket annat nu kring jul och nyår. Men efter det blir det att ta tag i det på allvar! Jag är ju planeringsmänniska ut i fingerspetsarna medan min sambo är mer "äh, det ordnar sig, ingen panik" Men vi kompletterar varandra bra. På fredag ska jag i alla fall prata med min frisör och boka in honom för håruppsättningen. Känns som att det är lika bra. Dessutom så måste (noga som jag är) vi redan vid nästa färgning börja tänka på vilken färg jag vill ha på håret på bröllopet så vi kan färga in det bra ett par tre gånger innan det är dags.Annars har jag kikat en del på klänningar på nätet. Har hittat två olika modeller som jag blivit kär i. Båda är väldigt enkla. Den ena har tunna axelband och den andra är utan. Får väl se vad det blir för modell i slutänden.Ni som ska catera mat, vad har ni valt för ställe? Har ni provsmakat menyn innan? Vi ska ju förmodligen ha buffé, men hur fungerar det då med provsmakning?!
    hihi.. det låter som vi.. jag planerar till tusen å han gör det mästa när det borde vara gjort =)

    det här med provsmakning av caterad buffe är jag oxå intresserad av att veta hur det funkar?! och hur mycket som beräknas per person, avgör man det själv eller är det cateringfirman?
  • SommarNoll9
    010809 skrev 2008-12-17 12:31:32 följande:
    hihi.. det låter som vi.. jag planerar till tusen å han gör det mästa när det borde vara gjort =)det här med provsmakning av caterad buffe är jag oxå intresserad av att veta hur det funkar?! och hur mycket som beräknas per person, avgör man det själv eller är det cateringfirman?
    Jag skulle tro att man löser det i samråd med cateringfirman, men just det där med provsmakning vet jag inte... Men man får väl höra när man kontaktar dem. Fast det är ju lite svårt att bestämma cateringfirma och buffé innan man har provsmakat?!

    Nåja, det löser sig väl antar jag. Vi ska catera mat nu till nyår och då får man väl ett hum om deras matlagning...
  • 010809
    SommarNoll9 skrev 2008-12-17 15:05:42 följande:
    Jag skulle tro att man löser det i samråd med cateringfirman, men just det där med provsmakning vet jag inte... Men man får väl höra när man kontaktar dem. Fast det är ju lite svårt att bestämma cateringfirma och buffé innan man har provsmakat?! Nåja, det löser sig väl antar jag. Vi ska catera mat nu till nyår och då får man väl ett hum om deras matlagning...
    ja, precis.. man vill ju väga in både smak, pris och mängd öfr pengarna.. men jag får ta tag i det där efter helgerna..

    jaha, ja det är ju ett bra tillfälle att testa nån.. förhoppningsvis hittar ni en bra, eller annars vet ni vem ni ska utesluta =)Vilka hade ni tänkt anlita?
  • hoppan

    Vi skall anlita Annas fest och mat. En som vi kände hade henne i sommras och jag tyckte det fungerade jättebra. Eftersom vi skall ha henne oxå så ville vi ha en annan meny. fannsinte så mycket att välja på men vi fick åka och hämmta mat hos henne och prova det var jätte snällt. hon skulle nämligen ha den rätten vi funderade på på middag just den fredagen.

  • Vill nu

    Vi har bestämt oss för Annas fest och mat! Hon har varit hemma hos oss och gjort en offert, och jag tyckte hon kändes så himla bra! Dessutom har jag hört bara gott om dem, och deras väl tilltagna portioner! Har inte kollat ang nån provsakning, men jag är säker på att det är gott! Tänk bara på att vara ute i god tid, då de är väldigt anlitade, och speciellt på sommaren, då de tydligan kunde ha flera bröllop samma dag! Vår dag 7 mars, var väl inte direkt högsäsong, men hon rekommenderade att vi bstämde oss innan jul, ändå.

    Annars börjar det mesta vara klart... Har blommor och tårta kvar av de "stora" sakerna... Någon som har några bra tips?

    Min bror som ska vara toastmaster, har nu fått hjälp av min mor för att hitta på bus, som mamma säger... Börjar bli lite nervös, då jag inte får veta NÅGONTING! Jag är ju värsta kontrollfreaket, och vill alltid veta precis vad som händer! *ångest*

  • SommarNoll9
    hoppan skrev 2008-12-17 18:43:35 följande:
    Vi skall anlita Annas fest och mat. En som vi kände hade henne i sommras och jag tyckte det fungerade jättebra. Eftersom vi skall ha henne oxå så ville vi ha en annan meny. fannsinte så mycket att välja på men vi fick åka och hämmta mat hos henne och prova det var jätte snällt. hon skulle nämligen ha den rätten vi funderade på på middag just den fredagen.
    Ja jag har hört många som säger att de är bra, men det finns ju flera andra som verkar bra också.

    Till nyår lutar det åt Kummin eller Evys, men vi har inte bestämt ännu.

    Ja det är klart att man borde vara ute i god tid. Skulle det inte funka så finns ju alltid Ica Gourmet som har jättegod mat man kan catera
  • hoppan

    Vi funderar på tårta från Finas eller Ica maxi de har bra och billiga tårtor somär jätte goda. Man kan ju alltid snittsa till dem lite själv. Nisses i holmsund gör jättegoda tårtor vet dock inte vad de kostar.

  • hoppan

    VIll nu har ni bestämmt er för vad ni skall ha för meny? vi fundera på räk och grape covtail+dubbelmarinerad oxfile. På bröllopet vi var på i sommras hade de den rätt som var med renkött tror jag med smak av norrland något sådant hette den. Den var bra.

  • 010809
    SommarNoll9 skrev 2008-12-17 20:11:34 följande:
    Ja jag har hört många som säger att de är bra, men det finns ju flera andra som verkar bra också.Till nyår lutar det åt Kummin eller Evys, men vi har inte bestämt ännu. Ja det är klart att man borde vara ute i god tid. Skulle det inte funka så finns ju alltid Ica Gourmet som har jättegod mat man kan catera
    oavsett vilka ni väljer så får du gärna ge en lite resension efter nyår =)

    jag har varit med och dukat upp en bröllopsbuffe från kummin och det såg verklilgen jättegott ut.. så jag velar nog egentligen mellan dem och annas fest och mat, men har iofs inte tagit in offerter än.. det får bli januari-jobb..

    det verkar som de flesta ska ha annas fest och mat iaf.. har ätit deras mar engång, det var verkligen jättegott.. men det vegitariska saknade helt proteiner.. samma mat men klöttet var borttaget baara, det var lite tråkigt.. men om det var brudparets val eller cateringfirmas vet jag inte..
Svar på tråden Bröllop Umeå 2009 fortsätter...