• fromheretoeternity

    Göra sina egna inbjudningskort

    Hej!

    Jag älskar att pyssla och vill gärna göra mina egna inbjudningskort. Men att sitta och skriva för hand på 80st inbjudningar har jag ingen lust med. Jag vill själv skriva ut dem här hemma på datorn och sen piffa upp dem egen design.

    Det jag undrar är om någon vet om det finns något dataprogram eller liknande som man kan använda som hjälp. Där man enkelt kan skriva in text i någon snygg stil (för så roliga finns det ju inte i word) och där man får lite hjälp med lay outen och hur man ska printa för att det ska bli kort som går att vika etc.
    Detta måste ju finnas eller??

  • Svar på tråden Göra sina egna inbjudningskort
  • Brudgummarna

    Jag använder illustrator från Adobe men det är lite dyrt om man bara ska fritidspyssla lite med layout.

    Däremot när det gäller fonter(/stil/typsnitt) till Word så tänkte jag bara nämna att vilka fonter det finns i ett program är relaterat till vilka fonter man installerat på just den datorn. Det är alltså inte relaterat till programmet.

    Det finns massor av snygga gratisfonter man kan ladda ner och massivt många snygga köpesfonter. De kostar oftast inte så många kronor.

    Hur man installerar dem beror lite på vilket system du använder men ofta handlar det bara om att lägga filerna i rätt katalog. Det är lättgooglat.

    Lycka till!

  • Smiiilla

    du kan ladda ner snygga typsnitt från dafont.com och använda i word. finns massor av snygga stilar där!

  • MolsonCanadian

    Våra är gjorda i Word, med Word Art. Finns utkast i mitt galleri. Gjorde det enkelt för oss och gör kvadratiska 10,5 cm.

  • Hemlig2009

    Jag har inte satt mig in i Photo Shop som annars är vanligt vet jag. Jag använder mig istället av PowerPoint, lite friare att flytta omkring text än i Word. Laddade hem typsnitt från dafont.com. Jag skriver ut som vanligt på det papper jag sen ska ha som inlaga i kortet.

  • MolsonCanadian

    Friare att flytta omkring?
    Då har du helt missat WordArt i Word.


    Hemlig2009 skrev 2008-12-28 14:33:46 följande:
    Jag har inte satt mig in i Photo Shop som annars är vanligt vet jag. Jag använder mig istället av PowerPoint, lite friare att flytta omkring text än i Word. Laddade hem typsnitt från dafont.com. Jag skriver ut som vanligt på det papper jag sen ska ha som inlaga i kortet.
  • fromheretoeternity

    Tack så jättemycket för alla svar! Jag har aldrig fattat att man kunde hämta hem egna typsnitt! Jag har hittat jättemånga fina!

    Jag förstår dock fortfarande inte hur man liksom får kort av det man skriver, man vill ju kanske ha text både på utsidan och inuti. Hur gör man då?

    MolsonCanadian: Jättefina kort! Var har du hittat hjärtanen? Sådana vill jag också ha!! Hur gjorde du egentligen korten i wordart, det förstår inte riktigt jag...

  • MulleNuh

    Jag gör i PS.. Kanske lite bökigt om man inte kan.. Jag kan dock inte, men mina blev SUPERFINA!

  • celtic

    Jag gjorde illustrationen på våra i illustrator och texten i indesign, väldigt bra program men lite svårt om man inte är van. Kolla gärna i mitt galleri.

  • Sååå lurade

    Jag har gjort mina i publisher, där kan man få text båda på utsida och insida i ett dokument...

  • MolsonCanadian

    Tack. Har testat att skriva ut dem under julhelgen och de blev faktiskt ännu bättre i verkligheten.

    Jag tror att jag googlade mig till bilden. Kan maila dig den om du vill?

    Alltså, ett vanligt A4 är 21 cm brett. Jag tog bort alla mariginaler, skapade en tabell med två kolumner, 10.5 cm breda och kvadratiska. Så använde jag WordArt samt tabeller för att designa och Voila.

    Öppna ett dokument, gå in på Visa, Verktygsfält och bocka för WordArt. Då visar sig WordArts verktyg. Med WordArt kan du flytta runt, vinkla, rotera osv. som du vill. Du kan lägga till skugga, 3D, placera ovanpå, genombrutet osv osv. Hur enkelt som helst.


    fromheretoeternity skrev 2008-12-28 19:34:40 följande:
    Tack så jättemycket för alla svar! Jag har aldrig fattat att man kunde hämta hem egna typsnitt! Jag har hittat jättemånga fina!Jag förstår dock fortfarande inte hur man liksom får kort av det man skriver, man vill ju kanske ha text både på utsidan och inuti. Hur gör man då?MolsonCanadian: Jättefina kort! Var har du hittat hjärtanen? Sådana vill jag också ha!! Hur gjorde du egentligen korten i wordart, det förstår inte riktigt jag...
Svar på tråden Göra sina egna inbjudningskort