• snaily

    Livets stora och små frågor

    Nu hålls tummar framöver för ditt ruvande Lappis... Förstår att det måste kännas tomt med tomt i frysen! MEN, rent statistiskt så borde det för 17 funka den här gången! *stampar argt i marken så hon/han där uppe hör*

    BS, har ni hämtat kattungen?

    AM, ha en trevlig fest! Dreglar när jag tänker på allt smarrigt ni ska bjuda på... tur att jag bor så långt bort annars skulle ni kanske få en snyltsnigel på festen

    Hmm, kanske tecken på att jag borde åka hem och skynda på makens pizzabakande nu?

  • snaily

    BS, är kissungen söt?? Vad bra att han fick nr 2 gjort i tvättkorgen Hellre där än i sängen kanske.
    Men du, jag tror han har kissat i smyg någonstans... osannolikt att en katt kan hålla sig såå länge. (I så fall är hans urinblåsa enorm, som en apelsin, och enkel att känna om man klämmer lite på magen.)

    Här är det långpromenader före frukost som gäller för att försöka lugna ner den hysteriska hunden vi vaktar... vi börjar bli lite slitna av allt promenerande redan. Och regnet fortsätter ösa ner.

  • snaily

    Oj, nu blev jag ställd mot väggen här Ett dygn verkar inte vara några problem för en vuxen katt, särskilt om den inte dricker något, men uppemot två dygn tror jag är svårt.

  • snaily

    Ja tack, håller med Passionsblomman, lite uppehåll vore inte helt fel! Har gått en extremt regnklafsig promenad med Hysteriska Hunden. Tack och lov att jag har bra regnkläder...

    Hur funkade ditt regnställ Telis? Nej dialekten hörs inte så bra i skrift tyvärr men kan tänka mig någon uttala ordet/namnet "telis" på bred norrköpingsdialekt, det låter ganska kul

    Jag är glad! Har fått mail från uppfödaren med nya bilder på Korven, hurra!! Hon hade inte sålt honom till djurförsök trots allt... Han har blivit större och om möjligt ÄNNU sötare!!

  • snaily

    BS, vet faktiskt inte om hundar används till djurförsök i Sverige längre, inte är det vanligt iaf. (Skojade mest ang att uppfödaren kanske hade sålt honom; jag undrade bara lite om det hade hänt något när hon inte hörde av sig eller svarade på mail på flera veckor. ) Funderar på hur det kommer sig att du har koll på möss och fiskar på KI, har nog helt missat vad du jobbar med... berätta gärna om du kan och vill.

    Tvåan kommer före ettan... och sen kommer nollan eller?

    (Telis, hoppas du inte kände dig mobbad ang. östgötadialekt ovan, inte meningen i så fall! Men det är en härlig och rolig dialekt på nåt vis! )

  • snaily

    AM, det där lät ju supergott! Kul att det blev så lyckat!

    BS, ahaa jag förstår, tack! Hoppas kissens tass är bättre... bra läkkött på de där små iaf!

    Frullan, hoppas verkligen att du får något bra ut av morgondagens psykologbesök!

    Kunde inte hålla mig, har slängt in två nya bilder på korven i mitt bt-galleri.

    Omröstning - hur många tycker han är sötare än en genomsnittlig människobebis?
    Tur att jag gillar valpar så mycket, om vi aldrig lyckas bli med barn ska jag bli galen hunduppfödartant!

  • snaily

    Oooo vad flitiga ni varit idag, jag har hängt med sporadiskt bara

    Måste också bara säga - Frullan, vad underbart att du äntligen fått hjälp!!! Inte en dag för tidigt! Hoppas att det fortsätter i samma stil och att ni tillsammans kan lösa upp dina mentala knutar!! Tycker också det är jättestarkt att ta steget och våga ta emot hjälp!

    Oupsie, kortisonfrågan - ja, därom tvista de lärde! Jag tycker det kan vara ok att ha och ge akut om man är långt ifrån veterinär, är man hyfsat i närheten så finns det ingen större anledning. Viktigt är att ta sig till veterinär så fort som möjligt, och hålla hunden så still som möjligt, om ormolyckan är framme. På större djursjukhus finns nuförtiden antiserum som bra behandling, men ruskigt dyrt!!!

    BS, grattis till lyckat lådbesök! Låter bra att han inte reagerar när du klämmer, förhoppningsvis ingen allvarligare skada då.

    Se, nu har jag lyckats prata djur nästan ett helt inlägg igen. Skyller på att jag tagit sommarlov från barnkarusellen... (Går förresten ganska bra hittills att inte tänka så mycket på var jag är i cykeln, när och om det blir någon ÄL osv. Tagit paus från min fertilitetsdator den här månaden.) Fortsätter med djuren lite till bara för det.

    Bara 4 dagar kvar till korvhämtning!!

    Page - hundboktips: har lånat böcker på bibblan idag, "Valpen" av Mickie Gustafson och "Inkallning är så mycket mera" av Memea Mohlin - båda verkar väldigt lovande!

  • snaily

    Hej alla glada, ledsna, gravida och ogravida!
    Lappis, får jag vara med och leka om du och Nenne bestämmer er för att slänga ut alla som plussat? EA och några till vill nog också vara med... Hej Snorkfröken på tal om det!

    Passionsblomman, låter jobbigt! Fast kanske symptom!?

    Kängu, spännandeeeeeeeeeeee!

    BS, blä för ditt illamående... men tur du slapp kräkas på jobbet. En kollega till mig var tydligen extremt illamående under sin andra graviditet så hon sprang och kräktes ljudligt på jobbtoan minst några gånger per dag... man träffar ju på en del småäckliga grejer i vårt jobb, så i samband med varje analsäckstömning fick hon springa och hulka (Jo, hon kan också skratta åt det såhär i efterhand...)

    JAAA, bara TRE dagar kvar nu! *räknar ner för fullt*

    Tinga, skönt att du får i killarna anabola nu, nej näringslösning menar jag förstås! Smakar det illa? Min yngsta systerdotter (1 år) lever (nästan enbart) av nåt slags pulver som man blandar till typ välling, som smakar superilla! Astronautfödan kallar vi den, superspejsigt och dyrt "helfoder" bestående av fria aminosyror, socker och vitaminer typ... hon har ett jätteovanligt allergisyndrom. Som tur är slukar hon astronautfödan lika glatt varje gång.

    Har fullt upp på jobbet nu då vi är halverad styrka nu när folk börjat semestra... skönt att det bara är 2 dagar kvar till semestern! Har spikat hela vår semesterplanering nu, skönt tycker kontrollfreaket jag. Har säkert redan skrivit det, men för oss det blir lite hemma, lite musikfestival, lite skärgård-norr-om-hufvudstaden och lite Ön.

    Vad har ni för spännande sommarplaner allihopa?

  • snaily

    BS, galen unge!! Nu fick jag ännu mer anledning att passa valpen ordentligt när syrran med man och barn (6+3+1 år) kommer och hälsar på om en dryg vecka...

  • snaily

    Förresten på tal om det - hur ärftligt är egentligen det här med (in)fertilitet?? Hur kommer det sig att jag verkar ha så svårt att föröka mig när min syster är hyperfertil?????? (Deras nr 3 var ett misstag som bara råkade bli till vid 38 års ålder...) Orättvist var ordet...

Svar på tråden Livets stora och små frågor