• Lapinette

    Livets stora och små frågor

    Ska skicka iväg ett mail till CvL gällande FET ... men ville först kolla upp det där med långtidsodling samt att jag har googlat på Assisted Hatching. Vet faktiskt inte riktigt vad jag ska säga/skriva?!

  • Lapinette

    Tinga - lider med dig och dina små! Förstår att det måste kännas frustrerande och stackars din kompis. Fy f'n för att ha försökt så länge och äntligen få resultat, se att allt är ok och så bara avstannar allt! Skit, rent ut sagt! Måste dock bara dra en solskenshistoria (IGEN). Min kollega råkade ut för samma sak. Blev gravid på 4:e IVF'n och fick missfall i vecka 8. Efter som det sedan var dags för sommarstängt på CvL så kunde de inte påbörja någon ny IVF utan fick istället avvakta ... och blev istället gravida på naturlig väg. De har en liten dotter idag. Håller tummarna för samma solskenshistoria för din vän!

    Frejis - härligt att pyret såg ut att simma lugnt! Men trist att myomet ska ställa till så mycket problem.

    Är det någon som hört något från Cissi?

  • Lapinette

    nenne - det har lugnat ned sig. Normalt är det bara 1-2 dagar det "flyter på" så där men det känns som det är ganska rejäla mängder. Uuuuäääk! Nåja, nu har jag koka hel kyckling och gjort buljong som jag tänker dricka en slurk varje eftermiddag. Vi får se om den + örterna gör mig gravid .

    Assisted Hatching för de som undrar - Det har länge funnits tankar om att äggets skal, efter befruktningen, förhindrar att ägget sätter sig fast i livmodern. Det mänskliga ägget omges, liksom hönsägget, av ett tunt skal. Detta skall brista eller öppna sig några dagar efter att ägget kommit in i livmodern, för att möjliggöra att ägget får kontakt med livmoderslemhinnan. Under speciella omständigheter sker inte den här kontakten på förväntat sätt. Vi har i vårt utvecklingsarbete funnit hållpunkter för att man hos vissa par kan underlätta kontakten genom att förtunna "äggskalet" strax innan återförandet, och därmed öka chansen till graviditet. Sedan flera år genomför vi med framgång sådan förtunning av äggskalet (Assisted Hatching), när vi misstänker att ett för tjockt eller för hårt äggskal försvårar det delade äggets förmåga att fästa i livmodern.

  • Lapinette

    Frejis - det är det som är så himla märkligt, härligt och samtidigt jobbigt för man vet ju inte varför man inte blir gravid och så helt plötsligt en dag kanske det bara händer. Varför då och varför inte nu? MEN jag vill bli gravid NU och inte om 10 år. Jäkligt frustrerande.

  • Lapinette

    Min kollega hade kört ett 3-pack på CvL och i princip gett upp. Hennes make övertygade henne om ett till 3-pack och mer eller mindre i ren rutin så fortsatte hon. Hon fick alltid ut 12-14 ägg men aldrig något till frysen.

  • Lapinette

    En till som har myror i brallan men har blivit bättre på att slöa sen jag träffade maken (som för övrigt är en mästare på det )!

    Ska nu försöka slänga iväg mitt mail till CvL gällande FET och en not om att jag gärna vill undvika ett nytt utomkveds, kanske långtidsodling? Vi får se vad herrarna i hagen säger.

  • Lapinette

    Tvestjärtar ... usch och fy! En annan mindre trevlig krabat är kackelackan. Maken ringde idag efter sitt möte (hos kund i Tel Aviv) och talade om att de hade haft en spion på mötet, en kackerlacka. När den hade kommit i närheten av hans plats hade han lyft upp fötterna ... israelerna skrattade då åt honom. Helst hade han velat mosa den, den var 3-4 cm stor, men eftersom ingen annan verkade bry sig så vågade han inte ... är kackelackor heliga i Israel?

  • Lapinette

    *SUCK* hade inte ens en chans att hänga med i andra ronden.

  • Lapinette

    Frejis - hänger gärna med på lunch i nästa vecka!

    Snaily - visst man får en lite gul luddig sak vid assisted hatching.

    Själv letar jag efter kompis som vill träffas och snacka skit - dricka ETT glas vin med mig ikväll. Attans vad folk är upptagna! Jag är ju singelpingla fram till torsdag natt ... måste utnyttjas!

Svar på tråden Livets stora och små frågor