Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets stora och små frågor

    Ute är det varmt men här på mitt rum är det jättekallt. Kanske därför jag gått och blivit förkyld, får ju sitta med kofta på när jag jobbar.

  • BrudSommar2006

    Muggles, jag tror Telis har rätt, infant car seat, baby car seat, car safety seat eller child booster seat verkar vara det som gäller.

    Vad heter den där bloggen nu igen med mamman som skriver om sin adopterade son Q? Hur som, han är väl en tre år nu och de väntar på att få hem ett adopterat syskon nästa år, båda från Taiwan eller vad det nu är för land, någon annan här vet kanske bättre. Jag fick i alla fall lära mig nyligen att de flesta adopterade barn som kommer till Sverige är killar, utom från Kina, eftersom det inte är tillåtet att välja kön inför svenska adoptioner medan det i USA är tillåtet och då går alla tjejer dit för de flesta som vill adoptera vill ha en tjej. Till och med de som adopterar inom landet för kan de inte få en biologisk kille som kan föra släkten vidare så är det ingen vits med en adopterad kille så då kan de lika gärna ta en tjej. Helt galet, hade jag ingen aning om!

  • BrudSommar2006

    Nu blir jag arg på den jäkla OKQ8 macken där jag köpt några frukostmackor att ha med till jobbet nu, häromdagen köpte jag en ost och gurkfralla och det var en pyttepyttestrimla gurka i ena hörnet. Idag köpte jag en ägg & kaviarfralla och det är inte ens några ägg i, bara lite smör och en klick kaviar!

  • BrudSommar2006

    Telis, ja, pappan brukar följa med och min förra BM önskade det särskilt så hon fick träffa oss båda. Sedan visade det sig att det var helt onödigt för maken att vara med som vi upplevde det så den här gången gick jag dit själv. Var bara skönt att få sitta där och diskutera min hälsa och mina känslor utan att maken satt bredvid.

  • BrudSommar2006

    Oupsie, testa får man väl välja själv om man vill göra men det är ju vad jag förstår så förbaskat lång kö så man måste ju hinna fram innan man blir för gammal...

  • BrudSommar2006

    Hm, hade surrogatmamma varit tillåtet i Sverige hade det definitivt varit något för mig! Mina ägg, makens spermier och så slippa vara gravid och föda fram barnet, vilket jäkla drömläge. Fast så klart är det väl en massa andra komplikationer med det hela men ändå.

  • BrudSommar2006

    Telis, inskrivningen är ju rätt lång med fåniga formulär som ska fyllas i om ens alkoholkonsumption, erfarenhet av droger, olika sjukdomar som finns i släkten, vilket sjukhus man hör till, glöm inte almanackan för man ska ju kolla datum för nästa träff med BM osv, och jag vet inte allt vad man ska prata om, det tar hur lång tid som helst att gå igenom allt!

  • BrudSommar2006

    Lapinette, ja själv har jag ju ingen aning, det är ju bara vad hon skriver i sin blogg men hon verkar väldigt påläst så jag kan nog tro att det stämmer det hon skriver.

    Telis, man har ju alltid vetat att kejsarsnitt ökar risken för en del andra saker så som lunginflammation eftersom inte vattnet pressas ur lungorna på samma sätt osv men nu verkar det finnas nya orsaker då. Ändå går det ju bra för de flesta barn som föds med snitt. Jaja, själv vill jag ju inte bli uppskuren så jag får nog stå ut på det gamla vanliga sättet trots allt.

  • BrudSommar2006

    Telis, jag hade önskat att det bara tar 10 sekunder om man säger att man aldrig varit i närheten av droger och knappt dricker men min erfarenhet av två inskrivningar säger mig att man i alla fall ska ta sig igenom de där fåniga formulären och lyssna på BMs prat!

  • BrudSommar2006

    Åh, vad mysigt för stackars små syskon att få adopteras tillsammans!

Svar på tråden Livets stora och små frågor