• _koko_

    Livets stora och små frågor

    Lappis - Ang C och K är det så även i sverige, min vän har ett e efter C precis som Cevin, och då blir det Sevin. Carl som Telis nämner, har ju hård vokal efter och då uttalas det Karl. Klart som korvspad!

    Tinga - Hoppas på mjölkallergi om man får säga så, bättre att ha en anledning som går att åtgärda, ju. Kram och hoppas att det fortsätter att bli bättre så ni kan åka på er semester! Tvätt går ju som sagt att lösa och miljöombyte brukar ju faktiskt göra att det mesta känns lite lättare.

  • _koko_

    Ååååh, är arg som ett bi!!! Vår tvättmaskin (en Miele med 20 år på nacken), har till slut börjat tacka för sig och jag såg fram emot att få köpa ny... Tills sambon skickade ett gäng blocketlänkar nyss... Gissa vem som sköter tvätten i vår familj? Inte fan är det han iaf... Jag har ändå kompromissat och kikar på prisklassen 7-8000kr, dvs inget hutlöst dyrt (och tyvärr inte miele...)!
    Ore - Har ni hunnit till tvätt/tork ännu? Isf, vad har ni valt och varför?

  • _koko_

    vickan - Men eller hur!! Åh, jag blir så trött... När det gäller något som är viktigt för honom (läs motordrivna fordon), då kan man inte ens kompromissa, men sånt som jag är den som använder mest (typ kök/tvätt), där får jag motivera mig blå innan jag får igenom något... Nån som vill ta över mina gravidhormoner??

  • _koko_

    Oupsie - Sov gott!

    Ore - Intressant! Som sagt, våra Miele (tvätt och tumlare) har hållit i 20 år utan minsta problem (så vitt vi vet), då är det lätt att tycka att de är bra. Husqvarna har jag inte ens tittat på faktiskt, får göra det! Annars känns Cylinda bra, har hört gott om dem från flera håll.

    tretti.se har jag också fått tips om från flera håll.

  • _koko_

    Oupsie - Bra argument förresten, tvättiden är ju klart relevant! 60 grader tar ca 1½ timme med vår befintliga maskin, det tycker jag är långt men hanterbart. 40 grader tar ungefär en timme har jag för mig.

    Oj, nu måste jag nog börja röra på mig!

  • _koko_

    Min frånvaro härifrån kanske tolkas som att jag jobbat, men HA! Fan tro't. Nejdå, jag har gömt mig i mitt rum och gråtit en skvätt i ren frustration över min tröga sambo och vill VERKLIGEN ge bort mina gravidhormoner nu.

    Tack för en supermysig lunch, så kul att få träffa snaily och Korven (även övriga raringar förstås)! Höll dock på att smälla av fullständigt när vattnet kostade 75kr. Blir förbannad på sånt faktiskt, precis som att jordgubbarna kan kosta 60kr asken på ömalmstorg... Varför? Nog fattade jag att det inte var gratis, men SJUTTIOFEM KRONOR???

    sweet - Jobbigt att lilltjejen drömmer och bökar så mycket! Att de börjar krångla med maten runt ettårsdagen är visst rätt vanligt, de har inte tid att äta liksom. Oftast har de ju dock rätt mycket att ta av så det brukar inte vara något man behöver oroa sig för. Hoppas chefen skärper till sig. Kram!

    Hade tänkt åka hem nu, men det regnar så frågan är om jag inte väntar en stund...

  • _koko_

    Vad gulliga ni är som engagerar er i mig så. Och det är verkligen hormoner, lovar att jag inte skulle gråta i vanliga fall. Och någon begagnad maskin blir det inte, sambon kapitulerade redan idag på dagen; "köp vad du vill, jag tänker inte lägga mig i" typ. Gjorde ju inte mig gladare, förstås, hade såklart hellre fått "du har så rätt, älskling".

    Nu pockar sonen på uppmärksamhet genom att göra allt han inte får, återkommer när han somnat...

  • _koko_

    Ett extra tack till snaily, återkommer om jag behöver låna Korven. Har ju sett hans tänder nu och kanske räcker det att bara hota med dem för att få sambon att göra som jag vill.

    blomman - En kollegas fru lyckades pruta ner deras boränta helt osannolikt lågt när hon var höggravid.

    Sambon vill nog inte köpa nytt "i onödan", och sen är det såklart skittråkigt att lägga tusentals kronor på något så osexigt som en tvättmaskin, men jag som sköter tvätten vill ju ha bra grejjer och inte behöva oroa mig för att jag inte ska kunna reklamera om det går sönder.
    Så. Nog tjatat om det. Tack för att ni lyssnat.

    Sonen sover och sambon spelar hårdrock i källaren. Skönt med en stund för mig själv. Har minneskonserten för MJ på i bakgrunden men funderar på att byta. Tycker inte det är särskilt bra faktiskt.

    Kanske ska försöka skriva några rader till på min rapport...?

  • _koko_

    telis - Jag säger bara: GRILLEN! Inte ömalmstorg och inte korv med bröd, men väl med mos blev det till lunch idag eftersom jag inte kunnat få det ur huvudet sen igår. Trots falukorv till middag?!!! Mmmm, satt fint vill jag lova!

    mrs b - Hoppas matshoppingen gick bra! Jag älskar(!) att handla på ica maxi/coop, men det gör ju att mina turer blir alldeles för långa för conny som brukar tröttna halvvägs.

    tinga - www.mjolkfri.com/forum_trad/139/sinlac_mjolkfri_valling!/ Kanske kan ge något tips om inte Mrs B kan hjälpa?

    muggles - Jag pratade ju till och med med cicci på morgonen när det hade satt igång och tjatade på henne att åka in...
    Tack för tvättmaskins-tips! Jag lutar ju väldigt mycket åt Cylinda eftersom många säger att de är bra, och de är ju klart billigare än Miele. Det jag tycker är viktigt är:
    - Kvalité
    - Energiförbrukning
    - Tvättid
    - Fördröjd start
    - Tvättmängd

    Kul att du också gillade schloss b. Undrar om det är samma goda cider som jag köpt som du menar, har dock inte sett någon sån bild på den?! Skrattretande hur som helst, 0,5% ÄR ju alkoholfritt!
    Ja, utbudet är ju enormt nu jämfört med förut, såpass att jag blir irriterad när de INTE har alkoholfri öl på krogen.

    nenne - Här är det snustorrt på den fronten för tillfället, så någon orgasmnatt blev det garanterat inte. Inte tillsammans iaf.

    snaily - Du tyckte du var ett ufo och jag satt först och tänkte på att jag inte sa ett knyst och sen tyckte jag att jag babblade alldeles för mycket... Herregud vad man ska fåna sig!

    BS - Håller tummarna för lyckad kub!

    sweet - Så fint skrivet till FruLlan!! Läste det på mobilen och såg först inte vem som skrivit (började mitt i), men jag visste ändå att det var du.

Svar på tråden Livets stora och små frågor